Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37
  1. #1
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie BLUE AIR - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: 0B
    ICAO: JOR

    Strona linii lotnicze:
    www.blueair-web.com

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Blue%20Air.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 08-07-2010 o 18:34 Powód: edycja tematu, dzięki za założenie wątku :)

  2. #2
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie BLUE AIR - opinie, uwagi

    Rumuńska Blue Air zaczyna latać z Warszawy do Larnaki, zatem zakładam wątek o opiniach na temat tego przewoźnika.

    Moje pierwsze "koty za płoty" w marcu na trasach Kluż - Fiumicino - Kluż:

    1. Samolot YR-BAG 737-500, dosyć starawo wyglądający tak z zewnątrz, jak i od środka.
    2. Na pokład można wziąć 7kg wymiarowego bagażu podręcznego + torbę laptopową.
    3. Brak możliwości płacenia kartami na pokładzie, tylko gotówka - tylko euro lub rumuńskie leje.
    4. Brak możliwości odprawy online.
    5. Nie warto płacić za wybór miejsca w samolocie.
    6. Drogo na pokładzie!

  3. #3
    Awatar Złoty

    Dołączył
    Sep 2008
    Mieszka w
    EPWA/WAW

    Domyślnie

    Po zalogowaniu się na stronie linii widać reg samolotu, w moim przypadku (maj/czerwiec) ma to być ten 738.
    Ostatnio edytowane przez Złoty ; 09-04-2010 o 20:40 Powód: uzup.

  4. #4
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    irkolo już leciał na trasie Warszawa-Larnaka-Warszawa. Ciekawy jestem jego opinii i ocen.

  5. #5
    Photo Screener
    Awatar Canon

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Był już ktoś na Cyprze liniami Blue Air lub leciał ich B738 ?

  6. #6

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Ja właśnie dzisiaj wróciłem. takie spostrzeżenia:
    - samoloty: leciałem dwoma najmłodszymi we flocie (prod - 2004 po Sterling'u i 2005 po Air Berlin), oczywiscie 737-800NG (YR-BIC i YR-BID). Samoloty w dobrym stanie, miejsca wystarczająco (w drodze powrotnej wyjście awaryjne, więc wygodnie)
    - załoga sympatyczna, bez ekscesów, w obydwie strony na flightdecku był jakiś Brytyjczyk (sądząc po akcencie).
    - kawa i 7up po 2 euro, raczej ok.
    - LF: uuuu, długo nie polatają. 20-30% w obie strony. Przynajmniej mają dobry mix pasażerów: trochę turystów, kilka osób wyglądających na latających w interesach i dosyć duża grupa emigrantów zarobkowych z Polski
    - lotnisko w Larnace - ładne, nowoczesne. Wylot o 7 rano, już jakieś sklepy i kawiarnie od 6 otwierają. Obsługa raczej niesympatyczna. (prośba o emergency exit:
    mawey:
    Czy mogłaby mi pani dać miejsce przy wyjściu awaryjnym?
    baba na lotnisku:
    Nie, nie mogłabym!

    Przy gate:
    Baba przez mikrofon:
    No, ruszać się, szybciej, każdy chce być ostatni?


    No, toby było na tyle.

    Sam Cypr mocno średni, chociaż kilka perełek jest. W sezonie turystycznym nie zaciągnełoby mnie tam sto bawołów... (mieszanka turystów Brytyjskich z rejonów Sheffield oraz Rosjan...)

  7. #7
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mawey Zobacz posta
    LF: uuuu, długo nie polatają. 20-30% w obie strony.
    A reklamują gdziekolwiek to połączenie?

  8. #8

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    SOLEC KUJAWSKI

    Domyślnie

    reklamy chyba brak rodzina o blueair dopiero ode mnie uslyszala i wtedy wykupili kilka biletow...

  9. #9
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez omenair Zobacz posta
    reklamy chyba brak rodzina o blueair dopiero ode mnie uslyszala i wtedy wykupili kilka biletow...
    Skoro stosują marketing szeptany, to nic dziwnego, że mają takie obłożenie samolotów...

  10. #10

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez HUMBAK Zobacz posta
    Skoro stosują marketing szeptany, to nic dziwnego, że mają takie obłożenie samolotów...
    Nie no, bez przesady... Widziałem ulotki reklamujące to połączenie... Niechno sobie przypomnę gdzie... ahaa: na stanowisku odprawy na lotnisku w Larnace... Stanowisku odprawiającym lot do Warszawy oczywiście

  11. #11
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mawey Zobacz posta
    Nie no, bez przesady... Widziałem ulotki reklamujące to połączenie... Niechno sobie przypomnę gdzie... ahaa: na stanowisku odprawy na lotnisku w Larnace... Stanowisku odprawiającym lot do Warszawy oczywiście
    Buahahahahahahahaahahahaaa! You've made my day!

  12. #12
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mawey Zobacz posta
    Nie no, bez przesady... Widziałem ulotki reklamujące to połączenie... Niechno sobie przypomnę gdzie... ahaa: na stanowisku odprawy na lotnisku w Larnace... Stanowisku odprawiającym lot do Warszawy oczywiście
    Reklama to podstawa sukcesu!

  13. #13

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    SOLEC KUJAWSKI

    Domyślnie

    Na Cyprze jeszcze pol biedy bo tam ta linia jako linia jest znana. A w Polsce... hmmm no chyba kilkaset ludzi o niej wie

  14. #14
    Photo Screener
    Awatar Canon

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Dzisiaj wróciłem z Larnaki oczywiście Blue Air. W obie strony 737-800 YR-BID. Na lotnisku w Warszawie wszystkiego doglądał "Supervisor" z Blue Air (przy odprawie, przy gate), był również w samolocie, gdzie uczył załogę powitań w języku polskim, tj: dzień dobry, dobry wieczór, witam, cześć. Załoga pokładowa i pasażerowie mieli niezły ubaw
    Obłożenie na trasie Warszawa-Larnaka: 54/189, a w drodze powrotnej 70/189. Trzymam kciuki za to połączenie i mam nadzieję, że się rozkręcą.

    Plusy:
    - Bardzo sympatyczna i pomocna załoga, widać, że się starali
    - Czysty i zadbany samolot
    - Fotele z materiału (osobiście wolę takie niż skórzane)
    - Lot powrotny punktualnie dosłownie co do minuty (lot tam opóźniony o 26 minut, ale opóźnienie do przyjęcia)
    - Miękkie lądowania
    - Korzystają z rękawów w Warszawie i Larnace

    Minusy:
    - Drogi serwis pokładowy

    Ogólnie linię oceniam na 4+ . W porównaniu z Wizzair czy Ryanair wypadają bardzo dobrze.

    Lotnisko w Larnace jest nowoczesne i komfortowe. O godzinie 7 rano większość sklepów otwarta. Sympatyczna obsługa w informacji.

  15. #15

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Canon Zobacz posta
    - Miękkie lądowania
    Ekhm? Ty taki doświadczony latacz i miękkie lądowania zaliczasz linii jako plus? A to w jakiś sposób zależy od linii?

  16. #16

    Dołączył
    Nov 2008
    Mieszka w
    SOLEC KUJAWSKI

    Domyślnie

    Najwazniejsza kwestia dla mnie jak z podrecznym... bardzo pilnuja czy olewaja sprawe z jego waga??

  17. #17

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    W Warszawie - pilnuja bardzo (8kg zamiast 7kg juz problem).

    W Larnace - miła przedstawicielka linii (polka), która pilnowała przy odprawie powiedziała (na 10kg bagazyk) - "na przyszłość pamiętajcie, żeby się stosować, teraz samolot jest prawie pusty, więc nie ma problemu."

  18. #18

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pR0SiAczek Zobacz posta
    Reklama to podstawa sukcesu!
    No i się śmialiśmy, ale wyciągnęli z tego wnioski. W sobotniej GW "Turystyce" jest mała reklama tego połączenia. Malutka... ale zawsze coś!

  19. #19
    Awatar pR0SiAczek

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mawey Zobacz posta
    No i się śmialiśmy, ale wyciągnęli z tego wnioski. W sobotniej GW "Turystyce" jest mała reklama tego połączenia. Malutka... ale zawsze coś!
    niech poczytają jeszcze więcej naszego forum to może zrobią solidny marketing

  20. #20
    Awatar puchat

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    EPWA/WAW

    Domyślnie


    Polecamy

    Dzisiaj widziałem ich reklamę w warszawskim metrze (:
    Pozdrawiam, Maciek.


Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •