Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20
  1. #1
    Awatar jareczek

WAW

Domyślnie Rezygnacja Pawła Pudłowskiego ze stanowiska Wiceprezesa PLL LOT S.A.

Dzisiejsza informacja prasowa
    Warszawa, 19 listopada 2009 – Rada Nadzorcza PLL LOT S.A. na posiedzeniu w dniu 19 listopada 2009 r. przyjęła rezygnację Pawła Pudłowskiego z pełnienia funkcji Wiceprezesa Zarządu PLL LOT S.A. do spraw handlowych.

Paweł Pudłowski z PLL LOT związany był od stycznia 2009 roku. Do jego obowiązków należała koordynacja działań w obszarze siatki, revenue management, sprzedaży, marketingu, a także oferty charterowej PLL LOT. Tymczasowo obowiązki rezygnującego wiceprezesa przejmie Prezes Spółki Sebastian Mikosz.

2. #2

Domyślnie

człowiek odpowiedzialny między innymi za marketing - czyli to co akurat w ostatnim czasie wyglądało bardzo dobrze

3. #3
    E-Jet KRK
    Goście

Domyślnie

Zaczyna mnie martwić sytuacja LOT-u. Czy ktoś wie co jest grane, bo coś ostatnio same złe wiadomości?

4. #4

5. #5

Apr 2009

O Pudłowskim to akurat się mówiło od wakacji, więc zaskoczenie żadne.
    A czy możesz powiedzieć nam coś więcej? Co tak naprawdę było przyczyną złożenia dymisji? Przyznam, jestem bardzo zaskoczony takim obrotem spraw.

6. #6
    Awatar airbus340

Dec 2008
    POZ

Domyślnie

Czy to był człowiek z tzw.betonu czy może z tych co chciał coś zmieniać na lepsze? Ktoś ma jakieś rozeznanie?

7. #7
    Zbanowany
    Aug 2008
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez airbus340 Zobacz posta
    Akurat był jednym z sensowniejszych ludzi....nie był z betonu, ale na beton trafił!

8. #8

Domyślnie

Na posiedzeniu w dniu 14 stycznia Rada Nadzorcza PLL LOT S.A. powołała Leszka Narowskiego na stanowisko członka zarządu ds. handlowych.

Leszek Narowski jest menedżerem z bogatym doświadczeniem w zarządzaniu sprzedażą w dużych korporacjach.

Ostatnio pełnił funkcję dyrektora sprzedaży w Grupie Kapitałowej TP, gdzie odpowiadał za całą organizację sprzedaży mass market oraz tworzenie i implementację strategii dystrybucji. Uczestniczył w unifikacji i integracji struktur TP i Orange oraz wdrożeniu unikalnego systemu prowizyjnego dla dealerów i pracowników własnych. Był inicjatorem i realizatorem zakupu jednego z największych partnerów biznesowych Orange – Ramsat, z 120 salonami sprzedaży i 140 przedstawicielami handlowymi. Z jego udziałem Grupa TP osiągnęła wiodącą pozycję na rynku telefonii mobilnej.

Wcześniej zajmował stanowisko dyrektora pionu sprzedaży w PTK-Centertel Sp. z o.o. Był odpowiedzialny za sprzedaż, dystrybucję, logistykę i trade marketing. Przeprowadził proces rebrandingu w sieci sprzedaży z IDEA na Orange. Wdrożył w Orange formułę sklepów franczyzowych (200 salonów sprzedaży). W 2009 roku PTK-Centertel osiągnął 54% udziału sprzedaży Orange w pełni kontrolowanej sieci sklepów.

Leszek Narowski pełnił także funkcje menedżerskie w obszarze sprzedaży w firmach United Biscuits – SAN SA, PepsiCo-Wedel SA/Frito Lay oraz FH ‘’WilimpeX”

Był członkiem Rady Nadzorczej firmy Ramsat, członkiem Entrepreneurs Group France Telecom oraz członkiem ekskluzywnej grupy GINKO – Liderzy Zmian i Innowacji w Orange.

Jest absolwentem Wydziału Transportu Politechniki Śląskiej w Katowicach. Ukończył również Studia MBA w Wyższej Szkole Handlowej. Przeszedł liczne szkolenia profesjonalne, jak Proces Zarządzania Zmianą, Model Przywództwa w Grupie, Zarządzanie Celami itp.
    źródło: Pasazer.com

Ma doświadczenie więc wygląda na odpowiednią osobę. Sam zrezygnował z pracy w TP? Grupa TP miała ostatnio problemy ze sprzedażą, podobnie jak jej część - Orange. 3mam kciuki

9. #9
    Zbanowany
    oazie otoczonej matecznikiem

O Pudłowskim to akurat się mówiło od wakacji, więc zaskoczenie żadne.
    A ja mam nieodparte skojarzenie ze szczurami uciekającymi z tonącego okrętu...

10. #10

źródło: Pasazer.com

Zna się na biszkoptach i pepsi coli! A nawet jeszcze na telefonach i chipsach! Czy taki człowiek może sobie nie poradzić z siatką Lotu? Teraz to już Lot jest skazany na sukces!

11. #11

'

Domyślnie

Idąc tym tokiem myślenia, to LOT kupi zakłady Wedla, które będą wystawione na sprzedaż z powodu fuzji Cadbury i Krafta. A SP-LPE przemalują w jedną wielką i pyszną Delicję albo Torcik Wedlowski

Facet ma doświadczenie w docieraniu do masowego klienta - a to może raczej pomóc LOTowi w zdobywaniu klientów, i rozszerzaniu sieci sprzedaży o nowe kanały dystrybucji. Daj mu szansę.

Ostatnio edytowane przez k_sko ; 16-01-2010 o 10:31 Powód: literówka
    Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

12. #12

Cytat Zamieszczone przez k_sko Zobacz posta

KS
    Oczywiście jestem za tym żeby mu się udało, ale obawiam się, że znowu się okaże że jasnowidz jakiś jestem. Linia lotnicza i FMCG to są tak odległe od siebie światy, że jego doświadczenie z chipsami będzie miało zerowe znaczenie w tym biznesie. Tak oczywiste rzeczy Mikosz powinien już wiedzieć po niemal rocznym zasiadaniu. Czy na prawdę nie udało się znaleźć w kraju i za granicą fachowca z branży??? Z biednego Lotu już od dłuższego czasu ktoś sobie robi niezłe jaja.

13. #13
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

w lesie

Cytat Zamieszczone przez Rudi Zobacz posta
    A kto by się tam do LOTu pchał przy w miarę zdrowych zmysłach i perpektywach zawodowych?

14. #14

Cytat Zamieszczone przez Rudi Zobacz posta
    Po zatrudnieniu Naefa szczerze mówiąc myślałem że następca Pudłowskiego będzie miał również doświadczenie lotnicze. Bólem jest, w czym zgadzam się z Rudim, zarządzanie siatką, gdzie trzeba niestety mieć pojęcie o lataniu. Natomiast myślę że podstawowym zadaniem Pana Narowskiego będzie stworzenie dobrych struktur sprzedażowych - z tego co wiem to chyba LOT nie ma najlepszych warunków sprzedaży w sieci agencyjnej, a pokładane nadzieje w sieci się nie do końca ziściły.

15. #15

Domyślnie

bez przesady - facet pracował w różnych branżach, ma doświadczenie w sprzedaży. Czy zawsze należy Twoim zdaniem zatrudniać ludzi "z branży?" To tak jakby dobrym dyrektorem szpitala mógł być tylko lekarz, a szkoły nauczyciel. A doświadczenie pokazuje, że jest odwrotnie. Akurat zmiana branży jest dość typowym zjawiskiem po osiągnięciu pewnego poziomu zawodowego.
    Tworzenie siatki można zlecić komuś doświadczonemu, a sprzedaż pozostawić człowiekowi którego zatrudniono
    Zresztą w Polsce ludzie "z branży" musieli już w LO pracować, bo innych nie ma.

16. #16

'

Domyślnie

Niech ktoś, kto ma wiedzę mnie poprawi, chyba LOT podlega pod ustawę kominową ? Jeżeli tak, to kogo skusić na nie do końca pewną posadę, ani kasy, ani stabilności zatrudnienia. No i swoboda działania, zewsząd trudności.

Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

17. #17

Domyślnie

Zdecydowanie pod ustawę kominową podlega.

18. #18

Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    ...To tak jakby dobrym dyrektorem szpitala mógł być tylko lekarz, a szkoły nauczyciel...
    A pilot też byłby kiepskim prezesem linii lotniczej, przynajmniej przez pierwsze kilka sezonów zanim się nie nauczy...
    Chciałem tylko powiedzieć, że lepiej byłoby dla Lotu żeby ich nowy prezes najpierw nauczył się specyfiki airline business a dopiero potem przyszedł na konkurs, a nie odwrotnie. Dla stojącego nad grobem Lotu każdy dzień stracony liczy się teraz podwójnie a nawet poczwórnie. Po prostu nie ma czasu na wychowywanie sobie nowych kadr zarządzających, lepiej wziąć kogoś doświadczonego z rynku, kto od pierwszego dnia przystąpi do ciężkiej pracy a nie od wypytywania swoich dużo bardziej doświadczonych podwładnych o co w tym biznesie chodzi? Myślę, że on nawet tak do końca nie zdaje sobie jeszcze sprawy czego się podjął. Zresztą były już fatalne doświadczenia z gazownikiem, księgowym z elektrowni, agentką ubezpieczeniową, a nawet związkowcem - czy w Ministerstwie Skarbu nigdy niczego się nie nauczą? Lufthansa na przykład ma od czasów wojny dopiero trzeciego prezesa i wszyscy oni wywodzili się ze swojej firmy.
    Ale trzymajmy za nieboraka kciuki, bo to przecież od wczoraj najważniejsza postać w Locie.

19. #19
    Moderator
    OTBD; EPWA

Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    Czyżby? A przezes Lufy to pies?? W Lufie od 40 lat, sam stwierdził kiedyś, że linią lotniczą powinien kierować ktoś, kto wie dlaczego lata samolot Może to wyjątek, ale musicie przyznać, że niezły! Ale jasne - nie będzie Niemiec.....
    Pozdrawiam!
    Piotr

20. #20

Cytat Zamieszczone przez egon.olsen Zobacz posta
    Zdecydowanie pod ustawę kominową podlega.
    I to jest klucz - nikt dobry z zagranicy nie przyjdzie do pracy za takie pieniądze. Dlatego to że osoba z dość duzym doświadczeniem zgodziła się na tę pracę to już jakiś sukces. Należy mieć nadzieję, że znajdzie rozsądnych współpracowników np w sprawie siatki połączeń
    Cała ta ustawa kominowa jest bez sensu, własnie takiej firmie jak LO bardzo potrzeba ekspertów, a własnie ta firma nie ma na to szans. Lotos kiedyś szukał eksperta ds technologii przez prawie 2 lata, bo pensja jaką tam oferowana była kilkanaście razy niższa nie tylko w stosunku do firm zagranicznych, ale także Orlenu, który juz pod tę ustawę nie podlega.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników