Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21
Like Tree8Likes

Wątek: ETIHAD AIRWAYS - recenzje

  1. #1
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie ETIHAD AIRWAYS - recenzje


    Polecamy

    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 10-09-2011 o 20:13
    no risk, no fun ;D


  2. #2
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie ETIHAD AIRWAYS

    Witajcie,

    Wybieram się w styczniu z nimi do Sydney (WAW-BRU-AUH-SYD, SYD-AUH-GVD-WAW)

    Macie jakieś doświadczenie z tymi liniami.

  3. #3
    Awatar damiansps1

    Dołączył
    Oct 2009
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez damiansps1 Zobacz posta
    Witajcie,

    Wybieram się w styczniu z nimi do Sydney (WAW-BRU-AUH-SYD, SYD-AUH-GVD-WAW)

    Macie jakieś doświadczenie z tymi liniami.
    Będę wdzięczny za wasze opinie i doświadczenia

  4. #4
    Awatar Asta

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Bydgoszcz

    Domyślnie

    Zapraszam do przeczytania mojego artykułu na temat Etihad Airways na podstawie moich lotów tymi liniami.

    Aktualności, promocje, wydarzenia i relacje

  5. #5
    Awatar Pawel_EPWR

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWR

    Domyślnie

    A powiedz jak wygląda sprawa transferu na tym lotnisku? Jest kontrola paszportowa? Pytam ponieważ w styczniu zamierzam pokonoć trasę BKK-AUH-PRG, a w listopadzie będę w TLV i ciekaw jestem czy będę musiał zmienić paszport jak mi wbiją pieczątkę izraelską.

  6. #6
    Awatar Asta

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Bydgoszcz

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pawel_EPWR Zobacz posta
    A powiedz jak wygląda sprawa transferu na tym lotnisku? Jest kontrola paszportowa? Pytam ponieważ w styczniu zamierzam pokonoć trasę BKK-AUH-PRG, a w listopadzie będę w TLV i ciekaw jestem czy będę musiał zmienić paszport jak mi wbiją pieczątkę izraelską.
    Nie, nikt nie sprawdzał mi paszportu i nikt go nie oglądał pod kątem pieczątek. Zazdroszczę Etihadu w C.
    KAWA likes this.

  7. #7
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    w lesie

    Domyślnie

    Ja w grudniu lecę. Ktoś wcześniej się skusił żeby zdać relację?

  8. #8
    ModTeam
    Awatar Quantas

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Pyrlandia

    Domyślnie

    Paweł kupiłeś "słynny" bilet CSA?



  9. #9

    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Ja w sierpniu.

  10. #10
    Awatar Pawel_EPWR

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWR

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Quantas Zobacz posta
    Paweł kupiłeś "słynny" bilet CSA?
    Dokładnie Tylko ja wybrałem termin styczniowy. Zastanawiam się jak można modyfikować tą rezerwację skoro jest full flex? AF umożliwia zrobienie wszystkiego online jednak na ich stronie ta rezerwacja nie da się zmieniać pomimo wystawienia przez CSA. Chyba zostaje tylko biuro i telefon. Przy okazji na stronie etihada dla biletów w C jest możliwość zamówienia sobie limuzyny z szoferem na dowóz do lotniska Mojej rezerwacji ten moduł póki co nie widzi, ale liczę, że się uda.

  11. #11
    ModTeam
    Awatar Quantas

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Pyrlandia

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pawel_EPWR Zobacz posta
    Przy okazji na stronie etihada dla biletów w C jest możliwość zamówienia sobie limuzyny z szoferem na dowóz do lotniska
    Ale mimo że lecisz etihadem, to bilet masz csa, więc nie jest powiedziane że będziesz miał wszystkie przywileje pasażerów ETD. Nie spodziewam się takich jaj jak to się dzieje w drugą stronę, czyli gdy lecisz Air Berlin na bilecie ETD i dostajesz wszystko za free, a ci z biletami BER patrzą jak szpaki i za każdą lufkę muszą płacić.

    Swoją drogą, fajna rozmowa w kwestii limuzyny może być:
    - poproszę limuzynę
    - Monsieur, podjechać pod Ritza, Westina, czy Sheratona?
    - Nie, proszę podjechać pod Backpackers hostel!
    Pawel_EPWR, Asta, shagrat and 1 others like this.



  12. #12
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    w lesie

    Domyślnie

    Fully flex jest dopiero po przelocie pierwszego odcinka i ogólnie tylko do zwrotu biletu. Wcześniej chcąc zmienić linia ma prawo przeliczyć wedle obowiązującej taryfy w nowych datach.

    Transfer powinien przDo transferu wystarczy podobno numerek rezerwacji w formacie ETD.

  13. #13
    Awatar Pawel_EPWR

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWR

    Domyślnie

    Ale jeżeli bilet jest w Business Premium i wszystkie zmiany rezerwacji są bezkosztowe to rozumiem, że i datę wylotu można zmienić bez opłat? Pytanie tylko w jakich granicach dat można operować?

  14. #14
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    w lesie

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pawel_EPWR Zobacz posta
    Ale jeżeli bilet jest w Business Premium i wszystkie zmiany rezerwacji są bezkosztowe to rozumiem, że i datę wylotu można zmienić bez opłat? Pytanie tylko w jakich granicach dat można operować?
    Tak jak pisałem wcześniej, linia może wymagać dopłaty do taryfy obowiązującej w nowych datach jeśli nie wykorzystano jeszcze chociaż pierwszego odcinka.

  15. #15

    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Ponieważ cena uiszczona będzie niższa od przekalkulowanej w chwili próby dokonywania zmiany przed wylotem, można spodziewać się prośby o dopłatę kilkuzerowej kwoty Natomiast niekoniecznie tak musi być, warto zadzwonić i spytać za jakis czas jak juz opadnie kurz po tych rezerwacjach.

  16. #16
    Awatar Cani

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPOD/EPSY/EPGD

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Pawel_EPWR Zobacz posta
    A powiedz jak wygląda sprawa transferu na tym lotnisku? Jest kontrola paszportowa? Pytam ponieważ w styczniu zamierzam pokonoć trasę BKK-AUH-PRG, a w listopadzie będę w TLV i ciekaw jestem czy będę musiał zmienić paszport jak mi wbiją pieczątkę izraelską.
    A dokąd kolega Paweł znowu się wybiera, dlaczego znowu BKK, jeśli mogę zapytać? :-)

  17. #17
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    w lesie

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez marecki2010 Zobacz posta
    Ponieważ cena uiszczona będzie niższa od przekalkulowanej w chwili próby dokonywania zmiany przed wylotem, można spodziewać się prośby o dopłatę kilkuzerowej kwoty Natomiast niekoniecznie tak musi być, warto zadzwonić i spytać za jakis czas jak juz opadnie kurz po tych rezerwacjach.
    Dokładnie. Generalnie szanse rosną przy rezerwacji bezpośrednio u linii (a nie np w Expedii czy Orbitz) i trafieniu na przyjaznego agenta. Przy ostatniej podobnej promocji TK wielu osobom udało się w ten sposób przebookować bilety.

  18. #18

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Czy ktoś z Was wie jak wygląda procedura STPC w Etihad? Mam dwie długie (ponad 10h ) przesiadki lecąc BER-BKK-BER.

  19. #19
    Awatar robjag

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    FRA

    Domyślnie

    W lipcu lecę KRK-TXL-AUH-BKK, jest coś na co warto zwracać uwagę podczas lotu nimi, przesiadki w AUH. Jak wygląda u nich z on-board service?




    Networking the world.

  20. #20

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •