Strona 1 z 57 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1137
Like Tree104Likes

Wątek: LUFTHANSA - recenzje

  1. #1
    ModTeam
    Awatar Quantas

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Pyrlandia

    Domyślnie LUFTHANSA - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: LH
    ICAO: DLH

    Strona linii lotniczej:
    www.lufthansa.com

    Informacje nt foteli:
    Lufthansa: Best Seats - SeatGuru

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Lufthansa.htm

    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 07-07-2011 o 10:22



  2. #2
    ModTeam
    Awatar Quantas

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    Pyrlandia

    Domyślnie LUFTHANSA - opinie, uwagi

    Tutaj dyskutujemy o naszych wrażeniach z lotów liniami Lufthansa
    Oficjalna strona linii
    www.lufthansa.com



  3. #3

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie re: LUFTHANSA - opinie, uwagi

    Miałem okazje raz leciec LUFTHANSĄ i zadowolony nie byłem jedzienie fatalne, stewardesy nie miłe, opóżniony, samolot w środku "zmeczony" CRJ 100 lub 200

  4. #4
    Awatar Cani

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPOD/EPSY/EPGD

    Domyślnie

    Ja leciałem dwa razy Lufthansą na trasie FRA-MAN-FRA i jestem zadowolony z prawie wszystkiego, bo posiłem to jedynie maciupka bułeczka, choć smaczna, to bardziej drażniąca podniebienie niż dająca satysfakcje z jedzenia.

  5. #5
    Agi
    Agi jest nieaktywny
    Awatar Agi

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW Podejscie na 33

    Domyślnie

    Latam czasem, glownie doloty do Fra i 747 w kierunku Azji - nie moge narzekac. A jestem dosc uciazliwym pasazerem, od czasu do czasu musze dotankowac zeby moc leciec i nawet w srodku nocy do mnie biegaja. Tylko raz sie zbuntowali
    Samoloty ok, troche malo miejsca. Maja dobry program radiowy wiec sluchawki na uszy i lulu... Pod warunkiem ze dzialaja bo z tym tez roznie bywa.
    Ale ogolnie daje plusa.

    [ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 21:52 ]
    No fakt, ze zarcie takie sobie. Przebojem sa superlekkostrawne (!) kolacje po ktorych pol samolotu ma problemy z zoladkiem.

  6. #6

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    ja akurat leciałam WAW-DUS i naprawde było słabo może kiedyś jeszcze polece z nimi to sie wypowiem




    Cytat Zamieszczone przez Agi
    Latam czasem, glownie doloty do Fra i 747 w kierunku Azji - nie moge narzekac. A jestem dosc uciazliwym pasazerem, od czasu do czasu musze dotankowac zeby moc leciec i nawet w srodku nocy do mnie biegaja. Tylko raz sie zbuntowali
    Samoloty ok, troche malo miejsca. Maja dobry program radiowy wiec sluchawki na uszy i lulu... Pod warunkiem ze dzialaja bo z tym tez roznie bywa.
    Ale ogolnie daje plusa.

    [ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 21:52 ]
    No fakt, ze zarcie takie sobie. Przebojem sa superlekkostrawne (!) kolacje po ktorych pol samolotu ma problemy z zoladkiem.

  7. #7
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Agi
    Latam czasem, glownie doloty do Fra i 747 w kierunku Azji - nie moge narzekac. A jestem dosc uciazliwym pasazerem, od czasu do czasu musze dotankowac zeby moc leciec i nawet w srodku nocy do mnie biegaja. Tylko raz sie zbuntowali
    Samoloty ok, troche malo miejsca. Maja dobry program radiowy wiec sluchawki na uszy i lulu... Pod warunkiem ze dzialaja bo z tym tez roznie bywa.
    Ale ogolnie daje plusa.

    [ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 21:52 ]
    No fakt, ze zarcie takie sobie. Przebojem sa superlekkostrawne (!) kolacje po ktorych pol samolotu ma problemy z zoladkiem.
    Miejsca w B747 jest dramatycznie malo - no moze nie az tak jak w FR ale komfort 12 godzinnego lotu byl marny. Fotele same w sobie tez jakos niespecjalnie wygodne. Jedzenie - hmmm... zjadliwe,ale czegoz mozna oczekiwac po klasie ekonomicznej. Stewardesy? wiecznie usmiechniete- jakby im ktos porazil odpowiednie nerwy i nie mialy innej miny - w pewnym momencie to juz denerwowalo. Co do wygladu... niech sie wypowiadaja inni
    no risk, no fun ;D


  8. #8
    Administrator Senior Screener
    Awatar meschiash

    Dołączył
    Nov 2006
    Wpisów
    51

    Domyślnie

    A ja powiem, że przelot z FRA do MEX Lufką 747 zaliczam do miłych. Mam 169 cm wzrostu więc miejsca było full. Jedzenie zgodzę się. Wzdęcia męczą po serwisie obiadowym. Nawet stewardzi nie wyprosili nikogo z ekipy, która była w stanie wskazującym na spożycie i robiła lekki bajzel. Zabrali im tylko flaszkę Finki ale to lepsze niż wysadzenie w Kanadzie
    POZDRAWIAM TOMASZ

    "Mniej znaczy więcej" - Ludwig Mies van der Rohe
    "Nobody is perfect, I'm nobody..."

  9. #9
    Awatar Witek Z

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Bardzo ciekawe opinie. Pozwolę sobie na pewne podsumowanie:

    "Mało miejsca i niewygodne fotele, brak PTV nawet w najnowszych maszynach, FA uprzejme jak strażniczki więzienne, wzdęcie to główny efekt pokarmu, ale linię oceniam dość dobrze!!!"

    Leciałem 6 razy na dłuższe loty przez FRA i jeśli nie będę musial to nie polecę.

  10. #10
    Agi
    Agi jest nieaktywny
    Awatar Agi

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW Podejscie na 33

    Domyślnie


    To chyba sentyment po prostu
    Poza tym w przypadku przesiadki i opoznienia samolotu z Warszawy staja na glowie zeby pasazerowie zdazyli - ostatnio bieglismy po plycie, pod skrzydlami, przesiadka trwala 3 minuty i nawet bagaz zdazyl
    Czy w ramach tematu o Lufie mozna zamiescic wrazenia z lotu Condorem?

  11. #11
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Moje wrazenia takie: po europie ok, glownie dlatego ze bardzo bogata siec polaczen, catering na takich trasach nie jest tak wazny jak np standardowe 20minutowe przesiadki w MUC (bez problemu). Na trasach ponad okolo 2:20h dostaje sie juz wiekszy popoludniu cieply posilek (np z muc do kijowa i lizbony). To lufa pierwsza docenila polskie lotniska regionalne.
    Jesli chodzi o loty po za europe to niestety nie jest juz dobrze. Zarcie takie sobie (choc trafilem i na bardzo dobry obiad i na fatalne sniadanie polaczone z masowym biegiem do ubikacji niemal wszystkich pasazerow zaraz po jedzeniu (takie zaserwowali omleciki). Brak systemu rozrywki w nawet nowych maszyna to juz wstyd. Wyraznie widac ze LH celuje w klientow biznesowych i nie rozpieszcza ekonomicznych wiedzac ze Ci sie znajda, a to glownie dzieki bogatej siatce polaczen.
    747 LH to porazka, ciasno i niewygodnie, wnetrza wyraznie sfatygowane.
    A340-600 LH sa juz przynajmniej czyste, fotele znacznie wygodniejsze, mialem wrazenie ze jest wiecej miejsca (choc moze to efekt 2 siedzen obok siebie a nie 3 jak w 747).

  12. #12

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EIDW

    Domyślnie

    Mam pytanie do wtajemniczonych:

    Czy przy zakupie biletu na witrynie Lufthansy mozna wybrac sobie konkretne miejsce w samolocie?

    Pozdrawiam
    Rafal

  13. #13
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Przy samym zakupie nie, ale jak wyslesz maila do ich biura z podanym numerem rezerwacji i prosba o konkretne miejsca to szybko ci zaklepia. Przerabialem to kilka razy i nie bylo problemow. W ten sam sposob mozesz dopisac numer karty m&m juz po kupnie biletu

  14. #14

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EIDW

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Rob_Sad
    Przy samym zakupie nie, ale jak wyslesz maila do ich biura z podanym numerem rezerwacji i prosba o konkretne miejsca to szybko ci zaklepia. Przerabialem to kilka razy i nie bylo problemow. W ten sam sposob mozesz dopisac numer karty m&m juz po kupnie biletu
    Dzieki za informacje

  15. #15

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Leciałem LH dwa razy do USA i raz do Kanady (zawsze klasa ekonomiczna) - następnym razem jeżeli będę miał wybór to Lufthansą nie polecę - w 747 baaardzo mało miejsca, w airbus'ie trochę lepiej.
    Brak ekraników dla pasażerów w połączeniu z zepsutym telewizorem (na szczęscie tylko raz telewizor nie działał), jedzenie mocno średnie i... za każdym razem gorsza obsługa.

    Może moja opinia może byłaby lepsza, ale (nie wiem dlaczego) miałem dość duże oczekiwania w stosunku do Lufthansy.
    Podsumowując linia mocno średnia, ale na plus mogę zapisać to, że mieli dosyć tanie bilety

  16. #16
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    olekorlo chyba miales w stosunku do nich zbyt duze oczekiwania No i mam wrazenie ze leciales tym samym 747 co ja - u mnie tez psul sie telewizor I rowniez mam wrazenie ze w Arbuzach LH jest duzo luzniej niz w 747. Ogolnie ten lot 747 na trasie FRA-SIN wspominam jako swoj najgorszy lot dalekodystansowy. Zle wspominam rowniez halas w 747.

  17. #17
    Old
    Old jest nieaktywny

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    No coż, leciałem tylko po Europie i w zakresie komfortu z roku na rok jest coraz gorzej. Nienawidzę lotów AvroRJ85 etc. Szczególnie gdy obok siedzi facet o posturze Kohla, którego cielsko wylewa się na mój fotel ze wszystkich stron.
    Catering tak syfiasty, że to obciach rozdawac coś takiego. Wystarczyłyby mi napoje. Kilka let temu pod tym względem bili lot na głowę.
    Ale siatka imponująca a ceny w promocjach zachęcające. No i M&M, którego zaletą jest to, że:
    1) zbiera się punkty razem z lotowskimi,
    2) daje największe zniżki na hotele i wypożyczalnie samochodów (lepsze niż Flying Blue).
    Podoba mi się też organizacja przesiadek.

  18. #18
    Moderator
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Old
    No i M7M
    No, to jest plus Lufthansy, w wrześniu/październiku będę leciał do Indii i mam trochę zgryzu z wyborem (mile vs. 250zł taniej Finnairem i do tego lot MD-11 i E190), ale chyba wybiorę Finnaira, bo niedługo to w ogóle może nie być okazji polecenia MD-11
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


  19. #19

    Dołączył
    Feb 2007

    Domyślnie

    Z jednej strony należy unikać kartofli, z drugiej MD-11 to już, jak to na Wilekim Dyktandzie było, żężący rzęch... Ale mógłbyś sobie Helsinki zwiedzić (są zajebiste)... No i nie przepłacisz. Aha - mile w Lufthansie wcale się tak łatwo nie wymieniają. Za zaoszczędzoną kasę zwiedź Helsinki. Albo poleć do Bazylei po raz drugi

  20. #20
    Moderator
    Awatar frik

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPMM/EPBC/EPWA

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez Stoarn
    Z jednej strony należy unikać kartofli, z drugiej MD-11 to już, jak to na Wilekim Dyktandzie było, żężący rzęch... Ale mógłbyś sobie Helsinki zwiedzić (są zajebiste)... No i nie przepłacisz. Aha - mile w Lufthansie wcale się tak łatwo nie wymieniają. Za zaoszczędzoną kasę zwiedź Helsinki. Albo poleć do Bazylei po raz drugi
    Nieważne czy rzęzi, to już dośc niepowtarzalna okazja, a od wizyty z Hahn bardzo polubiłem DC-10 i pociotki Co do zwiedzania, to raczej będę zwiedzał lotnisko Vantaa, czy Indira Gandhi, a mama z resztą wycieczki się będą byczyc przez 3 dni na Goa

    Co masz na myśli z wymienialnością mil w Lufie?
    Quidquid latine dictum sit, videtur sapiens.


Strona 1 z 57 1 2 3 11 51 ... OstatniOstatni

LinkBacks (?)

  1. 30-05-2015, 19:35
  2. 24-04-2015, 08:49
  3. 24-11-2014, 16:43
  4. 02-10-2014, 13:50
  5. 10-06-2014, 18:55
  6. 15-02-2014, 13:00
  7. 24-01-2014, 22:12
  8. 02-01-2014, 14:02
  9. 11-08-2013, 20:14
  10. 12-04-2013, 15:37
  11. 11-04-2013, 10:30
  12. 09-02-2013, 17:21
  13. 08-02-2013, 19:18
  14. 31-01-2013, 14:10
  15. 30-01-2013, 13:33
  16. 26-01-2013, 12:40
  17. 26-01-2013, 08:10
  18. 02-01-2013, 19:29
  19. 26-12-2012, 12:19
  20. 17-12-2012, 19:58
  21. 23-11-2012, 18:24
  22. 23-11-2012, 06:36
  23. 15-11-2012, 03:44
  24. 25-10-2012, 09:03
  25. 21-10-2012, 20:43
  26. 01-10-2012, 17:12
  27. 26-09-2012, 07:54
  28. 02-09-2012, 12:28
  29. 26-08-2012, 20:26
  30. 22-08-2012, 10:04
  31. 28-07-2012, 18:04
  32. 29-06-2012, 14:20
  33. 25-06-2012, 17:41
  34. 20-06-2012, 21:24
  35. 20-06-2012, 21:12
  36. 02-06-2012, 19:11
  37. 28-05-2012, 16:26
  38. 26-05-2012, 21:12
  39. 23-05-2012, 14:45
  40. 03-05-2012, 20:21
  41. 24-03-2012, 12:03
  42. 03-03-2012, 20:06
  43. 08-02-2012, 09:20
  44. 01-02-2012, 14:14
  45. 01-02-2012, 11:17
  46. 26-01-2012, 19:13
  47. 11-01-2012, 00:55
  48. 07-01-2012, 21:53
  49. 03-01-2012, 16:58
  50. 20-12-2011, 13:46

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •