Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15
  1. #1
    Awatar Weronika1989

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie TUNISAIR - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: TU
    ICAO: TAR

    Strona linii lotniczej:
    http://www.tunisair.com.tn

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://www.airfleets.net/flottecie/Tunisair.htm
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 22:24

  2. #2
    Awatar Weronika1989

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Co myślicie o tych liniach? Jaką mają flotę?

    I czy może ktoś się orientuje czy 12 lutego na Okęciu tunisair przyleci boeingiem czy airbusem
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 22:23

  3. #3
    Awatar Maciej_EPWA

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    EPWA/WAW

    Domyślnie

    Tu cała flota Tunisair:

    http://www.airfleets.net/flottecie/Tunisair.htm

    Na Okęciu najczęściej spotykane to A320 i B737. Rotacja zależy od pasażerów czyli ile leci z jakim biurem
    Jeżeli chcesz to mogę napisać na privie, bo będę wiedział dokładnie w środę.

    Pzdr,Maciej

  4. #4
    Awatar Gabor

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    A ogólnie co mozna powiedzieć o Tunisair?Mam na myśli flotę, stan samolotów,obsługę itd.Za kilka dni lecę TA więc chetnie wprowadziłbym się trochę w temat

  5. #5
    Awatar cougar

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    POZ

    Smile

    Cytat Zamieszczone przez Gabor Zobacz posta
    A ogólnie co mozna powiedzieć o Tunisair?Mam na myśli flotę, stan samolotów,obsługę itd.Za kilka dni lecę TA więc chetnie wprowadziłbym się trochę w temat
    Stan samolotów - na ile mogłem ocenić jako laik/pasażer - nie budził niepokoju (leciałem B737: TS-IOM 'Carthage' i TS-ION 'Utique'). Czysto, z zewnątrz i wewnątrz sprawiają pozytywne i solidne wrażenie. Wygodnie. Piloci w porządku (w moim przypadku starty zawsze były dynamiczne a lądowania delikatne). Stewardessy w porządku (jedna z nich nie rozumiała po arabsku... :P ). Jedzenie smaczne, ale ciastko/deser/SOK (!) bardzo słodkie.

    Chętnie poleciałbym znów. Mam nadzieję, że pomogłem

  6. #6
    Awatar Gabor

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    O tak bardzo dziękuję.
    Szczególnie mnie ucieszyły te dynamiczne starty!

  7. #7
    Awatar Gabor

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    No to na gorąco po dwóch lotach Tunisem jako chartrer na trasie KTW-MIR-KTW
    Obydwa loty idealnie - punktualnie
    Leciałem dwoma maszynami TS-IOK (Kairouan) oraz TS-IOL (Tozeur Nefta)
    W obydwu przypadkach Boeing 737-6
    Tak jak już napisał cougar.Starty dynamiczne a lądowanie na poziomie.Wogóle prowadzenie samolotu przyjemne.
    W samolotach czysto choć w zakamarkach już nieco brudu zebrało się już.Maszyny nienajnowsze ale wszystko działało jak nalezy.Poczęstunek na poziomie normalnej lini lotniczej.Ciepłe danie plus napoje ciasto i kawa/herbata.Obsługa ok za to nieprzesdanie gorliwa ta uwaga dla miłośników focenia i filmowania może się przydać
    W przypadku Tunisair polecam miejsca rząd 10 i 20.
    Te linie są ok

  8. #8
    Awatar Sonqer

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Wys. Strzyż. / EPRZ

    Domyślnie

    To może ja opiszę lot RZE-TUN-RZE w 2006r. Stan techniczny samolotów, jak dla mnie całkiem w porządku. Leciałem B735 i B736. Jak na czarter nie ma co narzekać, były nawet ekraniki nad każdym fotelem z informacjami o locie. Jedyną i moim zdaniem dość poważną wadą było opóźnienie w drugą stronę 4 godziny. To znacznie psuje jak dla mnie opinie o tej linii.
    Nikon P90, UL 984, UL 986, UP 746, UM 857

  9. #9
    Awatar Katowiczanin

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Katowice

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez SonQer^ Zobacz posta
    To może ja opiszę lot RZE-TUN-RZE w 2006r. Stan techniczny samolotów, jak dla mnie całkiem w porządku. Leciałem B735 i B736. Jak na czarter nie ma co narzekać, były nawet ekraniki nad każdym fotelem z informacjami o locie. Jedyną i moim zdaniem dość poważną wadą było opóźnienie w drugą stronę 4 godziny. To znacznie psuje jak dla mnie opinie o tej linii.
    A jak to stwierdziłeś?
    ..::WizzAir::..
    Now We Can All Fly :)

  10. #10

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    Linia naprawdę w porządku. Samoloty wygodne, czyste, jedzenie smaczne, obsługa miła. Stanu technicznego jako pax nie ocenie, ale wydaje się być w porządku.
    Właścicielem Tunisair jest Air France.

  11. #11
    Awatar Sonqer

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Wys. Strzyż. / EPRZ

    Domyślnie

    A jak to stwierdziłeś?
    Dla niektórych trochę się źle wyraziłem. Miałem na myśli, że samoloty były czyste, nic nie było uszkodzone (np. schowki w fotelach jak to czasem bywa), były ekraniki.
    Nikon P90, UL 984, UL 986, UP 746, UM 857

  12. #12
    Awatar Gabor

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    Nie martw się SonQer jak ktoś niezłośliwy to przecież od razu wie co miałeś na myśli

  13. #13
    Awatar maarzenka

    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Śląsk

    Domyślnie

    Liniami Tunis Air leciałam 2 lata temu. W obie strony był to 8-letni wówczas A320 o nazwie Ibn Khaldoun (TS-IMN). W obie strony lot opóźniony: mieliśmy startować ok 22.00 z Pyrzowic, wystartowaliśmy ok 6 rano z Balic - okazało się, że z powodu mgły w Pyrzowicach samolot lądował w KRK. Miał być też katering, ale go nie załadowano (podejrzewam, że czekał on w Pyrzowicach). Nasze biuro podróży zachowało się fajnie i w trakcie pobytu wypłacono nam po 20 euro/osobę zwrotu kosztów z tytułu braku cateringu. Z powrotem ok 2 godziny opóźnienia. Sam lot był ok, bez zastrzeżeń. Żarcie w samolocie takie, jak każde inne, żadna rewelacja. Ogólnie wszystko w normie.

  14. #14
    Awatar yeti pilot

    Dołączył
    Aug 2010
    Mieszka w
    EPKK

    Domyślnie

    Witam,
    Leciałem tą linią na trasie Kraków -Enfidha-Kraków i byłem całkowicie rozczarowany. Siedzenia może i z dużą przestrzenią na nogi ale niewygodne i STARSZNIE BRUDNE!. W samolocie było strasznie zimno, i co pierwszy raz mi się zdarzyło... śmierdziało... Jedzenie w kosmicznych cenach a obsługa znudzona i zmęczona. Głośnik stewardessy był zepsuty i "piszczał", a stewardessy przez niego nadającej wogule nie można było zrozumieć. Niestety nie polecam... Oto zdjęcie fotela naprzeciwko mnie http://i43.tinypic.com/vcquc4.jpg ... stara guma i chyba numer telefonu. Dołączam także filmik na ,którym widać stan szyby... DIRTEST PLANE WINDOW? TUNISAIR FLIGHT FROM ENFIDHA TO CRACOW - YouTube

  15. #15
    Awatar OneJet

    Dołączył
    Aug 2010
    Mieszka w
    Dębica

    Domyślnie


    Polecamy

    To teraz czas na mnie Leciałem Tunisairem 2 razy. Raz w 2008 i drugi w 2011. Za pierwszym razem była to trasa z Wrocławia do Tunisu. Było ok, nie licząc tego że samolot spóźnił się prawie 24h. Dostaliśmy na pokładzie jedzenie- kurczak z warzywami i na deser ciastko czekoladowe. Stan samolotu oceniam na dobry. Z tego co pamiętam był to TS-IOL. W 2011 leciałem na trasie Rzeszów - Enfidha. Ten rejs obsługiwał TS-ION. Tym razem na pokładzie nie było jedzenia. Nie było żadnych spóźnień i problemów. Linie oceniam wysoko, biorąc pod uwagę stan samolotów, obsługę itd.


Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •