Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46
  1. #1

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie SAGA AIRLINES - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: 2J
    ICAO: SGX

    Strona linii lotniczej:
    http://www.sagaairlines.com/

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Saga%20Airlines.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 08-07-2010 o 18:07

  2. #2

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie SAGA AIRLINES - opinie, uwagi

    Czy ktos lecial tymi liniami i moglby podzielic sie ze mna opiniami?
    Wylot z Poznania do Izmiru

    Dzieki

  3. #3
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    a kiedy lecisz ?

  4. #4

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie

    15 lipca

  5. #5
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    a to spoko, możesz liczyć na moją odpowiedź, my wcześniej

  6. #6

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie

    Tez lecisz z Poz do Izmir? A kiedy?
    To bede czekac na odpowiedz jakiego samolotu sie spodziewac
    W zeszlym roku lecialam do Egiptu okropnym MDkiem Air Memphis i teraz sprawdzam linie przed wylotem

  7. #7
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ja tradycyjnie z Warszawy, 10 czerwca do Izmiru, wracamy 17.06.2010, to coś skrobnę.
    Obstawiam 737, ale nie dowiadywałem się jeszcze.

  8. #8
    Awatar piter2020

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Ja lecę z Poznania 8 lipca do Izmiru.
    W takim razie czekam na wypowiedź i zdjęcia

  9. #9
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Już wróciliśmy, było punktualnie to lubię. Reszta niestety taka sobie. My lataliśmy akurat 737-400, czyli staruszkami Te samoloty są stare, zużyte i brudne w środku. Do wszystkiego można się przykleić. Mój fotel (oparcie) 27F w TC-SGD nie dał się postawić do pionu.
    Z innych miast musiały latać nowsze 800, bo Itaka miała lot z Warszawy, Wrocławia,Poznania i chyba jeszcze Katowic ( wszystko Izmir). Na pewno nie ma porównania 800 z 400.
    Dzisiaj jak wylądowaliśmy, to TC-SDG już odlatywał z Warszawy, czyli przez chwilę były dwie u nas w WAW. Wracaliśmy TC-SGE, fotel działał, ale reszta podobna.
    Dla mnie najważniejsza jest punktualność i tutaj nie zawiedli, wszystko było o czasie.

  10. #10

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie

    Hej,
    Dzieki za odpowiedz!
    To nie za fajnie,ze znowu trafi mi sie samolot ktorego wnetrze bedzie mnie stresowac) Nie wiem czy dobrze wydedukowalam z rozkladu SAGI,ale troche wyglada tak,ze samolot najpierw zabiera ludzi z Warszawy do Izmiru a potem tym samym samolotem zabiera wczasowiczow do Poznania i z Poznania do Izmiru..
    hmm,zobaczymy. Czyli nie ma mowy o telewizorkach itp?;P
    A co z kateringiem na pokladzie?

  11. #11
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    He he, telewizorkach ) Nie wiem jak te 800 wyglądają, na pewno lepiej. Lot powrotny jest wcześniej, czyli do WAW jest wylot z Izmiru o 7.30, a potem tym samym się leci do Izmiru o 9.55 z WAW. Coś tam dają do picia, ale wszystko płatne. Te 400 są chyba z 1997 roku.
    Dzisiaj były w WAW dwie 700, czyli ich wszystkie

  12. #12

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie

    To ja juz sama nie wiem. Jeszcze lot z Katowic w ten sam dzien. A skad wiesz ze uzywa tez tych 800 na loty z Polski?

  13. #13
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    No nie wiem, tak myślałem, że skoro jest 5 lotów dziennie, a 400 są dwie Może do nas latają tylko tymi, a tamtymi do innych krajów.
    Nie mam pojęcie, trzeba zapytać kogoś z Poznania, co tam lata.

  14. #14

    Dołączył
    Jun 2010

    Domyślnie

    No nic, dziekuje za odpowiedzi
    A jeszcze moge tylko zapytac ile trwal lot z WAW do Izmiru?

  15. #15
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ok. 2.30. Powrót, startowaliśmy o 7.30, a lądowaliśmy 9.05 w WAW. W tamtą stronę podobnie jakoś, krótko.

  16. #16
    Awatar piter2020

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Ogólnie Saga z Izmiru lata mało bo tylko do nas.
    Na 3 loty do Izmiru z Poznania 2x TC-SGE , 1x TC-SGD
    Rozkład jest tak ułożony:
    ADB 7:30-9:05 WAW
    WAW 9:55-13:25 ADB
    ADB 14:10-15:30 KTW
    KTW 16:15-19.30 ADB
    ADB 20:15-21:40 POZ
    POZ 22.25-01:45 ADB

    Mam nadzieję , że nie polecę ich 737-400 tylko 800.
    Voyager747 a masz jakieś fotki samolotu zewnątrz i wewnątrz ?

  17. #17
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Coś tam mam, ale nic specjalnego. U nas tylko przez szybę pstryknąłem, a w środku nie było za bardzo czego Szkoda kliszy, jak to mawiają.
    To jest TC-SGD na Okęciu, przed naszym lotem do Izmiru:


  18. #18
    Awatar piter2020

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Nie dawno pomalowany

  19. #19
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ale tylko z wierzchu Szybę czyściłem z 10 minut i nic. Każde dotknięcie np. pokrętełka od nawiewów powodowało u mnie chęć wytarcia ręki.
    Wszystkie takie zaczepy typu stoliczek itp. są tak wyrobione, że same się obracają itp. Np. podłokietnik mi sam opadł i uderzył mi w głowę śpiące dziecko, które obudziło się z rykiem
    Chyba latałem już gorszymi, ale te są w czołówce.

  20. #20
    Awatar piter2020

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie


    Polecamy

    Czyli faktycznie to nie ciekawie wygląda

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •