Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27
  1. #1

    Dołączył
    May 2009

    Domyślnie SUN EXPRESS - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: XQ
    ICAO: SXS

    Strona linii lotniczej:
    http://www.sunexpress.com.tr

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://www.airfleets.net/flottecie/Sun%20Express.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 11-07-2011 o 20:40

  2. #2

    Dołączył
    May 2009

    Domyślnie

    Miałem przyjemność lecieć tymi liniami 4 razy. W 2004 roku z Krakowa do Dalaman 737-800 i z powrotem . Oraz w 2008 z Krakowa do Antalyi 757-200. Polecam tą linię mają bardzo dobrych pilotów i też samoloty w bardzo dobrym stanie.
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 13:25

  3. #3
    Awatar maniekklb

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    Ponta Delgada

    Domyślnie

    Ja też w 2006 roku lecialem 757 na trasie Dalaman - Katowice. Nic dodac, nic ujac. Typowa linia charterowa. W lipcu jeszcze skorzystam z ich uslug na trasie Krk-Bodrum-Krk
    Ostatnio edytowane przez Staford ; 27-05-2009 o 09:01 Powód: Ort.
    Pozdrawiam, miłośnik awiacji :)


  4. #4

    Dołączył
    May 2009

    Domyślnie

    A latają z Krakowa do Bodrum ? Bo ze stron biur podróży pisze że z katowic są wyloty do bodrum ?

  5. #5

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Leciałem Sunem z 10 razy.
    Flota 737-800 jest nowa, 757-200 nowa być nie może. Ciasno w 757 jak na czrtery przystało . Przewoźnik wykonuje też rejsy rozkładowe w Turcji i Europie. Stara się być punktualny, choć oczywiście nie zawsze to wychodzi. Udziałowcami w nim są Turkish i Lufa, więc trzeba go uznać za porządnego.
    Jako ciekawostkę mogę wam podać fakt, kiedy w trakcie lądowania 757 w Waw na 29 Pani pilot przyziemiła na skrzyżowaniu 29/33 i miejsca jej brakło na hamowanie. Ta młoda osoba jest adeptką niemickiego InterCockpita, który szkoli pilotów także dla Sun Expressa. Zyskaliśmy 15 minut zwiedzania Waw i okolic z powietrza.
    I tak turecki CPT musiał poprawić niemiecką FO .

  6. #6
    Awatar maniekklb

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    Ponta Delgada

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jaco Zobacz posta
    A latają z Krakowa do Bodrum ? Bo ze stron biur podróży pisze że z katowic są wyloty do bodrum ?
    Wlasnie tu sie nie moge dowiedziec dokladnie jak to jest. Z artykulu biura podrozy pisze, ze wylot z Krakowa jest do Bodrum, jednakze sprawdzajac numer lotu pisalo ze lece do Izmiru.
    Pozdrawiam, miłośnik awiacji :)


  7. #7
    Awatar nomad_fh

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    EPKK/Jaworzno

    Domyślnie

    Z tego co widzę, to z Krakowa latają, ale do Dalamanu.
    Moja opinia o sunexpress jest w raportach. Dwa loty na trasie WAW-DLM-WAW, obydwa na B737-800. Wg mnie więcej miejsca niż w samolotach Wizzair, punktualnie, bardzo łagodne przyziemienia. Obsługa pokładowa mówiąca tylko po angielsku (i turecku)
    Grzesiek "Nomad_FH"

    "Patrzyła tak, bo robiłeś głupiutkim kompaktem (jak to napisałeś). Gdybyś robił teleobiektywem wiedziała by kim jesteś. Szajbusem, który nazywa się spotter." - tekst by Pletwa

  8. #8
    Amadeusz
    Goście

    Domyślnie

    Ma lecieć bo jutro lecę

  9. #9

    Dołączył
    Jul 2009

    Domyślnie

    Ja odbyłam dwa loty z linią Sun Express.
    Polecam ją tak średnio, niebywale ma swoje plusy, jak miła obsługa. Ale niestety, przynajmniej raz, gdy leciałam do Antalyi, upchano nas w starym Boeingu 757, który o mało co się nie rozleciał w powietrzu. Grat, brudny, siedzenia obdarte, okno podejrzanie trzeszczy i się telepie, mój pas pokrywała bliżej niezidentyfikowana nieapetyczna substancja. Jestem osobą wysoką (ponad 180 cm) i mogę powiedzieć, że osoba wyższa lub o podobnym wzroście praktycznie nie ma co zrobić z nogami. Na szczęście samolot okazał się bezpieczny, poszłam też z młodszym bratem obejrzeć kokpit. Widać, że ma swoje lata i nie jest zbyt komfortowy, ale przynajmniej dolecieliśmy cało

  10. #10
    Awatar cohontes

    Dołączył
    Jun 2007
    Mieszka w
    Bytom

    Domyślnie

    Ludzie przecież te samoloty mają 15,5 roku bodajże , mówię o B752
    to pomyśl sobie co ja mogłem mieć , jeśli latam b737 mając 194cm wzrostu
    ale udało się załatwić ostatnio dwa razy miejsca awaryjne :P

    a co do lini to leciałem dwa razy Kraków - Antalaya bodajże w 2002 roku i bardzo miło wspominam ten lot

  11. #11

    Dołączył
    May 2009
    Mieszka w
    Szczecin

    Domyślnie

    jutro lot SZZ - AYT dam znać po powrocie jak było

  12. #12

    Dołączył
    Aug 2009

    Wink

    Cytat Zamieszczone przez nomad_fh Zobacz posta
    Z tego co widzę, to z Krakowa latają, ale do Dalamanu.
    Moja opinia o sunexpress jest w raportach. Dwa loty na trasie WAW-DLM-WAW, obydwa na B737-800. Wg mnie więcej miejsca niż w samolotach Wizzair, punktualnie, bardzo łagodne przyziemienia. Obsługa pokładowa mówiąca tylko po angielsku (i turecku)
    o przepraszam u mnie nawet coś zagadał steward po polsku hehe

  13. #13
    Mef
    Goście

    Domyślnie

    Mam pytanie co do cateringu. Lecę w środę do AYT i nie wiem czy spodziewać się czegoś na pokładzie. Jeśli ktoś ostatnio miał do czynienia z SunExpressem to prosze o info.

  14. #14
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    To chyba zależy od biura, oni nie wykupują i nie ma. Lataliśmy do Bodrum w 2008 757, było punktualnie i całkiem ok.

  15. #15
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Wpisów
    10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez voyager747 Zobacz posta
    To chyba zależy od biura, oni nie wykupują i nie ma.
    I tak, i nie. W tej chwili raczej nie ma tak, że dla jednego biura linia oferuje catering a dla innego nie. Najczęściej albo linia ma w pakiecie catering i wówczas wszystkie biura mają ten catering (A3, AMV, FHY) albo nikt nie ma (LO, EAI)

  16. #16
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ale jak Itaka np. ma cały samolot dla siebie i nie wykupuje to nie ma. Ostatnio latamy prawie zawsze z Itaką i u nich nie ma nigdzie. Chociaż jak lataliśmy na Maderę Eurocyprią, to część miejsc była dla TUI, czyli nikt nie miał.

  17. #17
    Zbanowany
    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Wpisów
    10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez voyager747 Zobacz posta
    Ale jak Itaka np. ma cały samolot dla siebie i nie wykupuje to nie ma.
    Nie zgadzam się. Itaka - Aegean - Korfu - catering był. Ale nie dla tego, że Itaka tak sobie zażyczyła, ale dlatego, że Aegean ma swojej ofercie czarterowej catering w cenie "najmu".
    A Sun Express nie oferuje cateringu dla żadnego z biur dla których lata. I wiadomo że BP nie bawią się w dopłacanie do cateringu.
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 22-08-2010 o 10:48

  18. #18
    Mef
    Goście

    Domyślnie

    Ten rejs na pewno jest robiony dla kilku biur także szansa marna. Dzięki za pomoc.

  19. #19
    Awatar dominomosina

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Mosina (EPPO)

    Domyślnie

    Obecnie 757 Sun Expressu są na przechowaniu, Sun odesłał je na emeryturę. Teraz taki mały OT: ich 757 mają silniki Pratt&Wihtney, winglety oraz są własnością ILFC. Specyfikacje podane przez YES Airways są identyczne. Czyżby te 757 miałyby latać w YES?
    Canon EOS 80D+ Canon EF-S 18-135 IS USM+ Tamron 70-300 Di LD
    Pozdrawiam- Dominomosina

  20. #20
    Awatar tigga

    Dołączył
    Jan 2010
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie


    Polecamy

    Ja dorzucę ciekawostkę. Na ich stronie jest formularz do rezerwacji tzw special requests. W ich zakresie są np. miejsca dla rodzin z dziećmi (pierwszy rząd). Wbiłem i spodziewałem się odpowiedzi w stylu "na czarterze to se pan możesz" ale.... przyszło potwierdzenie. O ile pan w GDN wywalił gały na ten kwit i chyba dla świętego spokoju wypisał mi te miejsca to w Turcji już nie było żadnego zdziwienia.

    Dla "infantów" do 11kg montują w tym rzędzie na ściance kołyskę, koszyk (? - oryg. "basinet"), co stewka sama z siebie zaproponowała.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •