Strona 3 z 224 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 4469
Like Tree3482Likes

Wątek: PLL LOT - opinie , uwagi

  1. #41

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie


    Polecamy

    Niestety nie mam tyle szczescia co niektorzy i na cieple posilki w LO sie nie zalapalem ostatnio (latam glownie miedzy FCO a WAW i v.v.)... ale musze przyznac, ze nawet zimny catering w LO sie zdecydowanie poprawil... w 2005 roku nie moglem juz patrzec na te marne kanapeczki pozbawione zapachu i smaku.
    Co do LH to mieli rzeczywiscie niezly pomysl z bulkami, ale na wczesnoporannych lotach mozna liczyc wylacznie na slodkiego rogalika niewielkich romiarow.

  2. #42

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    ciepły posiłek jest tylko w locie do/z Londynu, Paryża, Brukseli i Moskwy i w lotach trwających więcej niż 3 godziny. Szkoda, bo gdyby był także na innych trasach, to byłby to wyróznik LOTu na tle innych linii.
    Generalnie akurat posiłki w LOT w porównaniu (moim) z SAS (brak posiłków w ekonomicznej), Lufthansa (moze ja tak trafilem ale byly fatalne zawsze w rejsach atlantyckich) SWISS (dobre czekoladki, reszta posiłku to bułka ze szpinakiem, ale... takim wybitnie sztucznym), TAP (brak wrazen - zwykla bulka ale...OK) są niezłe, choc niezbyt duże - akurat dobre posiłki mogłyby bardzo poprawiać opinię o LOT.

  3. #43
    Awatar Weronika1989

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wmks
    Weronika, chyba mamy inny gust bo te nalesniki z jablkami i spaghetti z kurczakiem sa fatalne
    małe sprostowanie, spaghetti było normalne, z mięsem, a kurczak jako drugie danie mi tam smakowało, ale może dlatego że byłam piekielnie głodna :P

    P.S Jedna rzecz mnie zmroziła - otóż podali pasztet w jednym opakowaniu z sernikiem

  4. #44

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Weronika1989
    P.S Jedna rzecz mnie zmroziła - otóż podali pasztet w jednym opakowaniu z sernikiem
    to tak dla wzmocnienia przezyc zmyslowych

  5. #45
    Awatar Weronika1989

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    i żołądkowych

  6. #46

    Dołączył
    Apr 2007

    Domyślnie

    w sumie i tak sie potem wszystko miesza

  7. #47
    Awatar sweetseptember

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    szczecin

    Domyślnie

    kupujecie bilet z Chicago do Goleniowa przez WAW, macie rezerwacje dla siebie i dzieci, po czym na pokladzie okazuje sie, ze maz, zona i kazde z 4 dzieci w wieku 2, 4, 7 i 11 lat siedza osobno!!!!!
    W ramach rekompensaty garsc batonikow Prince polo i prosba do pasazerow aby ustapili miejsca, W efekcie jedno dziecko leci kilka godzin na kolanach matki.... mimo, ze zaplacony ma fotel... Zawsze wybierali KLM, tym razem padlo na LOT i kaszana, w dodatku bagaze dotarly po 2 dniach dopiero, bo wyladowaly w austrii.....nie polecamy LOTu
    Pozdrawiam :) R

    Skromny Samsung PRO815
    radziecka lufka z bazaru 30x-60x
    zapraszam w wolnej chwili na link poniżej

  8. #48

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    leciałem ostatnio Warszawa - Istanbul - Warszawa LOT
    Pierwszy lot E175 powrót 737. Oba loty o czasie (powrotny nawet 15 minut przed czasem), na pokładzie obsługa ok (w locie poworotnym nawet bardzo ok - dosyc mlodzi + kapitam mily kapitan z niezlym angielskim - a to czasem byl problem w LO), bardzo dobre lądowanie. jedzenie jak jedzenie ale było (moim zdaniem i tak lepsze niz w LH). W stambule rękaw dwa razy, po przylocie także rękaw w Warszawie. ogólnie ocena bardzo dobra - nastepnym razem znwou LO

    Co ciekawe w locie Istanbul - Warszawa ok 60% pasażerów leciało tranzytem do Skandynawii - po lądowaniu ustawili się w kolejce do okienka tranzyt, a za nimi chyba z 15 osob z Polski po prostu stanęło z calą grupą i dopiero po czasie sie zorientowali ze nie muszą tam stac. Chwile porozmawialem z dwie osobami i byli bardzo poztywnie zaskoczeni LOTem (darmowe jedzenie, tansze niz SAS bilety, E175 z siedzeniami w konfiguracji 2x2)

  9. #49

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo
    Chwile porozmawialem z dwie osobami i byli bardzo poztywnie zaskoczeni LOTem (darmowe jedzenie, tansze niz SAS bilety, E175 z siedzeniami w konfiguracji 2x2)
    Czyli da się być lepszym od SAS-a i zadowolić Skandynawów!

  10. #50
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Ja w sobote ostatnia lecialem poz-waw-poz, pierwszy raz bylem u nich bylem pozytywnie zaskoczony. Odprawa w Poz jak zwykle bezproblemowa i przyjemna (to oczywiscie zasluga lawicy a nie lotu), ale dalej odlot bez opoznienia, mila obsluga, wylot z wawy rowniez na czas, luz na terminalu domestic (ogolnie bylem zszkowoany ze w sobote moze byc tak malo ludzi na okeciu - okolo 18:00-19:00 nie bylo prawie zadnych kolejek, cisza spokoj). Gdyby tylko najnizsze taryfy byly bardziej dostepne, lotow byloby wiecej na trasach lokalnych latalbym zawsze.

    A wracajac do tego co napisal kolega sweetseptember, to czy Ci znajomi wczesniej zadbali o zabookowanie miejsc obok siebie, czy stawili sie odpowiednio wczesnie do odprawy by w razie zmiany maszyny rowniez siedziec blisko, czy probowali chodziac odprawic sie dzien wczesniej ?
    Mozliwosci jest cala masa, cos mi sie wydaje ze sami sa sobie winni.

  11. #51

    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa

    Domyślnie

    Lot jest OK, i co dla mnie ważne - z tego co wiem i sprawdziłem jako jedyny daje "special meal" na trasach europejskch, wielki +.

  12. #52
    Awatar Mateusz Janiec

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    Rzeszów

    Domyślnie

    01 lipiec: RZE-WAW-DUB i return (18 sierpień). Całą podróż oceniam bardzo dobrze. Super stewki, uśmiechnięte, życzliwe, pomocne; catering jak najbardzie na duży "+": kurczak z warzywami, makaron na słodko, poczęstunek w EuroLocie; samoloty E170/75 super wygodne komfortowe, chcek-in wporządku; dobrzy piloci;loty spokojne, bez jakichkolwiek turbulencji; małę spoźnienie (ok.20min), ale ok.....teraz Centralwings/AerLigus i kolejne loty do Dublina

    Pozdrowionka !
    Audi RS7 '16 4.0 TFSI 720KM/800NM.
    Aer Lingus - Simply unbeatable!
    Aer Lingus - This is not just an airline, this is Aer Lingus!
    Aer Lingus - Reaching for new heights!

  13. #53
    Awatar gaugan

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    villanoof

    Domyślnie

    LO rozwiazuje umowe z Jetair. nie bedzie juz J32. faktycznie pasazerowie mieli cykora przesiadajac sie z 67 za tym idzie niestety anulacja LCJ. mam nadzieje, ze nie IEG rowniez, to jest lux, samochod odpada

    pzdr

  14. #54

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    IEG ma latac 3x w tygodniu via POZ... ale samorzad nie agdza sie na doplaty do tego polaczenia, wiec nie wiadomo czy przetrwa.

    ja na krajowce z LO mialem ostatnio taka przygodne. Odlot z Gdanska zaplanowany na 21. o 22.30 lot odwolany. Pani w biurze w GDN potraktowala 70 pasazerow nie tyle co zlo konieczne co bardziej jak powietrze cala robote przerzucajac na gdanski handling (i tu brawo dla zalogi GDN handling!!!). Ci ktorzy mogli leciec nastepnego dnia spali w hotelach. Ci, co niestety nie mogli sie zgodzic na podobna opcje, tak jak m.in. ja, jechali autokarem. Do WAW dotralismy o 6 rano dnia nastepnego, tj. 8 godzin po planowanym przylocie. Na szczescie wszyscy zdazyli na przesiadki, a ja nawet przespalem sie trzy godiny przed spotkaniem. Powrot do GDN tego samego dnia o 20.15 tym razem bez niespodzianek.

  15. #55

    Dołączył
    Apr 2007

    Domyślnie

    LOT coraz bardziej mnie dobija.. wczoraj (01.11) leciałem z paryża do warszawy. Wyjątkowo była tylko jedna starsza stewardessa, szefowa, jako jedyna sympatyczna. Ale co ztego: w kabinie młody steward na wszystkich dziwnie się patrzył, zero uśmiechu, jego koleżanka, całkiem młoda stefka, przez cały lot poważna mina, zero uśmiechu, a na uśmiech i słowo 'dziękuję' po tym jak cośtam mi podała, popatrzyła się na mnie dziwnie z zaciśniętymi ustami :) Myślałem że to ze mną jest coś nie tak, ale jednak okazało się, że wszystkich traktowała tak samo.. ;) Słyszałem że ktoś za mną podziękował za zwyczajowe prince polo i dostał w odpowiedzi "ale proszę jednak wziąć", bez uśmiechu, bardziej wycedziła to przez zęby kładąc nacisk na słowo "proszę" ;)
    (Ja już nie odmiawiam niczego, nawet jeżeli i tak tego nie ruszę, po tym jak też tak kiedyś dostałem w innym locie :) Wolę wziąć kurczaka w czymś białym i nawet go nie otworzyć niż tłumaczyć się "ale.. jak to nie chcę??" ;)

    PS. Dodatkowo dziewczyna nie mówiła po francusku, więc Francuzi (których była wiekszość, jak często w środku tygodnia w tego typu locie w tym kierunku) kompletnie nic nie rozumieli. No ale to już nie jej wina, a raczej osób odpowiadających za zarządzanie personelem i wyznaczaniem im lotów.

  16. #56

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW/KRK

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wmks
    Wyjątkowo była tylko jedna starsza stewardessa, szefowa, jako jedyna sympatyczna.
    Sorry za zlosliwosc, ale na tym Forum malo kto domaga sie, zeby stewardessy byly *sympatyczne*...

    Cytat Zamieszczone przez wmks
    Dodatkowo dziewczyna nie mówiła po francusku, więc Francuzi (których była wiekszość, jak często w środku tygodnia w tego typu locie w tym kierunku) kompletnie nic nie rozumieli. No ale to już nie jej wina, a raczej osób odpowiadających za zarządzanie personelem i wyznaczaniem im lotów.
    A tu akurat mam pozytywne wspomnienie, co prawda sprzed kilku lat (tzn._nie_wiem, jak jest teraz): lot WAW-AMS-WAW, w_tamtą strone KL (skadinad linią, ktorą lubie), z_powrotem LO. W_samolocie holenderskim komunikaty byly tylko po niderlandzku i_angielsku, w_polskim - po polsku, angielsku i_niderlandzku (nie_wiem, czy ktos z_personelu *mowil* po niderlandzku, ale nawet jesli byly to tylko nagrania komunikatow standardowych, to i_tak duzy plus).

    Natomiast niewatpliwie latwiej (i powinno sie) wymagac znajomosci jezyka francuskiego.

  17. #57

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    czy wy czasem nie macie zbyt dużych wymagań?

  18. #58

    Dołączył
    Apr 2007

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jasiekstasiek
    czy wy czasem nie macie zbyt dużych wymagań?
    Hm.. gdyby bilet LOTu na tej trasie kosztował mniej niż 1000 złotych to nie powiedziałbym ani słowa. No ale potrafi kosztować 1700-4000. To tak jakbyś kupił jakiś dobry zachodni samochód w którym nie domykają się drzwi i zaakecptował to. Zresztą ja osobiście w samolocie nie potrzebuję miłego personelu, tylko lampki do czytania, a w dłuższym locie dodatkowo czegoś do jedzenia i oglądania ;) Po prostu się dziwię, zwłaszcza porównując LOT do innych linii...

  19. #59

    Dołączył
    Nov 2007
    Mieszka w
    slask

    Domyślnie

    Witam,

    Lot na trasie KRK-CHG. Samolot embraer 170.
    Na początku zaczeło się nie ciekawie, bo jak tylko załadowali ludzi do samolotu i zamknęli pilot ogłosił, że nie mamy pozwolenia na start i związane jest to z restrykcjami ruchu powietrznego nad Europą, powiedział że nie dostaliśmy slotu i wystartujemy z godzinnym opóźnieniem. Wie może ktoś o co z tym chodzi, przecież latają codziennie na tej trasie, wiec chyba powinna być przestrzeń z góry zarezerwowana dla takiego lotu? Nie bardzo to rozumie.
    Potem już było tylko lepiej, żeby sie nie nudziło rozdali gazety, prince polo i soki, ale to chyba normalne w takich stacjach.
    Co mnie zaskoczyło to że oprócz zestawu "zrób sobie kanapkę sam", który moim zdaniem jest lepszy od gotowej kanapki dostaliśmy ciepły posiłek do wyboru, makaron z serem lub omlet. Omlet był bardzo w parządku. W porównaniu z tym co dostałem w alitali na trasie KRK-MXP, to było ekstra (tam jakaś zdechła kanapka, co ciężko było zjęć mając do popicia tylko jeden kubek soku), z resztą w KLM na trasie WAW-AMS i AMS- WAW, tez tylko średniej jakości kanapka.
    Samolot był oki, na siedzeniach przyjemna skóra, miejsca na nogi ok.
    Nie jest tak źle z tym lotem, mimo opóźnienia miło wspominam lot.
    A poza tym fajnie sie lata z polską obsługą.
    pozdrawiam
    luce
    luce

  20. #60
    Awatar mick

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Luxemburg/Bolesławiec/Wrocław

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez luce
    Lot na trasie KRK-CHG. Samolot embraer 170.
    A na pewno na tej trasie leciałeś?
    CHG = Chaoyang w Chinach
    UL986, UP861, UP733, UN869, LASIS-DIBED

Strona 3 z 224 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 103 ... OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 02-10-2015, 03:23
  2. 15-10-2014, 10:28
  3. 13-10-2014, 18:35
  4. 13-10-2014, 10:48
  5. 11-10-2014, 14:32
  6. 11-10-2014, 11:29
  7. 09-10-2014, 14:21
  8. 08-10-2014, 21:19
  9. 08-10-2014, 15:26
  10. 08-10-2014, 15:25
  11. 26-08-2013, 20:46
  12. 13-08-2013, 07:38
  13. 05-07-2013, 23:04
  14. 04-07-2013, 16:11
  15. 22-06-2013, 19:44
  16. 19-06-2013, 11:31
  17. 24-04-2013, 17:56
  18. 17-02-2013, 11:27
  19. 03-01-2013, 20:37
  20. 24-12-2012, 11:49
  21. 05-11-2012, 11:05
  22. 29-10-2012, 14:38
  23. 22-10-2012, 17:08
  24. 10-10-2012, 17:21
  25. 09-10-2012, 20:29
  26. 26-09-2012, 12:24
  27. 17-09-2012, 10:56
  28. 20-08-2012, 16:47
  29. 19-07-2012, 16:08
  30. 17-07-2012, 16:25
  31. 13-07-2012, 09:36
  32. 04-07-2012, 09:14
  33. 03-07-2012, 21:03
  34. 03-05-2012, 08:31
  35. 14-04-2012, 21:26
  36. 14-04-2012, 19:19
  37. 05-04-2012, 20:45
  38. 27-03-2012, 23:49
  39. 15-03-2012, 18:10
  40. 12-03-2012, 12:09
  41. 10-03-2012, 23:03
  42. 09-03-2012, 12:25
  43. 08-03-2012, 15:44
  44. 07-03-2012, 16:51
  45. 06-03-2012, 17:36
  46. 06-03-2012, 05:10
  47. 03-03-2012, 10:43
  48. 28-02-2012, 12:13
  49. 20-02-2012, 23:47
  50. 16-02-2012, 15:24

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •