Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Awatar aero22

    Dołączył
    May 2009
    Mieszka w
    Chojnice/Gdynia

    Domyślnie QANTAS - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: QF
    ICAO: QFA

    Strona linii lotniczej:
    http://www.qantas.com.au

    Informacje nt foteli:
    http://www.seatguru.com/airlines/Qan...nformation.php

    Informacje nt floty:
    http://www.airfleets.net/flottecie/Qantas.htm
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 13:08

  2. #2
    Awatar aero22

    Dołączył
    May 2009
    Mieszka w
    Chojnice/Gdynia

    Domyślnie

    Można tutaj podzielić się uwagami i opiniami o lini Qantas- największym australijskim przewoźniku. Leciał ktoś ?

    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 13:08 Powód: usunięto link do strony linii, jest w pierwszym poście

  3. #3
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Jestem właśnie po 5 lotach z QF: LHR-SIN-SYD-MEL / SYD-SIN-LHR.
    Nie miałem specjalnie wysokich oczekiwań, więc może dlatego wrażenia mam bardzo pozytywne. Ogólnie nie lubię 747, ale w tym przypadku udało mi się na 3 segmentach zaklepać jedno z tych ostatnich miejsc z tyłu w których przy oknie są 2 siedzenia, a nie 3, więc dało to sporo swobody.
    Pisze szczegółową relację w odpowiednim dziale niniejszego forum, tutaj dodam tylko, że catering jest interesujący, bo przy dłuższych segmentach nawet w ekonomicznej dostaje się menu z opcjami, planem lotu (kiedy co będzie rozdawane) i spisem napojów, natomiast na krótkim locie lokalnym dostałem pełne śniadanie. Catering oceniam bardzo wysoko, znacznie wyżej niż BA, LH, czy LX. Obsługa jest przyjemne, pomocna i nie znika w nocy (rozdają często wodę, napoje i ... owoce). System rozrywki podobny do BA, choć nie ma ekranów dotykowych - są podobnie małe jak w BA. Filmów dużo, niektóre nawet z angielskimi napisami, co dla mnie przy skomplikowanych filmach bardzo pomocne
    Muszę przyznać, że po długich lotach z krótką przesiadką w SIN nie czułem się specjalnie mocno zmęczony.
    Minusem jest dyktatura QF na niektórych lotach lokalnych i kosmos cenowy - ale może lokalni się cieszą, że w ogóle coś lata

  4. #4
    Awatar avda

    Dołączył
    Apr 2010

    Domyślnie

    Może ktoś sie podzielić opiniami na temat ich a380? Jaki tam jest legroom i czy da sie przetrwać prawie 24h lotu?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5

    Dołączył
    Aug 2012

    Domyślnie

    To wszystko zalezy od Twojego wzrostu. W A380 jest zdecydowanie wiecej miejsca na nogi niz w B747.
    Mnie sie udalo przetrwac przy wzroscie 1,88m chociaz podroz LHR-SIN-MEL (w klasie economicznej) okupiona byla wielkim jet-lagiem. Oparcie pochyla sie dosc mocno wiec z drzemka nie powinno byc problemu.
    Do tego masz mnostwo filmow, dwa "barki gdzie sam sobie bierzesz orzeszki, napoje, co tylko chcesz. Szczegolnie oblegana jest tylna czesc bo jest najwiecej miejsca do rozprostowania nog i porozmawiania.

  6. #6
    Awatar XboeingX

    Dołączył
    Jul 2012
    Mieszka w
    Sokolnki Las (koło łodzi)

    Domyślnie

    A pro po A380 Qantasu Na SeatPlans dostał ,aż 9.6 .Jest ,aż tak dobry ? Dla porównania A380 Lufy ma 6.6

  7. #7

LinkBacks (?)

  1. 12-11-2011, 05:25

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •