Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26
Like Tree4Likes

Wątek: SkyDemon - opinie

  1. #1

    Dołączył
    Feb 2010

    Domyślnie SkyDemon - opinie


    Polecamy

    Witam.
    Czy ktoś z Was używa programu SkyDemon?
    Chiałbym poznać opinie na temat tego programu, a szczególnie o jego mobilną część.
    Link:
    Welcome to SkyDemon, VFR Flight Planning Software and GPS Navigation Devices

    Pzdr
    mombasa likes this.

  2. #2

    Dołączył
    Feb 2010

    Domyślnie

    Informuję, że jest już dostępna aplikacja SkyDemon na Ipada.

    SkyDemon for iPad

    Już zaczynam testować, na razie na ziemi. wygląda imponująco i jest mocno konkurencyjne w stosunku do Air Navigation Pro.

    Aplikacja ostrzega przed różnymi zagrożeniami np: przeszkody na trasie, wlot w strefe zakazaną itp.

    Dzielcie się opiniami.

  3. #3

    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    EPPK

    Domyślnie

    Nareszcie nie tylko na WM, to bylo troche śmieszne - poszukaj sobie fajny samochodowy gpsik za 300zl i wgraj nasz super soft, a bedziesz mial meganawigacje lepsza od garmina x96...

    Na ipadzie testowalem wlasnie, troche wolna mapa, moze to wina ipada I, ale mysle ze jeszcze dopracuja. Bardzo szybko przeszli z windowsowej platformy na objective-c.

    Jeszcze cena jakos przytrymuja i bedzie bezkonkurencyjny soft. Ich mapa wymiana, planowanie na PC to czysta przyjemnosc, nawet jesli nie ma sie urzadzenia mobilnego i robi sie wydruk operacyjnego planu lotu.

    --
    pawel

  4. #4

    Dołączył
    Feb 2010

    Domyślnie

    Fakt ciutkę wolniejsza niż w Air Navigation Pro, ale za to bardziej szczegółowa. Można również poziom szczegółów sobie dostosować. Zauważyłem błąd, który już przekazałem na forum SkyDemon, obiecali, że poprawią w następnej aktualizacji. Mianowicie: częstotliwości, które mają końcówkę 000.020 np EPMO 123.925 u nich widnieją bez ostatniej '5' i widzimy je 123.920, tak samo EPGY 126.925, a w aplikacji 126.920.


    Wersji na PC używam już od roku i tak jak piszesz to czysta przyjemność, 2 kliknięcia i masz plan lotu wraz z wiatrami, przeszkodami, itp

    SkyDemon Team obiecał, że w następnym upgrade będzie możliwość synchronizacji PC-Ipad, więc planowanie lotu na PC to będą już 3 kliknięcia. Nieźle!
    Oczywiście trasę będę sprawdzał na zwykłej aktualnej mapie również. Ostrożności nigdy za wiele!

    Pzdr
    mombasa likes this.

  5. #5
    Awatar jonya

    Dołączył
    Jul 2010
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    A da rade jakiś na mniejszym urządzeniu? Android, iPhone? Latanie z iPadem jest trochę nieporeczne.

    M.

  6. #6

    Dołączył
    Mar 2009

    Domyślnie

    Działa na samochodowych gpsach.

  7. #7
    Awatar kszyhu77

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    EGKB / BQH

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pab10 Zobacz posta
    Na ipadzie testowalem wlasnie, troche wolna mapa, moze to wina ipada I, ale mysle ze jeszcze dopracuja. Bardzo szybko przeszli z windowsowej platformy na objective-c.
    u mnie biegalo na pierwszym iPadzie calkiem niezle, ale musze przyznac, ze nie za bardzo mi odpowiadalo to opragramowanie. jakos tak malo funkcjonalne bylo. czy cos sie zmienilo ostatnio??

    i taki maly szczegol (pomino tego ze nazwa jest uzywana potocznie): programowanie jest OBIEKTOWE a nie OBIEKTYWNE, wiec OBJECT-ORIENTED not OBJECTIVE ;-) (wyszlo szydlo z worka: jestem polaczeniem programisty-agnostyka i lingwisty ;-))

    Cytat Zamieszczone przez jonya Zobacz posta
    A da rade jakiś na mniejszym urządzeniu? Android, iPhone? Latanie z iPadem jest trochę nieporeczne.
    na urzadzeniu wielkosci iPhona to bedzie wygladalo jak jedna kolorowa plama, moim zdaniem kompletnie bez sensu. rozumiem, ze mozesz sobie przyblizyc i oddalic, ale jednak wtedy tracisz szczegoly (przy przyblizeniu widzisz tylko wyrywek a nie 'duzy obraz' sytuacji a przy oddaleniu potrzeba lupy, zeby dojrzec jakiekolwiek szczegoly). Argument, ze 'latanie z iPadem jest nieporeczne' moim zdaniem troche nie trafiony. wielkosciowo zblizony do zlozonej mapy a funkcjonalnosc nieporownywalna. no fakt faktem ze jest troszke ciezszy od mapy ;-)

    pozdr

    K

  8. #8

    Dołączył
    Nov 2011

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kszyhu77 Zobacz posta
    i taki maly szczegol (pomino tego ze nazwa jest uzywana potocznie): programowanie jest OBIEKTOWE a nie OBIEKTYWNE, wiec OBJECT-ORIENTED not OBJECTIVE ;-) (wyszlo szydlo z worka: jestem polaczeniem programisty-agnostyka i lingwisty ;-))
    Masz rację, ale tylko teoretycznie ;-) Objective C istnieje i ma się znakomicie - więcej informacji o Objective-C

    A a'propos wątku - używałem wersji trial SkyDemona na iPadzie 2 z GPS i baardzo mi się podobało. Mapy są aktualne i aktualizowane bardzo szybko, interfejs zaskakująco intuicyjny. Podobało mi się bardzo kontrolowanie wysokości, z możliwością łatwej modyfikacji dla każdego segmentu. Polecam ściągnięcie na próbę - przez 30 dni korzysta się ze wszystkich funkcji. Mój trial dobiegł końca i jestem pewien, że po odebraniu licencji PPL kupię abonament...

  9. #9
    Awatar kszyhu77

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    EGKB / BQH

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez janslu Zobacz posta
    Masz rację, ale tylko teoretycznie ;-)
    bo tez w moim przypadku jestem 'teoretykiem', programowalem ostatnio okolo 10 lat temu jak konczylem studia, hahaha. po takim czasie to sie jest 'erotomanem-gawedziarzem' w programowaniu ;-)

    jesli twierdzisz, ze dobrze sie sprawuje to moze go jeszcze raz sprobuje. ciekawe jestem jak bardzo sie zmienil, bo to co ja uzywalem jak tylko wyszedl to nie bylo najlepszej jakosci

    K

  10. #10

    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    EPML

    Domyślnie

    Ja też używam triala i jestem zachwycony.

  11. #11
    Awatar jonya

    Dołączył
    Jul 2010
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kszyhu77 Zobacz posta
    na urzadzeniu wielkosci iPhona to bedzie wygladalo jak jedna kolorowa plama, moim zdaniem kompletnie bez sensu
    Pewnie zalezy od tego czym latasz i gdzie chcesz umiesicc iPada. Mi jakos w malych samolotach, C152, DA20, Ultralighty iPad sie po prostu nie miesci a iPhone praktycznie wskazuje gdzie jestem i czy nie wlatuje w jakas strefe.

  12. #12

    Dołączył
    Feb 2010

    Domyślnie

    Wprowadzili teraz 'charts' czyli karty podejscia i inna dokumentacje w wersji na Ipada.
    Są po prostu REWELACYJNI. !!!

    Ipad mieści sie nawet w C-152, ja używam go jako nakolannika. Mam specjalne etui, które w ten sposób mi służy, ale sciągnąłem je z USA. W Polsce nigdzie takiego nie mogłem dostać.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  13. #13

    Dołączył
    Jan 2011

    Domyślnie

    Poradźcie proszę,
    zastanawiam się nad zakupem nawigacji do samolotu. Wybrałem Ipada i Air Nav Pro. Widzę jednak, że zachwalacie SkyDemon. Czy jego zaawansowanie (przewaga nad Air Nav Pro?) kompensuje kilkukrotnie wyższą cenę (względem Air Nav Pro)?. Z drugiej strony skoro umożliwia instalację na urządzeniach z Windows CE, sumarycznie i tak może być znacznie tańszym rozwiązaniem. Czy znacie takie urządzenie (z Win CE) z minimum 7" wyświetlaczem i baterią trzymającą 10 godzin?
    Orientujecie się czy istnieje jakaś nawigacja działająca pod systemem Android?
    Z góry dziękuję za podzielenie się opiniami i doświadczeniem.

  14. #14

    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    EPML

    Domyślnie

    Air Nav Pro moim zdaniem totalny crap. Ja uzywam SkyDemona do planowania, i GPSMotionX jako elektronicznej sztabówki i pomocy ewentualnej przy nawigacji

    Kosztuje chyba 2$.

    GPSMotionX ma tez fajna opcje udostepniania wlasnego polozenia przez WWW\Facebook\Twitter. Przydatne jak ktos ma troskliwa zone

    Nawigacna w SkyDemon ma tel feler, ze lubi sie rozjezdzac. Robi sie np. 2km dewiacja w stosunku to prawdziwego kursu. GPSMotionX jest idealny i ma swietne mapy odzworujace teren.
    mombasa likes this.

  15. #15

    Dołączył
    Feb 2010

    Domyślnie

    Nawigacna w SkyDemon ma tel feler, ze lubi sie rozjezdzac. Robi sie np. 2km dewiacja w stosunku to prawdziwego kursu. GPSMotionX jest idealny i ma swietne mapy odzworujace teren.
    Nie zauważyłem tego błędu. Może dlatego, że używam dodatkowego urządzenia dla Ipada Dual GPS i to załatwia sprawę.
    mombasa likes this.

  16. #16

    Dołączył
    Aug 2012

    Domyślnie

    chcialem spytać czy w wersji demo ze strony producenta SkyDemon mozna zainstalować na typowej karcie pamieci sd aby działało na zwykłym odbiorniku GPS pod windows CE - gdyż mam z tym problem - zainstalowalem wersje PC i potem klikam setup / device connectivity options / install skydemon mobile on a new windows CE device z godnie z instrukcją powiny się wyświetlić karty sd podlączone do komputera a umnie brak - moze cos źle robie, prosze o jakies podpowiedzi

  17. #17

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    EPWA CTR

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez maka155 Zobacz posta
    chcialem spytać czy w wersji demo ze strony producenta SkyDemon mozna zainstalować na typowej karcie pamieci sd aby działało na zwykłym odbiorniku GPS pod windows CE - gdyż mam z tym problem - zainstalowalem wersje PC i potem klikam setup / device connectivity options / install skydemon mobile on a new windows CE device z godnie z instrukcją powiny się wyświetlić karty sd podlączone do komputera a umnie brak - moze cos źle robie, prosze o jakies podpowiedzi
    Instalowałem na karcie pamięci na iPaqu i działa, ale należy pamiętać, że wersja demo nawigacji działa tylko przez 30minut

  18. #18

    Dołączył
    Aug 2012

    Domyślnie

    mi sie niestety nie udało zainstalować na karcie pamięci tego programu nie wiem dlaczego moze wersja którą mam 2.4.2.16291 ma jakieś ograniczenia albo cos niekompatybilne pomiędzy programem a windows xp skydemon gdy próbuje go zainstalować na karcie sd wogóle nie widzi żadnych nośników

  19. #19
    Awatar lewko

    Dołączył
    Dec 2016

    Domyślnie Sky Demon 3.7.1.0 podłączenie do GPS

    Posiadam licencjonowaną wersję Sky Demon (marzec 2017). Mam problem z połączeniem z GPS.
    Sky Demona mam zainstalowanego na tablecie (laptopie - hybryda) Lenovo Yoga Book z Windows 10 Pro (z GPS) i tutaj chyba tkwi problem - Windows. Wiem, że na Androidach działa bez problemu. Przy instalacji program nie odszukał GPS i nie ma możliwości innej konfiguracji niż port com1 - no i oczywiście nie łączy się i nie widzi GPS.
    Czy ktoś z koleżeństwa miał taki problem, czy jest jakiś sposób?
    Jedną odpowiedź znam - napisać do wsparcia firmy Sky Demon - napisałem i czekaaaaaaam - bez odzewu. Help!!!

  20. #20

    Dołączył
    Jan 2017

    Domyślnie


    Polecamy

    Cokolwiek innego widzi GPS? I może puść androida z karty sd?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •