Strona 1 z 29 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 570
Like Tree3Likes

Wątek: RYANAIR - recenzje

  1. #1
    ModTeam
    Awatar Quantas

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Pyrlandia

    Domyślnie RYANAIR - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: FR
    ICAO: RYR

    Strona linii lotniczej:
    www.ryanair.com

    Informacje nt foteli:
    http://www.seatguru.com/airlines/Rya...nformation.php

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Ryanair.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 08-07-2010 o 17:59



  2. #2
    Awatar dupcins

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    NAPAD

    Domyślnie

    RYANem leciałem 4 razy. Raz BZG-STN-GDN, drugi raz WRO-HHN-GDN. Ze względu na to, iż tylko tymi liniami leciałem to nie mogę stwierdzić, że w porównaniu z innymi liniami są tacy czy siacy... W każdym razie to po piwerszym locie zainteresowałem się lotnictwem i swoje kroki w necie skierowałem na to torum... oops, na lotnictwo.fora.pl
    Co do obsługi - nie narzekam. Steewki mogłyby być ciut ładniejsze, ale looz ;-) Co do jedzenia - nie zamawiałem nic specjalnego. Miałem trochę drobnych to kupiłem chipsy.. Były drogie, ale wiadomo - wysoki pułap, wysokie ceny Ogólna ocena 4+

  3. #3

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Przychylam się do wypowiedzi przedmówców. Trasa POZ-STN-POZ. Za niewielkie pieniądze. Bardzo schludnie i przyjemnie.

  4. #4
    Awatar Cani

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPOD/EPSY/EPGD

    Domyślnie

    leciałem 6 razy na trasach GDN-STN-GDN 2 razy i LTN-MLA-LTN, nie lubię tych plastiukowych żółtych siedzen i stewki są brzydkie, oprócz Polek, jeciały własnie do Malty i z Malty na pokładzie samolotów. Extra sprawa w Rajanie to cena biletów. Extra klasa.

  5. #5
    Awatar Nagano

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    LCJ/EPLL - Łódź

    Domyślnie

    Mam na koncie 2 loty Ryanem. LCJ->STN i STN->LCJ. Jako, że to były moje pierwsze loty to nie mogę ich jakoś porównać do innych linii. Mogę tylko napisać , że na dobry początek w świecie przestworzy leciałem Benkiem 738 w boeingowym malowaniu Dreamliner 8) Start z kierunku 25, bardzo delikatne oderwanie od ziemii i przez cały lot spokojnie z małymi turbulencjami. Stewki ładne, wystrój samolotu jak dla mnie ok. Jedzenie drogie. Powrót ze STN jakoś mniej ciekawy - śpiący się zrobiłem Gładkie lądowanie na kierunku 07 ( to się rzadko zdarza na LCJ) i ogólnie fajnie. Prasa pokładowa tylko po angielsku.
    "Podoba mi się, w jaki sposób Łódź wygląda w dzień, i jak prezentuje się w nocy. Łódź sprawiła, że zacząłem marzyć"
    David Lynch

  6. #6

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Gdańsk GDN/EPGD

    Domyślnie

    No ja zaliczyłem 2 loty rajanem, razem z Canim i powiem tak: w starym livery są stare fotele, obszycie mi sie nie podoba, jak w LOcie, ale dużo miejsca na nogi (fotele są tak skonstruowane że włożyłem nogi aż do kamizelki poprzednika ) w nowym livery zaś te plastiki mi przeszkadzają ale tworzywo skóropodobne jest bardzo przyjemne, nie wiem jak z miejscem na nogi u zwykłych pax bo ja się wtedy zaliczałem do niezwykłych, lecących na emergency exit, także miejsca na nogi w pip... prawda, większość ładnych i przyjemnych stewek to polki, ale jak leciałem nowym rajanem to poznałem bardzo miłą 'Jennifer' z UK Faktycznie dużym + są ceny, i to że używają benków a nie airbusów 8)

  7. #7
    Awatar Jacekn8

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Brzostek

    Domyślnie

    A tu moja opinia i przebieg lotu Ryanairem:
    http://lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?t=1046

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Gdansk

    Domyślnie

    Tak no cena to naprawde wielkie atut. Przez nia nawet az tak nie narzekalem na malo miejsca na nogi(no ale to low-cost). Niepodobalo mi sie ze co chwile chodza z jakimis loterami i innymi rzeczami.... No i jak jest gorsza pogoda i sie czlowiekowi spieszy to strach ogarnia ze zaraz jakis diversion bedzie i w kraju bedziemy na czas ale jakies 300 km od naszej destynacji....

  9. #9

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Lublin

    Domyślnie

    a propo tego tematu to ryan w przypadku przekierowania na inne lotnisko podstawia jakiegos busa by dowiesc do celu czy zostawia ?

  10. #10

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPST

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez emjot
    a propo tego tematu to ryan w przypadku przekierowania na inne lotnisko podstawia jakiegos busa by dowiesc do celu czy zostawia ?
    Przy ostatnich lądowaniach "krakowskich" samolotów w Rzeszowie podstawiał.

  11. #11
    Awatar SWISSboi

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    POZ

    Domyślnie

    ryanem latam na POZ-STN od zeszlego pazdziernika zazwyczaj co 2-3 tygodnie.
    co do linii nie mam zadnych zastrzezen, a to co mi sie nie podoba - to pasazerowie podrozujacy na tej trasie - to przez nich jest tak niska opinia o ryanie.

    no i minusem jest tez call center - nieczynne w weekendy

  12. #12

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    Wroclaw

    Domyślnie

    Ja zaliczyłem swoj dziewiczy rejs Ryanem na trasie EPWR<-->DUB i od tej pory zainteresowałem sie lotnictwem.Co do standartu samolotu(B737-800) to bylo okej poza iloscia miejsca przeznaczonego na nogi.Po 2h lotu miałem juz dosyc o spaniu nie było mowy...Stewki bardzo srednie,ceny na pokładzie odpowiednie to wysokosci pułapu czyli dosyc wysokieWystroj samolotu pozytywny...Cena lotu bardzo przystępna...

  13. #13

    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    Zabrze

    Domyślnie

    Ja leciałem Ryanem raz (dwa razy - jeśli liczyć osobno lot powrotny) na trasie VBS-STN-VBS. Generalnie nie mam większych zastrzeżeń. Na miejsce na nogi nie narzekałem - było sporo. Fotele całkiem wygodne. Generalnie punktualnie. Lot powrotny był opóźniony (spóźniony był lot z kądś tam do STN, który obsługiwała nasza maszyna), ale w granicach zdrowego rozsądku. Lotnisko w Brescii położone jest na totalnym wygwizdowie, ale Ryan ma swoje autobusy, które dowożą do i z lotniska z Brescii i Werony - po całkiem przystępnych cenach. Lot był spokojny, lądowanie łagodne w obie strony.
    Linia ma jednak kilka dziwactw. Pierwsze to owe loterie, o których często jest tu mowa. Nie wadzi mi to jakoś nadzwyczaj, bo w końcu ich nie kupuję, ale mimo wszystko dziwne to jakieś... Drugie to magazyn pokładowy, który nie jest w kieszeniach foteli jak zazwyczaj, tylko obsługa roznosi chętnym i zabiera przed lądowaniem. Szczerze mówiąc - nie wiem czemu ma to służyć. Trzecie to polityka cenowa. Otóż ceny są w istocie bardzo niskie, ale np. płacenie nawet za pierwszą sztukę bagażu rejestrowanego to trochę zdzierstwo. Właściwie płacić trzeba totalnie za wszystko, więc jeśli ktoś chce mieć full service to jednak trochę może po kieszeni trzepnąć. Cóż, nie to, żebym narzekał, bo ja leciałem tylko z bagażem podręcznym, więc nic nie dopłacałem. Mało tego - dostałem nawet z tego tytułu priorytet wstępu, za który wszędzie indziej trzeba dopłacić (właśnie chyba zaprzeczyłem sam sobie...). Generalnie - są pewne niedogodności, ale nie jakieś nadzwyczaj irytujące. Przy tak niskich cenach biletu można trochę pocierpieć.
    P.S. Stewardesy na mojej trasie były niestety okrutnie brzydkie. Niestety na tej trasie nie zatrudniają Polek...

  14. #14

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Ryanairem lecialem raz. Rok temu na trasie dub-krk. Wszystko poza bieganina po terminalu bylo ok. Mila zaloga, lagodny i przyjemny lot (no prawie bo za nami siedzieli z lekka pijani, wrzeszczacy rodacy :P stewki i steward leeedwo wytrzymali)

  15. #15
    Awatar medMatthew

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    EPBY

    Domyślnie

    W poniedziałek wieczorem leciałem na trasie EDFH-EPGD. Stewki całkiem sympatyczne i piloci bardzo mili. Po wylądowaniu udało mi się wejść do kokpitu i chwilę porozmawiać z kapitanem odnośnie naszego lotu. Wszystko kulturalnie i na przyzwoitym poziomie. Ogólnie Ryanem leciałem już po raz 4, tak więc póki co mam miłe odczucia. Jedynym mankamentem są małe odległości między fotelami, no ale wiadomo, że w tanich liniach tak to już bywa. Pozdrawiam!

  16. #16
    Łukasz
    Goście

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez medMatthew
    [...] Jedynym mankamentem są małe odległości między fotelami, no ale wiadomo, że w tanich liniach tak to już bywa.
    Ja w takim razie mam pytanie, czy brak miejsca na nogi w Ryanie jest znacznie bardziej odczuwalny niz w innych liniach lotniczych? Leciałem wyłącznie SkyEurope, czy ktoś kto leciał Sky i Ryanem mógłby wypowiedzieć sie na ten temat?
    Przy moim wzroście 189 cm ma to dosc duże znaczenie, ale w Sky nie narzekałem. Jednak co do Ryana mam spore obawy, gdyż wszyscy narzekają na brak miejsca a w październiku lecę do DUB via STN z bratem (203 cm...)

  17. #17
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Łukasz
    Cytat Zamieszczone przez medMatthew
    [...] Jedynym mankamentem są małe odległości między fotelami, no ale wiadomo, że w tanich liniach tak to już bywa.
    Ja w takim razie mam pytanie, czy brak miejsca na nogi w Ryanie jest znacznie bardziej odczuwalny niz w innych liniach lotniczych? Leciałem wyłącznie SkyEurope, czy ktoś kto leciał Sky i Ryanem mógłby wypowiedzieć sie na ten temat?
    Przy moim wzroście 189 cm ma to dosc duże znaczenie, ale w Sky nie narzekałem. Jednak co do Ryana mam spore obawy, gdyż wszyscy narzekają na brak miejsca a w październiku lecę do DUB via STN z bratem (203 cm...)
    tak, jest zasadnicza roznica. o ile w Sky siedzialem normalnie tak w Ryanie siedzialem w poprzek bo mi sie nogi nie zmiescily w tradycyjnej pozycji a siedziec 3 godziny okrakiem to zly wybor
    no risk, no fun ;D


  18. #18

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Łukasz
    Przy moim wzroście 189 cm ma to dosc duże znaczenie, ale w Sky nie narzekałem. Jednak co do Ryana mam spore obawy, gdyż wszyscy narzekają na brak miejsca a w październiku lecę do DUB via STN z bratem (203 cm...)
    Ja mierze 188 cm i o ile w Sky bylo mi wygodnie tak juz w Ryanie dalo sie wysiedziec wylacznie przy przejsciu.

  19. #19
    Awatar Katowiczanin

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Katowice

    Domyślnie

    Ryan przy Sky'u to troche inna bajka. To porównanie jest troche jak tradycyjny przewoźnik --> low cost (oczywiście tylko ze względu na odległości między siedzeniami). Także radzę Ci wykup z bratem priority boarding i co sił w jak mniemam długich nogach żeby zająć miejsce przy wyjściu awaryjnym
    ..::WizzAir::..
    Now We Can All Fly :)

  20. #20
    Awatar KOŁO

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Clonmel

    Domyślnie


    Polecamy

    Niech mi ktos wytlumaczy, czemu ryan bierze 24 euro za placenie karta kredytowa?
    i co to jest
    EUR Web Priority B 3.00 EUR -PBRD
    EUR Web Priority B 3.00 EUR -PBRD

    i dlaczego dwa razy
    moze to jest te 24 euro dla 4 osob?

    Dlaczego jak wybiore brak bagazu musze tez zaplacic 6euro?

Strona 1 z 29 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 29-07-2016, 22:26
  2. 24-06-2015, 14:49
  3. 19-12-2014, 23:17
  4. 26-04-2013, 12:23
  5. 27-02-2013, 18:38
  6. 20-02-2013, 18:00
  7. 08-11-2012, 19:53
  8. 10-09-2012, 10:03
  9. 08-08-2012, 10:43
  10. 04-08-2012, 21:58
  11. 18-07-2012, 20:03
  12. 13-07-2012, 18:42
  13. 09-07-2012, 18:36
  14. 06-03-2012, 21:46
  15. 01-03-2012, 21:23
  16. 14-02-2012, 16:16
  17. 02-02-2012, 13:16
  18. 09-12-2011, 13:35
  19. 27-10-2011, 15:59
  20. 30-07-2011, 10:16
  21. 27-07-2011, 22:03
  22. 30-03-2011, 02:23
  23. 03-09-2010, 08:07
  24. 19-07-2010, 10:23
  25. 08-05-2010, 08:43

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •