Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 4 5 6
Pokaż wyniki od 101 do 114 z 114
Like Tree44Likes

Wątek: Transmisje ze startów

  1. #101
    Awatar 3colors

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Radom

    Domyślnie


    Polecamy

    ... a pogoda oczywiście "sprzyjająca" obserwacji z terenu RP....

  2. #102
    Awatar Darecki

    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    Płock

    Domyślnie

    Dlaczego nie będzie lądowania? Jakieś uszkodzenia barki czy coś innego?

  3. #103
    Awatar HARM

    Dołączył
    Apr 2011
    Mieszka w
    EPBY

    Domyślnie

    Zbyt duża waga ładunku, żeby odzyskać pierwszy stopień.
    Pozdrawiam, Łukasz

  4. #104
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    Leci na GTO, już stoi na wyrzutni, 40% szans na pogodę pozwalającą na start. Okno startowe od 23:36 naszego czasu.

    A za chwilę na Ziemię wraca Dragon.
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  5. #105
    Awatar 3colors

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Radom

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez frik Zobacz posta
    ... Okno startowe od 23:36 naszego czasu...
    Jeżeli dobrze pamiętam to okno otwiera się o 7:37 p.m. EDT (2337 GMT) czyli u nas będzie 01:37 (już we wtorek) a zamyka się o 8:35 p.m. EDT (0035 GMT) czyli o 02:35.

    Czyli "po naszemu" to okno będzie otwarte pomiędzy 01:37 a 02:35 czasu polskiego.


    Dragon odcumował kilka minut temu.

    Pozdrawiam.

  6. #106
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    EDT to UTC-4, my jesteśmy w UTC+2, wschodnie wybrzeże USA jest 6 godzin wcześniej niż Polska, czyli 23:37 .
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  7. #107

    Dołączył
    Jun 2015
    Mieszka w
    Grudziądz

    Domyślnie

    Na stronie spacex również podane, że start 1:37.
    http://www.spacex.com.pl/2017/07/sta...t-35e.html?m=1

    Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

  8. #108
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    To nie jest "strona SpaceX", ja zawsze oglądałem dodając 6h i trafiałem akurat na transmisję. Między wschodem USA a Polską jest 6h różnicy, nie 8h.
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  9. #109
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    Haha, liczyłem od 17:30, nie od 7:30pm, mój błąd .
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  10. #110
    Awatar 3colors

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Radom

    Domyślnie

    "Firma SpaceX poinformowała na Twitterze, że kolejna próba wystrzelenia rakiety Falcon 9 z misją Intelsat 35e będzie podjęta 24 godziny później. Prawdopodobna godzina startu to 5 lipca, 01:37 czasu polskiego (4 lipca, 23:37 UTC). "

    źródło: http://www.spacex.com.pl

  11. #111
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    Jeszcze rano na spacex.com było info z datą i godziną, teraz podają, że start będzie najwcześniej w środę 5.07, lub czwartek 6.07: Intelsat 35e Mission | SpaceX
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  12. #112

    Dołączył
    May 2016

    Domyślnie

    Trzecie podejście do startu Space-X Falcon 9 Intelsat 35e. T -3:20:00
    https://www.youtube.com/watch?v=kTYjOplHzpw

  13. #113
    Moderator Photo Screener
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    I poleciał tym razem. Przed drugą w nocy polskiego czasu .
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  14. #114

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 4 5 6

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •