Forum »   Powstanie CPL - Centralny Port Lotniczy        Połączenia »   Ryanair ogłosił loty na Ukrainę   

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 166
Like Tree1Likes

Wątek: Prywatne szkoły pilotów i aerokluby - opinie

  1. #41
    Awatar Bartek

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Łódź

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez wrzesinski1
    Częstochowa to takze Slask :>
    Ale Krakow juz nie.

  2. #42

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    Koszęcin

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez alfsky
    Cytat Zamieszczone przez Leonidas
    Jest jeszcze aeroklub w Gliwicach i Częstochowie.
    Podałem link do listy co by sobie każdy znalazł co mu pasuje.
    Ale jak podałeś powyższe to dla konsekwencji należałoby jeszcze dodać Rybnik (Aeroklub ROW) i GSS Żar (swoją droga mieszkam rzut beretem a nie wiedziałem ze PPL-a tam można zrobić).

    "Żar" to dosyć specyficzne lotnisko.Kto tam skosztował latania ten wie że procedury lądowania są inne.Nie mam wiadomości co do szkolenia PPL(A).

  3. #43

    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    z Polski

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Bartek
    Ale Krakow juz nie.
    Ciekawe od kiedy Czestochowa byla Slaskiem (jak juz to Zaglebie)nie mowie o woj. slaskim bo to juz inna historia.

  4. #44

    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    z Polski

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez zacdar
    "Żar" to dosyć specyficzne lotnisko.Kto tam skosztował latania ten wie że procedury lądowania są inne.Nie mam wiadomości co do szkolenia PPL(A).
    Tylko szkolenie szybowcowe i parolotniowe http://glidezar.com/index_pl.php?action=szkola

  5. #45
    Awatar Leonidas

    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    Chorzów

    Domyślnie

    Ogólnie ta lista ULC'u jest trochę myląca i nie do końca można wyciągnąć z niej informacje na temat szkoleń ponieważ w ostatniej kolumnie powinien być podział na szkolenia praktyczne i teoretyczne. Jedyne co jest dobre to można przejrzeć w jakich miastach są ośrodki i po prostu podzwonić popytać.

    A co do Żaru to ciężko mi sobie wyobrazić pierwsze samodzielne kręgi samolotem na tym lotnisku

  6. #46
    Awatar alfsky

    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Zywiec, Poland

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Leonidas
    A co do Żaru to ciężko mi sobie wyobrazić pierwsze samodzielne kręgi samolotem na tym lotnisku
    Mnie jest sobie ciężko wogóle wyobrazić kręgi na Żarze

  7. #47
    jay
    jay jest nieaktywny

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez saturn5
    Inni sie lepiej czuja jak zaplaca i maja instruktora przed soba ktory im pokazuje ladne obrazki i wszystko pomalu wytlumaczy
    Cytat Zamieszczone przez saturn5
    Sa dwa wyjscia - albo sam przeczytasz to z ksiazki jednej lub drugiej, wypozyczysz sobie jakies szkoleniowe CD, albo pojdziesz do takiej "szkolki"
    No wlasnie nie prawda. Nie ma dwoch wyjsc, przynajmniej w Polsce. Tutaj przy szkoleniu do PPL(A) nie mozesz zrezygnowac z kursu teoretycznego. Takze czy tego chcesz czy nie, czy ogarniasz sam wszystko z podrecznikow czy nie to i tak musisz zaplacic i isc do takiej "szkolki"

  8. #48

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    Otwock

    Domyślnie Którą wybrać - opinie o szkołach oraz instruktorach

    Proponuje zacząć taki temat, gdzie każdy będzie mógł opisać swoją szkołę oraz instruktora, żeby się wypowiedzieli na ich temat ! Myślę, że dla wielu przyszłych pilotów będzie to cenna wskazówka. Można też będzie pisać szkoły oraz instruktorów z imienia i nazwiska, którzy bardzo dobrymi są instruktorami oraz tych którzy swoją złość wyładowywują w trakcie lotu z kursantem.


    Jeżeli nie trafiłem w miejsce, proszę o przesunięcie tematu.

  9. #49

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    Adriana jest całkiem OK.
    Szkoliłem się na CPL ze Sławkiem Szatkowskim - bardzo fajny instruktor.

    Instruktorzy na FNTP II też bardzo komunikatywni.

    Pozdrowienia
    Marcin

  10. #50

    Dołączył
    Nov 2007

    Domyślnie

    z zna ktoś AWM ?

  11. #51
    Awatar Draken

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Bardzo dobry pomysł.

    Mnie osobiście interesują szkoły w Warszawie

    o Runwayu cos tam bylo na forum...
    czy ktos szkolil sie w Silvair albo Ibex?

    slyszalem ze w aeroklubie warszawskim maja kiepsko z samolotami...

  12. #52

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    blisko Warszawy

    Domyślnie

    Witam! Jestem nowy na forum i mam zamiar w tym roku zacząć szkolenie lotnicze do ATPL od zera i bardzo bym prosił o opinie i polecenie szkoły w okolicach Warszawy i co sądzicie o szkoleniu praktycznym w aeroklubie warszawskim bo z tego co patrzyłem na stronach internetowych szkół i aeroklubu to w tym drugim szkolenie wychodzi najtaniej.

  13. #53

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Łódż/Warszawa

    Domyślnie

    Cześć.
    Mam dobrego kumpla z którym żegluję, który od n lat pracuje w LOT jako pilot.
    Podał mi ostatnio nr telefonu do swojego kolegi z pracy, który jest egzaminatorem ULC.

    Porozmawialiśmy sobie troszkę o szkołach.

    Jego zdanie było takie:
    Ze szkół w Warszawie polecił dwie na Babicach.
    1. IBEX
    2. ADASTRA

    Jego zdaniem, jako egzaminatora, uczniowie z tych szkół byli najlepiej przygotowani na egzamin praktyczny.

    Dodał również, że poleciłby IBEX.

    Powiedział też, że w IBEX'sie jest (albo było) takie coś jak szkolenie indywidualne... znaczy, że masz konkretnego instruktora, który jednocześnie uczy Cię teorii i praktyki. Świetna forma jak dla mnie, ponieważ pracuję i miałbym problem z chodzeniem na wykłady, no chyba, że urlop bym poświęcił. Chociaż ciekaw jestem ceny takiego szkolenia.


    Osobiście mam zamiar wybrać się do IBEXa w poniedziałek na lotnisko i dowiedzieć się o szczegóły ich oferty (cena [indywidualna mam nadzieję], sposób szkolenia, czas trwania, rodzaj maszyny).

  14. #54
    Awatar Draken

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Lukullus
    Jego zdanie było takie:
    Ze szkół w Warszawie polecił dwie na Babicach.
    1. IBEX
    2. ADASTRA

    (...)

    Dodał również, że poleciłby IBEX.
    Niebardzo rozumiem...

    Poleciłby IBEX i ADASTRA i dodał, że jeszcze poleciłby IBEX ???

  15. #55

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Łódż/Warszawa

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Draken
    Cytat Zamieszczone przez Lukullus
    Jego zdanie było takie:
    Ze szkół w Warszawie polecił dwie na Babicach.
    1. IBEX
    2. ADASTRA

    (...)

    Dodał również, że poleciłby IBEX.
    Niebardzo rozumiem...

    Poleciłby IBEX i ADASTRA i dodał, że jeszcze poleciłby IBEX ???

    To bardzo proste...

    Poleca te dwie szkoły jako dobre z czego najbardziej IBEX

    Wiem, że dwa razy użyłem słowa "polecił/poleciłby" lecz nie wydawało mi się, ze ktoś może mieć problemy ze zrozumieniem postu...
    No ale cóż....

  16. #56
    Awatar Draken

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    ...wyglądało jakby była mowa o 3 szkołach i myślałem, że może się pomyliłeś
    dzięki za wyjaśnienie :-)

    ciekaw jestem szkoły SILVAIR, jest stosunkowo młoda, więc pewnie wielu adeptów lotnictwa nie wychowała...

    Jeśli ktoś szkolił się lub szkoli w Silvair to bardzo proszę o opinię.

  17. #57

    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    A ja wciąż polecam PPL w 3 tygodnie

    www.flyaaa.com

  18. #58

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    blisko Warszawy

    Domyślnie

    W ten piątek dzwoniłem do szkół IBEX i AD ASTRA i ceny szkoleń przedstawiają się następująco:
    IBEX- teoria 1800 zł a praktyka i tu rozróżnienie na typy samolotów
    KOLIBER 1h lotu 600 zł
    CESSNA 172 1h lotu 720 zł
    Cena całego szkolenia praktycznego to podane wyżej ceny pomnożone przez 45 godzin potrzebne do wylatania.

    AD ASTRA- teoria 2500 zł w tym zajęcia na symulatorze
    Praktyka:
    CESSNA 172-33000 zł
    KATANA-26500 zł

  19. #59
    Awatar smuti

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    Lubin (EPLU)

    Domyślnie

    W ten piątek dzwoniłem do szkół IBEX i AD ASTRA i ceny szkoleń przedstawiają się następująco:
    IBEX- teoria 1800 zł a praktyka i tu rozróżnienie na typy samolotów
    KOLIBER 1h lotu 600 zł
    CESSNA 172 1h lotu 720 zł
    Cena całego szkolenia praktycznego to podane wyżej ceny pomnożone przez 45 godzin potrzebne do wylatania.

    AD ASTRA- teoria 2500 zł w tym zajęcia na symulatorze
    Praktyka:
    CESSNA 172-33000 zł
    KATANA-26500 zł
    Strasznie drogo!
    Pozdrawiam,
    Smuti


  20. #60
    Awatar thewho

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez smuti
    W ten piątek dzwoniłem do szkół IBEX i AD ASTRA i ceny szkoleń przedstawiają się następująco:
    IBEX- teoria 1800 zł a praktyka i tu rozróżnienie na typy samolotów
    KOLIBER 1h lotu 600 zł
    CESSNA 172 1h lotu 720 zł
    Cena całego szkolenia praktycznego to podane wyżej ceny pomnożone przez 45 godzin potrzebne do wylatania.

    AD ASTRA- teoria 2500 zł w tym zajęcia na symulatorze
    Praktyka:
    CESSNA 172-33000 zł
    KATANA-26500 zł
    Strasznie drogo!
    Uzylbym nawet innego slowa - zaj$$#&* drogo :/

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •