Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25
  1. #1
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie CATHAY PACIFIC - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: CX
    ICAO: CPA

    Strona linii lotniczej:
    http://www.cathaypacific.com/cpa/en_INTL/homepage

    Informacje nt foteli:
    http://www.seatguru.com/airlines/Cat...nformation.php

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Cathay%20Pacific.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 10-07-2010 o 07:32

  2. #2
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie CATHAY PACIFIC - opinie, uwagi

    Hej,
    W styczniu wybieram sie tymi liniami do Australii.
    Przelot WAW-LHR-HKG-SYD-HKG-FRH-WAW

    Co sądzicie o tych liniach. Jak wygląda wnętrze ich samolotów tzn. 747 i A330.
    Czy jest dużo miejsca no i przede wszystkim jak u nich z obsługą.

    Z góry dziękuje za odpowiedz

  3. #3

    Dołączył
    Aug 2009
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, EPBA

    Domyślnie

    Ja lece CatHay Pacific końcem listopada. Kierunek ten sam czyli Australia. Podzielę się wrażeniami po powrocie w połowie grudnia. Może ktoś wcześniej podrzuci coś na temat

    SONY HDR-XR 500VE
    B747, B737, B777, B757, B767, B717,
    A320, A333, A343,
    Embraer 170, Fokker 70,

  4. #4
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    No to czekam z niecierpliwością a lecisz tak samo jak ja.

  5. #5

    Dołączył
    Aug 2009
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, EPBA

    Domyślnie

    WAW-LHR-HKG-SYD-CNS-AYQ
    ASP-SYD-HKG-LHR-WAW

    Po prostu nie mogę się już doczekać.

    SONY HDR-XR 500VE
    B747, B737, B777, B757, B767, B717,
    A320, A333, A343,
    Embraer 170, Fokker 70,

  6. #6
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Zanim koledzy napiszą Ci swoje odczucia rzuć okiem tutaj:
    http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...y_pacific.html
    no risk, no fun ;D


  7. #7
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Smile

    No w sumie ty juz mam nie długo lot ja tez juz sie nie moge doczekać ostatnio byłem w Sydney 5 lat temu wiec trochę czasu minęło.
    Pierwszy raz lecę Cathay Pacyfic i ciekawią mnie opinie o tej lini

  8. #8
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Gabec Zobacz posta
    Zanim koledzy napiszą Ci swoje odczucia rzuć okiem tutaj:
    http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...y_pacific.html
    Dzięki

  9. #9

    Dołączył
    Aug 2009
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, EPBA

    Domyślnie

    Ja trafiłem na A340 i A330 więc 747 niestety mnie ominie tym razem. Z jednej strony szkoda a z drugiej spróbuję czegoś nowego nowego. W zeszłym roku leciałem 747 KLM z Schiphol na Naritę i podobało mi się, mimo iż obiektywnie patrząc samolot najnowszy nie był, przesadnie mijsca na nogi nie znajdowałem a fotele były bez systemu rozrywkowego. No ale... to był pierwszy raz 747

    SONY HDR-XR 500VE
    B747, B737, B777, B757, B767, B717,
    A320, A333, A343,
    Embraer 170, Fokker 70,

  10. #10
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez elwis Zobacz posta
    Ja trafiłem na A340 i A330 więc 747 niestety mnie ominie tym razem. Z jednej strony szkoda a z drugiej spróbuję czegoś nowego nowego. W zeszłym roku leciałem 747 KLM z Schiphol na Naritę i podobało mi się, mimo iż obiektywnie patrząc samolot najnowszy nie był, przesadnie mijsca na nogi nie znajdowałem a fotele były bez systemu rozrywkowego. No ale... to był pierwszy raz 747
    Ja 5 lat temu jak leciałem do krainy Oz leciałem własnie KLM do Sinapore a potem do Sydney do juz Singapore Airlines.
    KLM leciałem B777 to był tragiczny lot, nie chodziły telewizorki, na lot 12 h podali mi zupke w proszku. Lecz potem po przesiadkę na Singapore Airlines czułem sie jak w niebie.

  11. #11
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Tak mi się wydawało, że coś pisałem dawno temu

  12. #12

    Dołączył
    Mar 2009
    Mieszka w
    Leszno

    Domyślnie

    Moja szybka opinia o Cathay...
    Lecialem z nimi tylko jeden odcinek - SYD-HKG, A330. Mysle, ze najfajniejszy lot jaki miałem.
    Na pokładzie ładnie, bardzo przyjemna atmosfera, stewardesy do bólu miłe, jedzonko do wyboru, duzo i dobre, w prezencie kit z skarpetkami, pasta do zebów i innymi bajerami, setki filmow, plyt, mapy itd na PTV. do tego b. gagatliwi piloci, co tez na plus.
    Przyjemnosci

  13. #13
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez rafsze Zobacz posta
    Moja szybka opinia o Cathay...
    Lecialem z nimi tylko jeden odcinek - SYD-HKG, A330. Mysle, ze najfajniejszy lot jaki miałem.
    Na pokładzie ładnie, bardzo przyjemna atmosfera, stewardesy do bólu miłe, jedzonko do wyboru, duzo i dobre, w prezencie kit z skarpetkami, pasta do zebów i innymi bajerami, setki filmow, plyt, mapy itd na PTV. do tego b. gagatliwi piloci, co tez na plus.
    Przyjemnosci
    Dzięki za info.

  14. #14
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Hej,

    Powiedzcie mi czy w klasie ekonomicznej jest dostępny internet ( tzn. czy mogę pod niego podłączyć swojego PC)

  15. #15

    Dołączył
    Oct 2009

    Domyślnie Listopad

    Cześć,

    ja wylatuję z WAW 4.11. do Nowej Zelandii i Australii, przesiadka w Londynie i do końca z Cathay... mam nadzieję, że sprawdzi się to wszystko, co piszecie, to mój debiut na pokładzie tych linii :-)))

    pozdr.

  16. #16
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    No to zdaj relacje po powrocie bo mnie tez czeka taka sama podróż jak ciebie

  17. #17

    Dołączył
    Oct 2009

    Domyślnie już po

    zgodnie z obietnicą piszę po powrocie... :-)

    Cathay zrobił na mnie olbrzymie pozytywne wrażenie. Właściwie nie mam się do czego przyczepić. Leciałem kilkoma samolotami i zawsze wysoki standard, przemiła obsługa, spokojny lot. Raz trafił się dowcipny pilot :-)
    Jedzenie też bez zarzutów, rozrywka na pokładzie bez zarzutów (TV, filmy, jakość słuchawek).
    Generalnie wszystko super.

    Życzę innym podróżującym z Cathay'em takich samych pozytywnych wrażeń :-)

  18. #18
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    No to fajnie. Ja sam już tez nie mogę się doczekać mojej podroży w styczniu tymi liniami

  19. #19
    Blu
    Blu jest nieaktywny

    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    DRE

    Domyślnie

    Ja leciałem z LHR do HKG 744 oraz z HKG do BKK 777 i ocena to po prostu 5. Jakość, czystość, uprzejmość, drinki bez ograniczeń - tylko latać.

  20. #20

    Dołączył
    Aug 2009
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, EPBA

    Domyślnie


    Polecamy

    No i już jestem po.... LHR-HKG, HKG-SYD, SYD-HKG, HKG-LHR.
    Jestem pod wrażeniem. Leciałem A 343 i A333 po 2 kursy.
    Szybki boarding. Na pokładzie czyściutko. Jedzonko z menu.
    Drinki bez ograniczeń. Sprawna i szybka obsługa.
    System rozrywki: działał sprawnie i jest dośc rozbudowany (filny, programy tv, gry itp.)
    No i uroda cabin crew w niektórych przypadkach powalająca.

    SONY HDR-XR 500VE
    B747, B737, B777, B757, B767, B717,
    A320, A333, A343,
    Embraer 170, Fokker 70,

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •