Strona 43 z 61 PierwszyPierwszy ... 33 41 42 43 44 45 53 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 860 z 1203
Like Tree146Likes

Wątek: LUFTHANSA - recenzje

  1. #841

    Dołączył
    Jan 2011
    Mieszka w
    Dallas

    Domyślnie


    Polecamy

    Witam mam małe pytanko. We wrześniu lece lufthansa z Berlina do Manchesteru klasa ekonomiczną pierwszy raz. Wiem, że Lufthansa daje pasażerom jedzenie na pokładzie. Jak to wszystko wygląda? Czy mogę sobie wybrać na co mam na przykład ochotę np. coca-cola, jakis hamburger??? Czy są jakieś limity tego jedzenia i napojów. Mogę znowu poprosić o puszkę coca-coli, jeżeli znowu mi się zachce pić???

  2. #842

    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Jedzenie w Lufie w eco generalnie jest niejadalne ("chemia"), oczywiście zależy jak się trafi. Wyboru i karty dań się nie spodziewaj w każdym razie. Wybór napojów jest standarodowy (ciepłe, zimne, podstawowe alkohole typu wino, piwo). Poprosić o dodatkową szklankę czy raczej kubek wody czy soku zawsze można.

  3. #843
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ostatnio miałem sałatkę owocową, zero chemii Na 4 loty, nie zjadłem tylko kanapki z serem, bo akurat nie lubię, a tak to 3 były zjadliwe. Z FRA do WAW było jakieś ciasto, nawet niezłe.

  4. #844
    wrc
    wrc jest nieaktywny
    Awatar wrc

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    EPZG & EDDS

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez L4 Zobacz posta
    Cytując zagraniczne źródła, w odświeżonych 747 fotele mają ten sam typ, ale mimo wszystko trochę się różnią od A380/A343 - nie wiem czy chodzi o zagłówki. Mi tam nigdy problemów nie sprawiały (poza jednym), a wszystkie siedzenia są równie niewygodne...
    Ogólnie nie jest to ten sam typ, i jest sporo różnic miedzy nimi, choć oczywiście optycznie mają stylistykę zblizona. Niestety w klasie ekonomicznej może być tylko mniej lub bardziej niewygodnie, takie moje zdanie. podr

  5. #845
    Awatar tinek6

    Dołączył
    Nov 2011
    Mieszka w
    Nowa Iwiczna

    Domyślnie

    Co do jedzenia to na ostatnich dwóch lotach dostałem raz sałatkę owocową lot 1,5h a drugi raz nic. lot 45min.

  6. #846

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez marecki2010 Zobacz posta
    Jedzenie w Lufie w eco generalnie jest niejadalne ("chemia"), oczywiście zależy jak się trafi. Wyboru i karty dań się nie spodziewaj w każdym razie. Wybór napojów jest standarodowy (ciepłe, zimne, podstawowe alkohole typu wino, piwo). Poprosić o dodatkową szklankę czy raczej kubek wody czy soku zawsze można.
    Polecam niemieckie piwo, nazwa zaczyna się na W

  7. #847
    Awatar pitterek

    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Sosnowiec, Poland

    Domyślnie

    Warsteiner dobre

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
    Pitterek

  8. #848
    Awatar tinek6

    Dołączył
    Nov 2011
    Mieszka w
    Nowa Iwiczna

    Domyślnie

    Rozdają serwetki z ich logo wraz z piciem

  9. #849

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Po dłuższej przerwie znów leciałem Lufthansa (4 loty) wiec podzielę sie kilkoma opiniami. Trafiłem akurat na dzień 24. godzinnego strajku, ale na szczęście cala trase wykonywać miała spółka-córka LH, LH Cityline, która nie strajkowała wiec poleciałem i wyszło z tego:
    Po pierwsze fotele NEK, które teraz są juz/powinny byc w całej flocie europejskiej to niezły dramat - sa tak twarde ze przy locie 2h, 45 min przerwy i 2h żałowałem ze przerwa nie była dłuższa. Lot dłuższy niz 2h to musi być naprawdę słabe.

    Po drugie zupełny brak gazet w lotach do/z Gdańska oraz brak gazet w języku angielskim (to ze polskich nie ma było dla mnie oczywiste) w pozostałych dwóch lotach.

    Po trzecie zdziwiła mnie klasa biznes: co prawda loty były E95 LH Cityline wiec nie jest to reprezentatywne dla całej floty (pamiętam ze reszta byla "normalna"), ale tu zasłonka obejmowała tylko fotele (brak popularnej "szmaty" nad przejściem) a i tak w jednym locie była całkowicie odsłonięta + to ze pol samoloty korzystało z toalety z przodu powodowało ze przy fotelach w biznesie stała kolejka do toalety co dla pasażerów biznesu musiało byc malo komfortowe.

    Po czwarte odprawa: na lot powrotny nie odprawiłem sie online I na lotnisku pasażerowie klasy ekonomicznej nie mogą odprawiać sie przy stanowisku checkin (może tylko biznes + statusowi) I trzeba korzystać z automatu a potem kolejka do bag drop (to zresztą jest juz od ponad 2 lat). Dla mnie nie był to problem (nawet widziałem ze dostępny był j polski), ale innym pasażerom sprawiało to duże problemy, ale przede wszystkim nikt nie chciał im pomoc - pewna starsza Niemka walczyła z 10 minut z automatem, a potem odbijała sie od obsługi jak od ściany I dopiero ja pomogłem jej sie odprawić.

    Po piąte (choc to mniej wina samej LH) mieliśmy 3 osoby na jednej rezerwacji z czego dwie nadawały bagaż. Trzeciej z tych osob nikt podczas calej trasy BIO-MUC-GDN nie obejrzał dokumentu, dostała ode mnie boarding I tyle....polecieć mógł ktokolwiek na te kartę pokładową - to tak w ramach dyskusji z innego wątku o dokumentach.

    Po szóste: w jednym z lotow CC pouczała pasażera przez... pokładowe "radio" - dziwne uczucie.

    Ale tez dwa razy Lufthansa zaskoczyła mnie pozytywnie I to tu gdzie do tej pory raczej było słabo. W jednym z lotów w ramach jedzenia dostaliśmy zestaw sałatka owocowa (arbuz, jabłko, śliwka...) z jogurtem - bardzo dobre, a w powrotnym zestaw na ciepło! "weisswurst spezialitat" - strasznie tłusty, ale...fajny, cos nowego w jedzeniu I to było mile. Reszta to standard czyli suchy muffin, ale odmiana była mila.

    I druga kwestia to, poza wymieniona CC, w tym samym locie reszta obsługi była bardzo mila, wprowadzała dobra atmosferę na pokładzie, ale tez profesjonalna (tzn pasy, siedzenia co zawsze oznacza ze kilku osobom trzeba o tym przypomnieć ale w pozytywny sposob.)

    I jeszcze w ramach ciekawostki: na kubkach w lotach LH widnieje reklama....Comarchu (comarch.de) oraz ostatni lot był dość osobliwy: na pokładzie E95 znajdowało sie: 42 pasazerow w eco (specyficzny widok pustego tylu), 3 w C i jeden urwany stolik w fotelu co skutkowało koniecznością… przesadzania dwóch pasażerów.

    P.S. - to ze nie ma rzędu 13 w samolocie to dość powszechna praktyka, ale czemu nie ma rzędu 17 w tych maszynach LH?
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 12-09-2012 o 22:18
    shiver likes this.

  10. #850
    Awatar DaKo

    Dołączył
    Jun 2009
    Mieszka w
    WRO

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    I jeszcze w ramach ciekawostki: na kubkach w lotach LH widnieje reklama....Comarchu (comarch.de)
    Ciekawe, ile Comarch za to płaci - ja takie kubki pierwszy raz widziałem we wrześniu ubiegłego roku. Długa kampania.

  11. #851

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW/KRK

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo Zobacz posta
    Po czwarte odprawa: na lot powrotny nie odprawiłem sie online I na lotnisku pasażerowie klasy ekonomicznej nie mogą odprawiać sie przy stanowisku checkin (może tylko biznes + statusowi) I trzeba korzystać z automatu a potem kolejka do bag drop (to zresztą jest juz od ponad 2 lat).
    No wlasnie, zetknalem sie z tym we FRA - ale nie tylko tam i nie tylko LH tak robi.

    I przyznam ze jest to dla mnie zupelnie niezrozumiale. Bo skoro psgr i tak musi podejsc do stanowiska odprawy zeby nadac bagaz (okreslenie "bag drop" jest calkowicie zmylkowe, bo sugerowaloby po prostu wrzucanie na tasme, jak w porcie wlotowym do Stanow po przejsciu przez kontrole celną), to dlaczego agent nie moze takze wydrukowac karty pokladowej? Ile na tym "self-check-inowaniu" oszczedza sie pieniedzy? (Bo domyslam sie, ze takie jest "uzasadnienie".) A i czasu chyba zbyt wiele linia (czy handler) tu nie zyskuje? (Zwl. jesli wlasnie psgr niekoniecznie dobrze radzi sobie z "self-check-in-kioskiem".)

  12. #852
    Awatar pitterek

    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Sosnowiec, Poland

    Domyślnie

    A Warsteiner pojawił się w LIDLU w tygodniu niemieckim - co prawda pucha ale za 2,99 nie za 8 :-)
    Pitterek

  13. #853
    Awatar robjag

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    FRA

    Domyślnie

    mam troszkę doświadczenia z kioskami, patrząc ze strony paxa jak i agenta i muszę przyznać, że sporo czasu nam to oszczędza. Zamiast wyszukiwać rezwerwacji itp. itd. tylko skanujemy karte pokładową i już nam się drukuje tag bagażowy. Pomijam fakt pax-ów podróżujących tylko z podręcznym, którzy nie muszą stać w kolejce.




    Networking the world.

  14. #854

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez robjag Zobacz posta
    mam troszkę doświadczenia z kioskami, patrząc ze strony paxa jak i agenta i muszę przyznać, że sporo czasu nam to oszczędza. Zamiast wyszukiwać rezwerwacji itp. itd. tylko skanujemy karte pokładową i już nam się drukuje tag bagażowy. Pomijam fakt pax-ów podróżujących tylko z podręcznym, którzy nie muszą stać w kolejce.
    Ci tylko z podrecznym i tak mogą odprawic się online/tel. A Ci w automatach... obserwujac ostatnio przez dwie godziny walkę pasazerów z automatami + to ze na innnych lotniskach zatrudnia sie specjalny personel do wspomagania automatów...pewnie jest taniej, ale np z punktu widzenia pasazera stoi sie dwa razy w kolejce.

  15. #855
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Odprawiałem się parę razy w automacie i zawsze było szybko i sprawnie, nawet jak miałem bagaż, to szybko bez kolejki go się dało oddać i u nas w WAW i np. w Marsylii.
    aisle seat likes this.

  16. #856
    Awatar robjag

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    FRA

    Domyślnie

    Widzę dziennie dziesiątki osób z podręcznym, które odprawiają się w automacie. A kolejki do automatu jeszcze nie widziałem, bo jest ich tyle, że jest to prawie że nie możliwe.
    aisle seat likes this.




    Networking the world.

  17. #857

    Dołączył
    Oct 2008
    Mieszka w
    EPBA / KHWD

    Domyślnie

    W przyszłym tygodniu będę miał 45 minut na przesiadkę z CPH-FRA na FRA-DUB (2x LH). To ostatni tego dnia lot do DUB.

    Gdyby, odpukać, coś poszło nie tak, to czy hotel dają z automatu, czy mogą być problemy? Jak z nimi rozmawiać w razie problemów? I czy w przypadku betonu na stanowisku obsługi karta FTL coś zdziała, czy mogę się nią najwyżej podrapać po nosie?

    Dzięki.

  18. #858
    L4
    L4 jest nieaktywny
    Awatar L4

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    w lesie

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez stnm Zobacz posta
    W przyszłym tygodniu będę miał 45 minut na przesiadkę z CPH-FRA na FRA-DUB (2x LH). To ostatni tego dnia lot do DUB.

    Gdyby, odpukać, coś poszło nie tak, to czy hotel dają z automatu, czy mogą być problemy? Jak z nimi rozmawiać w razie problemów? I czy w przypadku betonu na stanowisku obsługi karta FTL coś zdziała, czy mogę się nią najwyżej podrapać po nosie?
    FTL oszczędzi trochę kolejek. Z hotelem nie powinno być problemu. Jak będą oponować, to idź/jedź do hotelu sam, weź rachunek a później występuj o zwrot do LH.

  19. #859

    Dołączył
    Oct 2008
    Mieszka w
    EPBA / KHWD

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez L4 Zobacz posta
    FTL oszczędzi trochę kolejek. Z hotelem nie powinno być problemu. Jak będą oponować, to idź/jedź do hotelu sam, weź rachunek a później występuj o zwrot do LH.
    Dziękuję. To trzymam kciuki i mam nadzieję, że obejdzie się bez kolejnego sprintu przez tunel.

  20. #860

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez L4 Zobacz posta
    Jak będą oponować, to idź/jedź do hotelu sam, weź rachunek a później występuj o zwrot do LH.
    Dokładnie tak, powiedzą Ci ze Ci sie nie nalezy (ja tak od LH usłyszałem) to idziesz do dowolnego hotelu, pamietaj takze o rachunkach za taxi, jedzenie i telefon.
    Powodzenia

Strona 43 z 61 PierwszyPierwszy ... 33 41 42 43 44 45 53 ... OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 30-05-2015, 20:35
  2. 24-04-2015, 09:49
  3. 24-11-2014, 17:43
  4. 02-10-2014, 14:50
  5. 10-06-2014, 19:55
  6. 15-02-2014, 14:00
  7. 24-01-2014, 23:12
  8. 02-01-2014, 15:02
  9. 11-08-2013, 21:14
  10. 12-04-2013, 16:37
  11. 11-04-2013, 11:30
  12. 09-02-2013, 18:21
  13. 08-02-2013, 20:18
  14. 31-01-2013, 15:10
  15. 30-01-2013, 14:33
  16. 26-01-2013, 13:40
  17. 26-01-2013, 09:10
  18. 02-01-2013, 20:29
  19. 26-12-2012, 13:19
  20. 17-12-2012, 20:58
  21. 23-11-2012, 19:24
  22. 23-11-2012, 07:36
  23. 15-11-2012, 04:44
  24. 25-10-2012, 10:03
  25. 21-10-2012, 21:43
  26. 01-10-2012, 18:12
  27. 26-09-2012, 08:54
  28. 02-09-2012, 13:28
  29. 26-08-2012, 21:26
  30. 22-08-2012, 11:04
  31. 28-07-2012, 19:04
  32. 29-06-2012, 15:20
  33. 25-06-2012, 18:41
  34. 20-06-2012, 22:24
  35. 20-06-2012, 22:12
  36. 02-06-2012, 20:11
  37. 28-05-2012, 17:26
  38. 26-05-2012, 22:12
  39. 23-05-2012, 15:45
  40. 03-05-2012, 21:21
  41. 24-03-2012, 13:03
  42. 03-03-2012, 21:06
  43. 08-02-2012, 10:20
  44. 01-02-2012, 15:14
  45. 01-02-2012, 12:17
  46. 26-01-2012, 20:13
  47. 11-01-2012, 01:55
  48. 07-01-2012, 22:53
  49. 03-01-2012, 17:58
  50. 20-12-2011, 14:46

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •