Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35
Like Tree2Likes

Wątek: TRAVEL SERVICE - recenzje

  1. #1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    Ruda Śląska

    Post TRAVEL SERVICE - recenzje

    Kody linii:
    IATA: QS
    ICAO: TVS

    Strona linii lotniczej:
    Travel Service a.s.

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    Travel Service Fleet | Airfleets aviation


    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 07-07-2011 o 10:52

  2. #2

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    Ruda Śląska

    Domyślnie WAW - CMB via BAH - Travel service - proszę o pomoc

    Mam pytanie.

    To mój pierwszy tak daleki lot i pierwszy raz z porządnym sprzętem foto.
    Czy na odprawie stwarzają jakieś problemy jeśli się ma w podręcznym bagażu większy sprzęt foto? Ja mam d300s z gripem + nikkor 70-300VR

    Leciał już ktoś z Travel Service?
    Czy podają jakiś posiłek na tak długi lot? (10h)

    Jeśli jest już gdzieś podobny temat to przepraszam, szukałem, ale nie znalazłem

    Proszę o pomoc

  3. #3
    Photo Screener
    Awatar Canon

    Dołączył
    May 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez d.mrozowski Zobacz posta
    Mam pytanie.

    To mój pierwszy tak daleki lot i pierwszy raz z porządnym sprzętem foto.
    Czy na odprawie stwarzają jakieś problemy jeśli się ma w podręcznym bagażu większy sprzęt foto? Ja mam d300s z gripem + nikkor 70-300VR
    Zero problemów. W końcu to zwykły obiektyw
    Ja mam 350D + Sigma 70-300 i kilka razy poproszono mnie o wyjęcie obiektywu i aparatu z pokrowca do kuwety. Prześwietlili i nie było już żadnych dodatkowych pytań.

  4. #4

    Dołączył
    Jul 2009

    Domyślnie

    Prosze o opinie o przewozniku, servisie na pokladzie oraz jaki samolot obsluguje dalekie dystanse konkretnie chodzi mi o Dominikane.

  5. #5

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Gruby - Travel Service na dalekie dystanse lata B737-800, przynajmniej ja takim lecę na
    Sri Lankę.

  6. #6

    Dołączył
    Jun 2009

    Domyślnie

    Całkiem niedawno wróciłem z mombassy, właśnie travel service i b738... międzylądowanie w HRG niezbyt wygodne te benki na takie dystanse...

  7. #7

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Leciałem z Travel Service na/z Rodos w zeszłym roku. Czeskie FAs ok, choć może nieco oschłe. Wnętrze B738 w dobrym stanie, podwieszane monitorki służyły do prezentacji instrukcji bezpieczeństwa, a w trakcie lotu pokazywania trasy przelotu, prędkości, etc. Może w przypadku dłuższych lotów puszczają jakieś filmy, nie wiem. Jedzenie i napoje płatne. Co do odległości między siedzeniami ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ponieważ w obie strony udało mi się zabezpieczyć miejsca przy wyjściu bezpieczeństwa.

  8. #8
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    My lataliśmy z nimi w grudniu na Maderę. Loty bez problemów, jedzenie płatne. To zależy jednak od biura i trasy, jest różnie. Loty punktualne, ogólnie mogę polecić.
    Przy powrocie siedzieliśmy w 3 rzędzie, tam miejsca było dużo, wyjątkowo dużo jak na 737. W obydwie strony było bardzo małe obłożenie, ponad pół samolotu pustego.
    Kapitan mówił o trasie, na monitorkach też się wyświetla trasa i warunki lotu.

  9. #9
    Amadeusz
    Goście

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gruby220 Zobacz posta
    Prosze o opinie o przewozniku, servisie na pokladzie oraz jaki samolot obsluguje dalekie dystanse konkretnie chodzi mi o Dominikane.
    Ten rejs ma stop na Azorach. Mnie przytkało na myśl 737... ktoś już tak leciał może? CMB przerobione ale PUJ to zdaje się jeszcze dalej...

  10. #10
    Awatar aszczytno

    Dołączył
    Apr 2009

    Domyślnie

    Tak a`propos miejsc...W jaki sposób w TVS można zrealizować życzenie "w temacie" wyboru miejsca? Ewentualnie, kiedy zgłosić taką potrzebę? W biurze turystycznym, przed odprawą, czy może jeszcze kiedy indziej? A może miejsca są zajmowane metodą "na żywca", tj. kto pierwszy ten lepszy? Z góry dzięki za odpowiedź

  11. #11
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Miejsca są przydzielana przy odprawie tak jak zawsze. To chyba TUI daje możliwość wyboru miejsca za 25 pln ( chyba), wtedy pewnie z nimi się ustala.

  12. #12
    Awatar krecik01

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    New Sącz

    Domyślnie

    Leciałem z żoną w zeszłym roku na Zakynthos tymi liniami. Punktualne co do minuty. W środku czyściutko i miło. Stewki ładne i miłe O monitorkach kolega już pisał. W locie na wyspę pilot przywitał się z nami i w trakcie coś tam powiedział gdzie jesteśmy. W drodze powrotnej nie przypomina mi się by cokolwiek mówił. Jedzonko płatne. Jak wracaliśmy do Polski, to po starcie stewki roznosiły wodę mineralną Kropla Beskidu. Leciałem OK-TVG. Miejsce w samolocie spokojnie przy odprawie klepnęliśmy. Tam przy wyjściu awaryjnym, a z powrotem w którymś tam rzędzie 17 Mniejsza o to, bo po starcie przesiedliśmy sie do przodu bo było kupę miejsca. Z minusów - bolała mnie szyja od ciągłego siedzenia ze skręconą głową do szyby (pogoda była super w trakcie lotu)
    Wszystko jest kwestią czasu...

  13. #13
    Awatar aszczytno

    Dołączył
    Apr 2009

    Domyślnie

    OK! Dzięki, Panowie

  14. #14
    Awatar Pinki

    Dołączył
    Jul 2009
    Mieszka w
    na końcu świata

    Domyślnie

    Witam
    lecę na Fuerteventurę tymi liniami 15 sierpnia z Katowic o 4.35
    czy ktoś mi powie jakim samolotem? i czy każde miejsce ma okno?
    pamiętam jak leciałam z Tunezji (innymi liniami to w drodze powrotnej posadzono nas na miejscach bez okna
    Myślisz że możesz wszystko?
    Trzaśnij drzwiami obrotowymi!

  15. #15

    Dołączył
    Jan 2011
    Mieszka w
    Warszawa - EPWA

    Domyślnie

    Leciałem 18.07 na Rodos tymi liniami, punktualność z Warszawy była co do minuty czego nie mogę powiedzieć o powrotnym ( 1/2.08 ), który opóźniony o 2 godziny wyruszył z Katowic, powodu nie znam. W stronę wyspy trafił mi się rząd 5, co mnie zdziwiło było tam strasznie dużo miejsca w porównaniu z innymi rzędami, nie wiem z jakiego powodu - do ewakuacyjnych była całkiem spora odległość. W obie strony jeżeli się nie mylę kursował C-FTDW, załoga w jedną stronę czeska w drugą polska, przed wylotem udało się zwiedzić kokpit, jedzenie bardzo dobre ( kanapka z kiełbasą ) co nie powiem o cenach, ale to chyba wina biura podróży. Ogółem wrażenia pozytywne - linie godne polecenia.

  16. #16
    Awatar Pinki

    Dołączył
    Jul 2009
    Mieszka w
    na końcu świata

    Domyślnie

    Leciałam na Fuertę - boeing 737-800.
    Załoga na Fuertę polska, spowrotem czeska, bardzo mili.
    Samolot wyglądał w środku jak prawie nowy, nie zniszczone fotele, czysto.
    Żadnych opóźnień.
    w jedną stronę trasa na monitorach, spowrotem nie było ale kapitan przedstawił nam przez co bedziemy lecieć.
    Catering płatny ale nie korzystałam.
    Myślisz że możesz wszystko?
    Trzaśnij drzwiami obrotowymi!

  17. #17

    Dołączył
    Jul 2012
    Mieszka w
    Bełchatów

    Domyślnie

    Leciałem 7 lipca z Łodzi do Antalyi. Opóźnienie 1h. Rozkładowo powinniśmy wylecieć 6 lipca o 23:15 z LCJ. W samolocie czysto i przyjemnie. Lot odbywał się samolotem Boeing 737-800. Przy każdym fotelu ulotki, gazety i instrukcje bezpieczeństwa. Zaraz po osiągnięciu wysokości przelotowej stewardessy częstowały wodą mineralną. Około piętnaście minut po starcie odzywa się kapitan, informuje nas o planowym przylocie do Turcji, miejscu w którym jesteśmy itp. Na pokładzie można było zakupić kawę, herbatę, ciastka etc. w niezbyt wygórowanych cenach. Kilkanaście minut później, z powodu późnej pory gaśnie światło a stewardessy wychodzą tylko na zawołanie aby nie przeszkadzać drzemiącym pasażerom. Dolatujemy z około półgodzinnym opóźnieniem.

    Powrót 20 lipca. Na pokładzie samolotu jesteśmy zgodnie z rozkładem, ale z powodu dużego ruchu na lotnisku w Antalyi czekamy przed pasem około piętnastu minut. Po osiągnięciu przelotówki kapitan wita się z pasażerami i informuje, że w Łodzi wylądujemy o godzinie 22:20 czasu polskiego. Catering wygląda bardzo podobnie jak dwa tygodnie wcześniej. Na łódzkim lotnisku jesteśmy dokładnie o 22:20.

    Ogólnie linie lotnicze oceniam bardzo pozytywnie, nie mam żadnych zastrzeżeń - polecam

  18. #18
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    My ostatnio z nimi lataliśmy do Barcelony, powrót był opóźniony 2 godziny i 40 minut, tłumaczenie było bezsensowne, że duży ruch w Barcelonie W tamtą stronę lecieliśmy SP-TVZ z polską załogą, pani kazała mi aparat schować. Powrót był OK-TVF.

  19. #19
    Awatar Raven

    Dołączył
    Jul 2012
    Mieszka w
    EPKT

    Domyślnie

    Linia jedną z lepszych jaką latałem.
    Katowice-Fuerteventura-Katowice, Katowice-Teneryfa-Katowice, Katowice-Chania-Katowice

    Miłe stewardessy, oddają za zniszczony bagaż, punktualnie. Za każdym razem ładnymi, nowymi b738

  20. #20

    Dołączył
    Aug 2011
    Mieszka w
    Gdynia

    Domyślnie

    widząc, że lecę Travelservice zawsze jestem zadowolony; Samoloty - zawsze 738; CC raczej polskie, choć zdarza się czeska załoga - co w niczym nie przeszkadza;
    opóźnienie trafiłem raz, kilka godzin czekania w ACE, vouchery dostaliśmy od razu przy wczesnym check-in (swoją drogą lotnisko przyjazne w takich sytuacjach, nawet polska prasa w kioskach); przysłali inną maszynę linii; Loty do TFS pamiętam bez zarzutu;
    Raz leciałem z chorą towarzyszką, opieka stewki (polki) rewelacyjna;

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 17-11-2014, 09:28
  2. 27-10-2014, 20:17
  3. 09-09-2014, 17:24
  4. 27-08-2014, 09:26
  5. 26-08-2014, 16:37
  6. 19-08-2014, 15:19
  7. 19-08-2014, 15:16
  8. 30-07-2014, 00:15
  9. 10-07-2014, 11:33
  10. 12-06-2014, 12:50
  11. 08-06-2014, 17:23
  12. 02-06-2014, 10:50
  13. 01-06-2014, 23:28
  14. 26-05-2014, 19:19
  15. 11-05-2014, 10:29
  16. 07-05-2014, 12:59
  17. 05-05-2014, 21:51
  18. 27-04-2014, 22:13
  19. 26-04-2014, 18:48
  20. 24-03-2014, 20:33
  21. 28-01-2014, 15:02
  22. 13-12-2013, 20:01
  23. 30-09-2013, 11:10
  24. 22-09-2013, 14:52
  25. 18-09-2013, 16:16
  26. 08-09-2013, 19:35
  27. 19-07-2013, 20:54
  28. 14-07-2013, 21:24
  29. 15-06-2013, 20:16
  30. 07-06-2013, 08:01
  31. 28-04-2013, 10:15
  32. 29-03-2013, 12:13
  33. 07-02-2013, 00:02
  34. 20-01-2013, 08:48
  35. 18-01-2013, 22:31
  36. 15-01-2013, 21:32
  37. 15-01-2013, 08:14
  38. 14-01-2013, 21:58
  39. 13-01-2013, 11:24
  40. 04-01-2013, 23:21
  41. 26-12-2012, 13:56
  42. 19-11-2012, 09:46
  43. 02-11-2012, 21:40
  44. 27-10-2012, 20:16
  45. 25-10-2012, 20:45
  46. 16-10-2012, 09:07
  47. 28-09-2012, 09:02
  48. 17-09-2012, 11:09
  49. 03-09-2012, 08:14
  50. 02-09-2012, 19:32

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •