Niestety nie na stałe... ;)
31 grudnia i 1 stycznia pasażerowie podróżujący klasą biznes na pokładach samolotów PLL LOT będą mieli okazję wznieść toast noworoczny szampanem Moët & Chandon.
Wersja do druku
Niestety nie na stałe... ;)
31 grudnia i 1 stycznia pasażerowie podróżujący klasą biznes na pokładach samolotów PLL LOT będą mieli okazję wznieść toast noworoczny szampanem Moët & Chandon.
Egon,
w reszcie informacji prasowej jest parę ciekawych rzeczy.
Cytat:
Warszawa, 23 grudnia 2009 – Pasażerów podróżujących na pokładach LOT-u w okresie świątecznym czeka wiele miłych niespodzianek, przygotowanych specjalnie z myślą o ich komforcie i zadowoleniu.
Święta Bożego Narodzenia zagościły na pokładach samolotów LOT-u dzięki tradycyjnemu menu Wigilijnemu – pasażerom serwowane są pierogi z grzybami, kulebiak, ryby, sałatka jarzynowa oraz sernik z makiem. W dniach od 22 grudnia do 6 stycznia każdy pasażer klasy business w rejsach atlantyckich otrzyma w prezencie suszoną żurawinę w ozdobnych woreczkach.
W okresie świątecznym do poczęstunku serwowanego na pokładzie dołączane są bileciki świąteczne, a także specjalne, ozdobne naklejki na kanapkach. Rozdawane są także świąteczne słodycze, a najmłodsi pasażerowie częstowani są uwielbianą przez dzieci gumą „Mamba”.
Jako akcent świąteczny wprowadzone zostały także czapki Św. Mikołaja noszone przez pracowników firmy LOT Services kierujących pasażerów do stanowisk odprawy na lotnisku Okęcie. Czapki Św. Mikołaja nosić będą także wybrani członkowie personelu pokładowego na wszystkich rejsach LOT-u. Podczas rejsów atlantyckich jeden z członków personelu pokładowego w stroju Św. Mikołaja będzie odwiedzał pasażerów i składał im życzenia świąteczne.
W dniach 31 grudnia i 1 stycznia wszyscy pasażerowie klasy business zostaną poczęstowani lampką szampana Moët & Chandon, aby wznieść na pokładzie toast noworoczny.
W styczniu repertuar rozrywki pokładowej dla pasażerów klasy business w rejsach atlantyckich powiększy się o audio booki oraz nowe filmy i seriale, między innymi „24 godziny”.
Bożonarodzeniowe i noworoczne atrakcje to kolejne akcje specjalne, przygotowane z myślą o okazjach i kalendarzowych świętach. 30 listopada na pokładach samolotów odbyła się akcja „Andrzejkowa”, w trakcie której każdy z pasażerów otrzymał karteczkę z wróżbami. W Międzynarodowym Dniu Lotnictwa Cywilnego przypadającym 7 grudnia wszyscy pasażerowie rejsów atlantyckich zostali poczęstowani winem musującym.
A podziękował - ubiegłeś mnie nieco, bo poprzednie info wrzucałem przez telefon, co najwygodniejsze nie jest niestety...
Fajnie i miłe akcenty, bardoz mi się podoba, z jednym wyjątkiem-tego woreczka z żurawiną... Co można zrobić z suszoną żurawiną? Powąchać,pomacac,czy jak? Wolałbym juz dostać LOTowski notesik ;-P
Właśnie przed chwilką taką się delektowałem. Pychota !
Żurawina jest rośliną o ciekawej właściwości - ma bowiem zdolność do samokonserwacji. Owoce zawierają bowiem kwas benzoesowym (taki sam jest stosowany do konserwacji żywności) oraz kwas chinowy - oba te kwasy sprawiają, iż żurawina zarówno suszona, mrożona jak i świeża długo zachowuje świeżość (w naturze owoce, które opadną na ziemię przez miesiące zachowują świeżość, często też wiszą sobie pełne smaku i soczystości na łodyżkach przez całą zimę).
Zawiera dużo przeciwutleniaczy (więcej niż pomarańcze!). Ma mnóstwo witaminy C. Doskonała jest więc na czas zimowy, chroniąc nas przed przeziębiami. Dowiedziałem się również, iż owoce żurawiny mają działanie antybakteryjne, leczą choroby dziąseł i stawów, zmniejszają ryzyko zachorowania na choroby naczyń krwionośnych oraz pomagają w wielu kobiecych dolegliwościach. Dobrze wpływają na wątrobę, układ moczowy, działają uspokajająco i przeciwgorączkowo. Co ważne, żurawiny nie tracą owych właściwość podczas obróbki termicznej. Wynika z tego, że są to owoce idealne. Co więcej, są pyszne! Bardzo pyszne! I nie tylko dżem lub kisiel z nich można zrobić!
Suszone są wspaniałym materiałem na mnóstwo dań, które nie tylko kapitalnie smakowite będą, ale także zdrowe. Suszone żurawiny możemy dodawać do ciast (tak, jak rodzynki), przygotowywać z nimi mięsa, sosy, robić zdrowe koktajle. Same w sobie suszone owoce żurawiny są doskonałe jako przekąska - nie ma chyba lepszej alternatywy dla chipsów i słodyczy. Dzieci je lubią. Dorośli je też lubią. Nie pakujmy więc w siebie niepotrzebnych kalorii przyprawionych wytworami przemysłu chemicznego, a objadajmy się ultrazdrowymi czerwonymi kulkami.
Zmienia się od tego końca, który wykłada kasę. Na szczęście.
Biblii. A żurawinka jest pysia z oscypkiem z grilla. Egon, Rudi! Darujcie sobie na święta takie uprzejmości. Trochę szacunku. Naprawdę byście sobie jakieś życzenia złożyli ;) Jeszcze zdążycie sobie posłodzić !
Manual: Talib.pdf :)
Kolejne akcje tego typu:
źródło: Pasazer.comCytat:
Najbliższe dni będą obfitowały w niespodzianki dla pasażerów podróżujących na pokładach samolotów LOT-u. Międzynarodowy Dzień Pizzy, Tłusty Czwartek i Walentynki uświetnią specjalnie przygotowane na te okazje przysmaki.
Pizzę, czyli najbardziej znaną potrawę na świecie, LOT już dziś zaserwuje swoim pasażerom odlatującym do USA oraz podróżującym na dłuższych trasach europejskich (rejsy wykonywane samolotami Boeing 737 oraz Embraer 170 trwające powyżej 90 minut).
Typowo polski akcent pojawi się 11 lutego, w tzw. Tłusty Czwartek. Tego dnia LOT poczęstuje pasażerów tradycyjnymi pączkami. Natomiast w niedzielę, z okazji Walentynek, pasażerowie otrzymają ciasteczko w kształcie serca. Z urozmaiconego menu przygotowanego przez firmę LOT Catering będzie mógł skorzystać każdy pasażer podróżujący LOT-em w tych dniach.
Te niecodzienne akcje mają na celu przede wszystkim urozmaicenie oferty pokładowej. Jest to kolejna seria niespodzianek, jaką LOT przygotował dla swoich pasażerów po udanym wspólnym świętowaniu w listopadzie Dnia Świętego Marcina i dni młodego wina Beaujolais Nouveau.
– Dostaliśmy bardzo wiele pozytywnych sygnałów po tych akcjach. Pasażerowie bardzo polubili nasze niespodzianki, a dla nas to wielka przyjemność, że możemy im je sprawiać – powiedziała Dorota Haller, dyrektor biura marketingu, Produktu i PR w PLL LOT. – Staramy się, by pasażerowie dobrze czuli się na naszych pokładach – dodała.
Informacja o kolejnych niespodziankach na pokładach samolotów LOT-u już wkrótce!
Łukasz Szudrowicz