Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40
Like Tree1Likes

Wątek: JET AIR - recenzje

  1. #1

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    SOLEC KUJAWSKI

    Domyślnie JET AIR - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: O2
    ICAO: brak

    Strona linii lotniczej:
    http://www.jetair.pl/frontpage.jsp?menuId=26

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://www.jetair.pl/content.jsp?menuId=136
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 22:01

  2. #2

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    SOLEC KUJAWSKI

    Domyślnie

    Szukalem i nie moglem znalesc tematu odnosnie oceny tych linii lotniczych wiec zalozylem wlasny. Jesli powielam to prosze przeniesc do odpowiedniego tematu.
    Dzisiaj lecialem linia Jetair z BZG-GDN-BZG. Oba loty byly punktualne i przebiegaly w milej atmosferze. Miejsca na nogi moim zdaniem wystarczy w zupelnosci a mam 190cm wzrostu. Lot trwal zaledwie 35min i doslownie nie dalem rady wypic herbaty do konca. Obsluga bardzo mila daja jakis poczestunek. Dzwiek od silnikow byl dosc glosny ale przy wejsciu daja zatyczki ktore spelniaja swoje wymagania. Slyszalem juz opinie ze samoloty sa male a wiec niestabilne. Podczas ladowania przecinalismy chmury deszczowe i faktycznie troszke trzeslo ale do przezycia. Ogolnie polecam innym ta linie lotnicza ktorzy chca tania, szybko i pewnie przemieszczac sie bo naszym kraju. Za 200zl przelecialem w obie strony i mialem jeszcze 4h na zalatwienie swoich spraw w Gdansku. Na pewno skorzystam jeszcze z ich uslug.
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 10-07-2010 o 21:58

  3. #3
    Photo Screener
    Awatar Canon

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Wczoraj leciałem pierwszy raz JetAir na trasie WAW-BZG-GDN-BZG-WAW.
    W obie strony ten sam samolot i załoga (SP-KWE), który był czysty, nic nie można było zarzucić. Miejsca na nogi pod dostatkiem. Gorąco polecam miejsca w pierwszym rzędzie. Można bez problemu porozmawiać z pilotami i obserwować wskazania przyrządów.
    Załoga bardzo sympatyczna, a piloci z cierpliwością znosili moje pytania co do lotu.
    Na pokładzie poczęstunek: wafelki Princessa kokosowe, mleczne i czekoladowe, landrynki owocowe, sok pomarańczowy, a na "specjalne" życzenie również kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana. Stewardessa rozdaje również korki do uszu i chusteczki nawilżone w opakowaniach (ale nie jestem pewien, bo nie otwierałem tego :P ).
    Do poczytania gazetka Rębiechowa, w której JetAir ma swoją wkładkę na ostatnich stronach.
    W Gdańsku i Warszawie byliśmy ok. 15 minut przed czasem. Łagodne wznoszenie i szybkie zniżanie, ale jeśli komuś nie pasuje to może poprosić o łagodniejszą wersję - serio
    Jetstream 32 ma niezły zryw przy starcie i mocne rewersy przy lądowaniu. Na pewno są słabsze niż w większych maszynach, ale bardziej się je odczuwa ze względu na wielkość, a raczej na mniejszość maszyny
    Obłożenie bardzo niskie: WAW-BZG 3 osoby, BZG-GDN 2 osoby, GDN-BZG 3 osoby, BZG-WAW 5 osób. Pewnie jest to zależne od bardzo wysokich cen w stosunku do krótkich odległości.
    Jeśli natrafię na podobną promocję w przyszłości to z pewnością z niej skorzystam. Gorąco polecam.
    Ogólna ocena lotów 10/10
    Ostatnio edytowane przez Canon ; 05-08-2009 o 16:11

  4. #4

    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    poz

    Domyślnie

    Korzystałem kilkukrotnie z tych linii, leciałem POZ-KRK-POZ. Niestety od pół roku połączenie jest zawieszone i nie wiadomo czy wróci. Za kazdym razem były to komfortowe loty z zaledwie kilkoma osobami na pokładzie. Bardzo im kibicuję, bo uważam, że połaczenia krajowe są bardzo potrzebne. Obawiam sie jednak że z jakichś powodów nie są w stanie zapełłnić nawet tych małych Jetstream - ów.

  5. #5

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Kraków

    Domyślnie

    już teraz w systemie rezerwacyjnym mozna kupić bilety na loty POZ-KRK i BZG KRK via POZ od 8 września.

  6. #6

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Leciałem KRK-GDA. Bardzo OK. Punktualnie, miło (fajna stewka!). Naszym współpasażerem był "Tiger" Michalczewski, który siedział w kabinie pilotów .

  7. #7
    Awatar 6182

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Szczecin

    Domyślnie

    Pracuje tam jako pilot,czy załoga jest jednoosobowa,a jest przyjacielem pilota?


    Nikon D50,Nikkor 18-55 ED i 55-300 VR
    Maycom AR-108

    Pozdrawiam
    Daniel

  8. #8

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Przyłączam się do wcześniejszych opinii pozytywnych na temat Jetair. Jak dla mnie- Rewelacja!
    Leciałem na trasie WAW-BZG-GDN-BZG-WAW 19.08.2009.
    Dawno, ale to naprawdę dawno nie spotkałem tak miłej i zaangażowanej w obsługę pazażerów stewki. Mogłaby być wzorem dla innych, dodatkowo na plus- świetny, płynny angielski.
    Przy lądowaniu w GDN i trzech osobach na pokładzie było trochę emocji ze względu na jak sądzę niewielkie rozmiary samolotu i wiatr, ale ja odebrałem to z ogromną frajdą.
    Faktura przyszła mailem w dniu następnym po odbytym locie. Nie trzeba nigdzie jej odbierać na lotnisku.

    Podsumowując- poziom obsługi jak na polskie warunki- TOP, cena- rewelacyjna (319PLN RT), wygoda lotu- OK.
    No a pasjonatów lotnictwa z pewnością przekona odsłonięta zasłonka do kabiny pilotów

  9. #9
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez michaelandro Zobacz posta
    Przyłączam się do wcześniejszych opinii pozytywnych na temat Jetair. Jak dla mnie- Rewelacja!
    Leciałem na trasie WAW-BZG-GDN-BZG-WAW 19.08.2009.
    Dawno, ale to naprawdę dawno nie spotkałem tak miłej i zaangażowanej w obsługę pazażerów stewki. Mogłaby być wzorem dla innych, dodatkowo na plus- świetny, płynny angielski.
    Przy lądowaniu w GDN i trzech osobach na pokładzie było trochę emocji ze względu na jak sądzę niewielkie rozmiary samolotu i wiatr, ale ja odebrałem to z ogromną frajdą.
    Faktura przyszła mailem w dniu następnym po odbytym locie. Nie trzeba nigdzie jej odbierać na lotnisku.

    Podsumowując- poziom obsługi jak na polskie warunki- TOP, cena- rewelacyjna (319PLN RT), wygoda lotu- OK.
    No a pasjonatów lotnictwa z pewnością przekona odsłonięta zasłonka do kabiny pilotów
    A mi właśnie odwołali IEG-WAW dzisiejszy. w sumie bardzo miło, że na 3h30min przed planowym odlotem. Tego się spodziewałem niestety - bo nawet dziś były po 99pln... Mogę sobie do października wybrać termin, ale trasy nie mogę zmienić - cytuję, choć proponowano mi przelot jutro o 12:30 z POZ Co to za lot nie mam pojecia, bo żadna linia nie ma takiego. Mimo wszystko dalej trzymam za nich kciuki. Szkoda że z IEG to chyba już sobie nie polecę

  10. #10
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pR0SiAczek Zobacz posta
    A mi właśnie odwołali IEG-WAW dzisiejszy. w sumie bardzo miło, że na 3h30min przed planowym odlotem. Tego się spodziewałem niestety - bo nawet dziś były po 99pln... Mogę sobie do października wybrać termin, ale trasy nie mogę zmienić - cytuję, choć proponowano mi przelot jutro o 12:30 z POZ Co to za lot nie mam pojecia, bo żadna linia nie ma takiego. Mimo wszystko dalej trzymam za nich kciuki. Szkoda że z IEG to chyba już sobie nie polecę
    Jaki był powód odwołania? Jakiś czynnik zewnętrzny?

    Bo jeśli nie, to należy Ci się odszkodowanie unijne.

    A "pierwszą pomoc" zaoferowali? Jeśli kolejny rejs jest następnego dnia, to przynależał Ci się nocleg + 2 faksy, telefony lub maile oraz odpowiednia ilość posiłków.

  11. #11
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez stenus Zobacz posta
    Jaki był powód odwołania? Jakiś czynnik zewnętrzny?

    Bo jeśli nie, to należy Ci się odszkodowanie unijne.

    A "pierwszą pomoc" zaoferowali? Jeśli kolejny rejs jest następnego dnia, to przynależał Ci się nocleg + 2 faksy, telefony lub maile oraz odpowiednia ilość posiłków.
    Tak zaproponowali mi połączenie następnego dnia, którego nie ma w rozkładzie żadnego przewoźnika. Napisałem o pisemne potwierdzenie, że przyczyny odwołania lotu były techniczne. Dostałem potwierdzenie.

  12. #12
    Awatar smuti

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    Lubin (EPLU)

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pR0SiAczek Zobacz posta
    A mi właśnie odwołali IEG-WAW dzisiejszy. w sumie bardzo miło, że na 3h30min przed planowym odlotem. Tego się spodziewałem niestety - bo nawet dziś były po 99pln... Mogę sobie do października wybrać termin, ale trasy nie mogę zmienić - cytuję, choć proponowano mi przelot jutro o 12:30 z POZ Co to za lot nie mam pojecia, bo żadna linia nie ma takiego. Mimo wszystko dalej trzymam za nich kciuki. Szkoda że z IEG to chyba już sobie nie polecę
    Ten lot o 12:30 to LO3948.
    Pozdrawiam,
    Smuti


  13. #13
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez smuti Zobacz posta
    Ten lot o 12:30 to LO3948.
    LO3948 nie lata w soboty, a mi proponowano przelot w sobotę! Akurat rozkład LOTu w weekendy na trasie SZZ/POZ-WAW znam całkiem nieźle, więc jak to usłyszałem to oniemiałem i zapytałem tylko ile mam czasu na wybranie innego terminu dla przelotu IEG-WAW by O2. W odpowiedzi usłyszałem profesjonalne "do końca października". Ale i tak ich lubię

  14. #14
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Mój wczorajszy rejs z Zielonej Góry do Warszawy bardzo miły, przyjemny, o czasie przylot do WAW, sprawna i szybka odprawa na IEG. W WAW podwieźli busikami do VIP wyjścia, od razu tam też dali bagaże nadane w IEG, jak i deliwerki. Leciało 10 osób wraz ze mną. Jestem bardzo zadowolony, gdyż za cenę pociągu leciałem tylko 1 h, a nie człapałem się 7-8 godzin.

  15. #15
    Awatar Katowiczanin

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Katowice

    Domyślnie

    Co to znaczy "podwieźli do VIP wyjścia"? bo Jet Air chyba nie korzysta z terminalu VIP Aviation
    ..::WizzAir::..
    Now We Can All Fly :)

  16. #16
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Katowiczanin Zobacz posta
    Co to znaczy "podwieźli do VIP wyjścia"? bo Jet Air chyba nie korzysta z terminalu VIP Aviation
    A ja napisałem gdzieś, ze chodzi o VIP Terminal? Chodzi o wejście do T2 "dla VIPów".

    A O2 korzysta z VIP Terminal, jeśli ma takowy rodzaj rejsu czarterowego.

  17. #17
    Awatar Katowiczanin

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Katowice

    Domyślnie

    No to dlatego zapytałem co to znacy wejście dla VIPa... bo nie wiedziaem, o co chodzi.
    ..::WizzAir::..
    Now We Can All Fly :)

  18. #18
    Awatar ukash14

    Dołączył
    Apr 2010
    Mieszka w
    Sulechow

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez HUMBAK Zobacz posta
    Mój wczorajszy rejs z Zielonej Góry do Warszawy bardzo miły, przyjemny, o czasie przylot do WAW, sprawna i szybka odprawa na IEG. W WAW podwieźli busikami do VIP wyjścia, od razu tam też dali bagaże nadane w IEG, jak i deliwerki. Leciało 10 osób wraz ze mną. Jestem bardzo zadowolony, gdyż za cenę pociągu leciałem tylko 1 h, a nie człapałem się 7-8 godzin.

    Teraz podróż pociągiem z Warszawy do Zielonej Góry trwa jakieś 4 h a nie 7-8 .
    Pozdro z Sulechowa.

  19. #19
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ukash14 Zobacz posta
    Teraz podróż pociągiem z Warszawy do Zielonej Góry trwa jakieś 4 h a nie 7-8 .
    Pozdro z Sulechowa.
    tak samo przestrzeliłeś jak przedmówca. są dwa poranne połączenia, którym bliżej do 5h, ponadto jest w ciągu dnia parę połączeń o czasie przejazdu zbliżonym do 6h. Ale żeby być w Wawie w piątek (HUMBAK leciał wieczornym piątkowym rejsem) na 21:30 jedziesz ok. 5,5h a gdy wyjazd z zielonej musi nastąpić po 17 "radosna podróż" trwa 12h!!

  20. #20
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez ukash14 Zobacz posta
    Teraz podróż pociągiem z Warszawy do Zielonej Góry trwa jakieś 4 h a nie 7-8 .
    Pozdro z Sulechowa.
    Wrzucili MAGLEVA?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •