Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26
  1. #1

    Dołączył
    Mar 2009

    Domyślnie ONUR AIR - recenzje


    Polecamy

    Witam serdecznie,

    Będę miała przyjemność juz niedługo leciec tymi liniami lotniczymi, nic nie wiem na ich temat. Strona internetowa jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. Dogrzebałam się informacji, że mieli zakaz lądowania w kilku europejskich krajach.
    Jak to z nimi jest, czy wykonują jakies loty w europie czy tylko są wewnętrznymi liniami tureckimi? Jakie mają samoloty, w jakim stanie, wieku?

    Z góry dziękuję za wszystkie informacje
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 07-07-2011 o 10:26

  2. #2

  3. #3
    Awatar b 737

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Staszów

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez dbrydzia Zobacz posta
    Jakie mają samoloty, w jakim stanie, wieku?
    Najstarszy A300 rok produkcji 1981r najnowszy A321 produkcja 2001r.
    Więcej info na temat ich floty znajdziesz tu AIRFRAMES.ORG - Aircraft Database - airline OHY fleet
    Pozdrawiam G

  4. #4

    Dołączył
    Mar 2009

    Domyślnie

    28 lat to chyba na samolot sporo...? Może się mylę?

  5. #5
    Awatar b 737

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Staszów

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez dbrydzia Zobacz posta
    28 lat to chyba na samolot sporo...? Może się mylę?
    Są starsze
    Pozdrawiam G

  6. #6

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    samoloty które mają 20 lat ma (a przynajmniej jeszcze niedawno miała) w swojej flocie między innymi Lufthansa i KLM. Więc to nie jest tak straszne z tym wiekiem

  7. #7

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Lublin / EPLB

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    samoloty które mają 20 lat ma (a przynajmniej jeszcze niedawno miała) w swojej flocie między innymi Lufthansa i KLM. Więc to nie jest tak straszne z tym wiekiem
    Nie mówiąc już o DC9 Northwesta

  8. #8
    ModTeam
    Awatar egon.olsen

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    EPWA
    Wpisów
    46

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    samoloty które mają 20 lat ma (a przynajmniej jeszcze niedawno miała) w swojej flocie między innymi Lufthansa i KLM. Więc to nie jest tak straszne z tym wiekiem
    Pytanie jak się je serwisuje
    Pozdrawiam
    Krzysztof Moczulski


  9. #9

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez egon.olsen Zobacz posta
    Pytanie jak się je serwisuje
    dokładnie o to mi chodziło - nie mozna powiedziec ze wiek jest nieistotny, ale zapewne mozna powiedziec ze podstawą jest wlasnie serwis

  10. #10

    Dołączył
    Mar 2009

    Domyślnie

    to może ktoś wie czy onur air mają dobry serwis ?

  11. #11

    Dołączył
    Mar 2009
    Mieszka w
    usa

    Domyślnie

    witam

    dodam ze w usa w liniach wewnetrznych lata mnostwo 20 latkow , a pomimo to ruch w interesie calkiem spory

  12. #12

    Dołączył
    Jun 2009

    Domyślnie onur air

    Witam, wczoraj wróciłam z Turcji z onur air. Oceniam naprawdę b. dobrze. Loty w obie strony punktualne, obsługa miła i kompetentna. W 1 stronę lecieliśmy airbus 321 , w drugą 320. Do turcji komplet , powrót - ok połowa miejsc zapełnionych, wiec pełen komfort. Lot spokojny,niewielkie turbulencje. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych

  13. #13
    Awatar dominomosina

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Mosina (EPPO)

    Domyślnie

    Niedawno leciałem Onur Air na trasie POZ-AYT-POZ. Do Turcji leciałem A321 TC-OAI a do Polski A321 TC-OAN. Samoloty czyste, obługa bardzo przyjazna, ale UWAGA!!! po około 1,5- 2 godzinach lotu zostaną rozdane karty zdrowia, to na wypadek A/H1N1(głównie o to tam chodzi) naszczęście załoga tłumaczy co należy tam wpisać więc nie jest to straszne. Starty i lądowania perfekcyjne. Jak najbardziej polecam Onur Air.

  14. #14
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    To chyba lecieliśmy razem z danutta71, z Warszawy do Antalya'i A 320 a powrót był A321 24.06.
    Bardzo punktualnie i całkiem przyzwoicie, ogólnie polecam.
    Puszka coli na pokładzie 4 euro a kanapka 6 euro

  15. #15
    Awatar cohontes

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Bytom

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez dominomosina Zobacz posta
    Niedawno leciałem Onur Air na trasie POZ-AYT-POZ. Do Turcji leciałem A321 TC-OAI a do Polski A321 TC-OAN. Samoloty czyste, obługa bardzo przyjazna, ale UWAGA!!! po około 1,5- 2 godzinach lotu zostaną rozdane karty zdrowia, to na wypadek A/H1N1(głównie o to tam chodzi) naszczęście załoga tłumaczy co należy tam wpisać więc nie jest to straszne. Starty i lądowania perfekcyjne. Jak najbardziej polecam Onur Air.


    eh to super , bo jak ja leciałem do SSH
    to zrobiła się kolejka z autobusu do terminalu
    a tam panowie stali i każdy musiał wypełniać też taką kartę :/
    byłoby bez problemów gdyby dali to w samolocie ale jednak nie dali

  16. #16
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Te karty to się wypełnia 5 minut, nic trudnego.

  17. #17
    Awatar cohontes

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Bytom

    Domyślnie

    co innego gdy w jednym momencie przyleci 6 samolotów , w tym jeden B744 Saudi , a ty jesteś ostatni w samolocie i stoisz ponad godzinę na lotnisku
    bo są tylko dwie bramki , w której 2 panach kameruje ludzi przez 5 sekund a potem prosi o przejście
    nie powiem , by mnie nogi nie bolały od takiego stania

  18. #18
    Awatar first

    Dołączył
    Jun 2009
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    co innego gdy w jednym momencie przyleci 6 samolotów , w tym jeden B744 Saudi , a ty jesteś ostatni w samolocie i stoisz ponad godzinę na lotnisku
    bo są tylko dwie bramki , w której 2 panach kameruje ludzi przez 5 sekund a potem prosi o przejście
    nie powiem , by mnie nogi nie bolały od takiego stania
    to nie jest norma w Sharm el Sheikh...
    może trafiłeś tam gdy odbywał się szczyt miedzynarowdowy (byli przywódcy kilkudziesięciu państw)? wtedy były specjalne środki ostrożności...
    pasażer


  19. #19
    Awatar cohontes

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Bytom

    Domyślnie

    nie po prostu wylądowało wiele samolotów , ja byłem w ostatnim samolocie , dodatkowo miejsca awaryjne a więc jako ostatni wchodziłem do busa itd :P
    a tam się zakorkowało , a wszystko przez to A/H1N1 no cóż
    i tak musieli czekać na mnie
    a żadnych większych środków ostrożności nie było

  20. #20
    Awatar first

    Dołączył
    Jun 2009
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    nie po prostu wylądowało wiele samolotów , ja byłem w ostatnim samolocie , dodatkowo miejsca awaryjne a więc jako ostatni wchodziłem do busa itd :P
    a tam się zakorkowało , a wszystko przez to A/H1N1 no cóż
    i tak musieli czekać na mnie
    a żadnych większych środków ostrożności nie było
    a kiedy tam byłes?
    pasażer


Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 07-05-2019, 14:29
  2. 18-09-2013, 08:48
  3. 09-05-2012, 13:09
  4. 31-01-2012, 10:19
  5. 05-11-2011, 13:57
  6. 13-10-2011, 10:16
  7. 05-10-2011, 21:32
  8. 14-09-2011, 19:29
  9. 14-09-2011, 09:02
  10. 17-08-2011, 11:49
  11. 07-08-2011, 10:13
  12. 11-07-2011, 12:02
  13. 05-07-2011, 10:40
  14. 10-06-2011, 15:06
  15. 09-06-2011, 11:21
  16. 31-05-2011, 12:09
  17. 19-05-2011, 12:38
  18. 13-05-2011, 08:28
  19. 03-05-2011, 18:00
  20. 01-04-2011, 13:19
  21. 24-03-2011, 21:25
  22. 22-03-2011, 08:19
  23. 22-03-2011, 05:59
  24. 22-03-2011, 00:01

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •