Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24
  1. #1
    Awatar Aviaton

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EPRZ

    Domyślnie Jaka linia najlepsza na lot do ORD


    Polecamy

    Tak jak w tytule. Po prostu mam dosyć chamstwa LOT'u, ich cen, i okropnej obsługi w klasie ekonomicznej. Chcę spróbować czegoś nowego, po niższych cenach i najlepiej z wylotem z KRK. Najbardziej mi odpowiada Lufcia, ale może wy macie większe doświadczenie Czytalem opinie o Lufie, ale one w niczym mi nie pomogły. W takim razie czekam na pomysły

  2. #2
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie Re: Jaka linia najlepsza na lot do ORD

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Tak jak w tytule. Po prostu mam dosyć chamstwa LOT'u, ich cen, i okropnej obsługi w klasie ekonomicznej. Chcę spróbować czegoś nowego, po niższych cenach i najlepiej z wylotem z KRK. Najbardziej mi odpowiada Lufcia, ale może wy macie większe doświadczenie Czytalem opinie o Lufie, ale one w niczym mi nie pomogły. W takim razie czekam na pomysły
    Z KRK to raczej zbyt wielkiego wyboru nie masz, z linii które mogą latać do ORD (ale nie musza - to trzeba sprawdzic) zostaje Austrian, SAS, Iberia, Finnair, BA ale tu trzebabędzie sie transportowac z LGW do LHR. Pytanie które będą zarazem tańsze i lepsze niż LO

  3. #3
    ModTeam
    Awatar egon.olsen

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    EPWA
    Wpisów
    46

    Domyślnie

    Jeżeli jesteś wyczulony na obsługę to zdecydowanie Emirates - myślę że zadowoli Cię poziom obsługi na pokładzie. LH jest bardzo porównywalna z LO, jedynie mniej chamstwa i buractwa podróżuje i to jest faktycznie duży plus. Na minus zdecydowanie obsługa pokładowa - zapomnij o alko między serwisami. Tylko woda i sok. Miejsca tyle samo co w LO, z wyjątkiem 744, gdzie jest mało wygodnie. Co do innych się nie wypowiadam bo jestem wyznawcą *A
    Pozdrawiam
    Krzysztof Moczulski


  4. #4

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie Re: Jaka linia najlepsza na lot do ORD

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Tak jak w tytule. Po prostu mam dosyć chamstwa LOT'u, ich cen, i okropnej obsługi w klasie ekonomicznej. Chcę spróbować czegoś nowego, po niższych cenach i najlepiej z wylotem z KRK. Najbardziej mi odpowiada Lufcia, ale może wy macie większe doświadczenie Czytalem opinie o Lufie, ale one w niczym mi nie pomogły. W takim razie czekam na pomysły
    Jezeli chcesz miec obsługę lepszą lub nie gorszą niz w LO to na pewno nie leć Lufthansą - po trzech lotach za atalantyk tymi liniami nigdy więcej do LH nie wsiądę jezeli nie będę musiał (czyli nie będzie ZDECYDOWANIE taniej). Zepsuty, buczący 11 godzin telewizor nad głową (bo PVT nie było), obsługa która mowi ze "to się zdarza", innym razem opoznienie które spowodowało ze moj lot trwał ponad 27 godzin zamiast 18 i obsługa która nie chciala zapewnic mi przyslugującego telefonu oraz napoju. Pomijam to ze jedyne filmy podczas prawie 11 godzin lotu do Dallas to były kreskówi i nic innego. Takze przy jednym locie móglbym mówic ze to przypadek, ale przy trzech takich samych lotach to juz problem.
    jak to ktos kiedys na forum napisał - LH za atlantyk leci się tylko wtedy, gdy nie ma inne mozliwosci lub gdy jest zdecydowanie taniej.

    Jezeli masz wybór, a chcesz czegos nowego to moze BA (tylko inny sojusz wiec brak mil), a jezeli przesiadka w niemczech to United na pewno bylo lepsze niz LH (choc United lecialem 3 lata temu wiec nie wiem jak jest obecnie). Innymi liniami za atlantyk nie leciałem więc Ci nie pomogę

  5. #5
    Awatar Aviaton

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EPRZ

    Domyślnie

    Egon, szkoda tylko, że Emirates nie latają z KRK, właściwie to ja mieszkam w Rzeszowie, ale tutaj taka wiocha, że tylko do Wawy i Anglii latają, a NYC odłączają. Wstyd, żeby nie było połączenia RZE-KRK, cóż zostaje samochód. Co do LH, to chyba ich wybiorę. Wiem, że lata jeszcze KLM, tylko że od nich to pierw do Pragi, potem do Amsterdamu i dopiero potem do Chicago. Poczekam jeszcze na propozycje innych.

    Olek- Przecież United ma bezpośrednie połączenia z KRK-ORD o.O

  6. #6
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Egon, szkoda tylko, że Emirates nie latają z KRK, właściwie to ja mieszkam w Rzeszowie, ale tutaj taka wiocha, że tylko do Wawy i Anglii latają, a NYC odłączają. Wstyd, żeby nie było połączenia RZE-KRK, cóż zostaje samochód. Co do LH, to chyba ich wybiorę. Wiem, że lata jeszcze KLM, tylko że od nich to pierw do Pragi, potem do Amsterdamu i dopiero potem do Chicago. Poczekam jeszcze na propozycje innych.

    Olek- Przecież United ma bezpośrednie połączenia z KRK-ORD o.O
    Austrian przez Wiedeń ?

  7. #7
    Awatar Aviaton

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EPRZ

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Gabec
    Austrian przez Wiedeń ?
    Muszę się zorientować cenowo i czasowo, bo nie mam zamiaru gnić tam pół dnia.
    ak macie, to możecie podać mi soje numery GG, bo tutaj niewygodnie mi się pisze.

    EDIT: Im się coś chyba pomyliło :/ 16.000 za ekonomiczną dla 2 osób?

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Egon, szkoda tylko, że Emirates nie latają z KRK, właściwie to ja mieszkam w Rzeszowie, ale tutaj taka wiocha, że tylko do Wawy i Anglii latają, a NYC odłączają. Wstyd, żeby nie było połączenia RZE-KRK, cóż zostaje samochód. Co do LH, to chyba ich wybiorę. Wiem, że lata jeszcze KLM, tylko że od nich to pierw do Pragi, potem do Amsterdamu i dopiero potem do Chicago. Poczekam jeszcze na propozycje innych.

    Olek- Przecież United ma bezpośrednie połączenia z KRK-ORD o.O
    United do Polski nie lata - ma tylko code-share z LOTem, ale latają samoloty LO. Lata za to do Niemiec. Jak juz chcesz się przesiadac to miej przyjemnosc z tej podrozy...wiec poszukaj czegos ciekawszego niz LH

  9. #9
    Awatar Aviaton

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EPRZ

    Domyślnie

    United też nie ma z KRK, a szkoda. moja znajoma niedługo leci do ORD LH przez MUC to się zapytam czy warto.

    EDIT: podobną w Lufie A340-600 jest super, są PTV, dużo miejsca, dwójki...
    Mam jeszcze pytanie, czy na ich pokładach umieją mówić po angielsku? Bo ja tylko z obcych ten znam na tyle dobrze, żeby porozumiewać się o każdej porze i w każdym miejscu.

  10. #10

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    United też nie ma z KRK, a szkoda. moja znajoma niedługo leci do ORD LH przez MUC to się zapytam czy warto.

    EDIT: podobną w Lufie A340-600 jest super, są PTV, dużo miejsca, dwójki...
    Mam jeszcze pytanie, czy na ich pokładach umieją mówić po angielsku? Bo ja tylko z obcych ten znam na tyle dobrze, żeby porozumiewać się o każdej porze i w każdym miejscu.
    coz...skoro dalej uwazasz LH za super... czekam na opinie po locie, ale po prostu posluchaj opini innych. Po angielsku mówia w kazdej cywilizowanej lini w LH takze, o to nie musisz sie bac

    Dwójki czyli co?? siedzenia po dwie osoby?? tak są ale tylko w klasie biznes. A miejsce... zalezy co oznacza dla Ciebie duzo.

    Co jeszcze mozemy napisac - przeczytales opinie o LH na forum w opiniach o lini, takze w tym wątku - są powiedzmy srednie. Jezeli masz pieniądze to wybierz cos naprawdę fajnego, jesli chodzi tylko o cenę to wybierz najtansze (moze polec z WAW - co to za roznica czy lecisz z przesiadka i dlugo czekasz czy dojezdzasz do WAW) , jesli nie za bardzo wiesz co a chcesz polatac to polec przez Wieden,Zurich, Londyn, Stambuł.... albo polec po prostu LO bezposrednio

    i napisz kiedy chcesz lecieć (data konkretna)

  11. #11
    Awatar Aviaton

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EPRZ

    Domyślnie

    Dla mnie cena odgrywa dosyć ważną rolę, bo wolę polecieć LH, które jest średnie, ale nie ma problemów organizacyjnych, a do stewardess niemiłych to się już przyzwyczaiłem lecąc lot'em, ich nic nie pobije. A nie takim austrian, że muszę zapłacić 16.000 za ekonomiczną, prawdopodobnie następne wakacje, ale teraz robię już wstępny rekonesans.

  12. #12

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Dla mnie cena odgrywa dosyć ważną rolę, bo wolę polecieć LH, które jest średnie, ale nie ma problemów organizacyjnych, a do stewardess niemiłych to się już przyzwyczaiłem lecąc lot'em, ich nic nie pobije. A nie takim austrian, że muszę zapłacić 16.000 za ekonomiczną, prawdopodobnie następne wakacje, ale teraz robię już wstępny rekonesans.
    jezeli chcesz leciec w przyszlym roku to naprawdę mozesz leciec KAZDĄ linią... cen nie sprawdzaj teraz tylko np w grudniu... wiele linii nie ma jeszcze rozkładu na przyszły rok, ma dziwne/inne ceny. Takze przy takim wyprzedzeniu zrobisz bład lecąc LH

  13. #13
    ModTeam
    Awatar egon.olsen

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    EPWA
    Wpisów
    46

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olekorlo
    Dwójki czyli co?? siedzenia po dwie osoby?? tak są ale tylko w klasie biznes. A miejsce... zalezy co oznacza dla Ciebie duzo.
    Olekorlo, jeżeli czegoś nie jesteś pewien napisz po prostu że Ci się wydaje a nie w formie oznajmującej. W LH A343 i 346 jest układ 2 4 2 i sukcesywnie od grudnia 2007 są wprowadzane PTV w A346 i A333.
    Pozdrawiam
    Krzysztof Moczulski


  14. #14

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez egon.olsen
    Cytat Zamieszczone przez olekorlo
    Dwójki czyli co?? siedzenia po dwie osoby?? tak są ale tylko w klasie biznes. A miejsce... zalezy co oznacza dla Ciebie duzo.
    Olekorlo, jeżeli czegoś nie jesteś pewien napisz po prostu że Ci się wydaje a nie w formie oznajmującej. W LH A343 i 346 jest układ 2 4 2 i sukcesywnie od grudnia 2007 są wprowadzane PTV w A346 i A333.
    ok egon widzę ze rzeczywiscie nie zrozumiałem - ja zrozumialem zwykly układ 2x2 z tej wypowiedzi i dlatego napisalem ze takiego nie ma. Ale to fakt ze 2 4 2 jest wygodniejsze - takze jesli zostalem zle zrozumian to przepraszam.
    O PVT tez slyszalem, problemem są podmiany (przynajmniej u mnie bylo tak dwukronotne) - miałem pierwotnie leciec 747 (tylko dlatego kupiłem bilet LH, bo jakos wczesniej nigdy się nie udało poleciec) a był airbus, w druga stronę miał byc A a był 747 - dlatego ciezko zaplanowac akurat czy trafi się na A346.
    Generalnie A nie był taki zly (poza telewizorem), natomiast jest (a przynajmniej była) duza roznica pomiędzy warunkami w A i 747 - 747 był duzo mniej wygodny (choc i tak sie ciesze ze w koncu "zaliczyłem" lot 747)

  15. #15
    ModTeam
    Awatar egon.olsen

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    EPWA
    Wpisów
    46

    Domyślnie

    Spoko, nie ma problemu Dla mnie osobiście w economy najfajniejszy jest TEN A343 ze względu na bardzo kameralną (tylko 4 rzędy) sekcję B. Ja leciałem 744 do LAX i powiem szczerze że to chyba był mój ostatni raz (na pewno w eco) w jumbo. Jednak arbuz jest w środku jeśli chodzi o dalekie dystanse zdecydowanie wygodniejszy.
    Pozdrawiam
    Krzysztof Moczulski


  16. #16

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    GDN

    Domyślnie

    w pełni się zgadzam. swoja drogą troche to dziwne ze 747 nie będzie zmian w środku - w koncu jest ich az 30.

  17. #17
    Awatar robjag

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    FRA

    Domyślnie

    za 5 dni lece AF do ORD i ci powiem co o nich sadze.




    Networking the world.

  18. #18

    Dołączył
    Apr 2007

    Domyślnie

    cześć, jeżeli i tak zakładasz przesiadkę w Niemczech skłaniając się ku LH, to alternatywą jest United. Do ORD lata na B777, masz PTV we wszystkich klasach i układ 2-5-2, a obsługa może nieco starsza wiekiem niż w LH, ale z odpowiednim podejściem --niekiedy może być dosyć wesoło ;)
    Cena powinna być taka sama jak LH.

    Pozdr

  19. #19

    Dołączył
    Nov 2007
    Mieszka w
    Glasgow

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Aviaton
    Wstyd, żeby nie było połączenia RZE-KRK,
    Rozumie ze kolega mowi o dobrym polaczeniu kolejowym

  20. #20
    ModTeam
    Awatar egon.olsen

    Dołączył
    Mar 2007
    Mieszka w
    EPWA
    Wpisów
    46

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez wmks
    cześć, jeżeli i tak zakładasz przesiadkę w Niemczech skłaniając się ku LH, to alternatywą jest United. Do ORD lata na B777, masz PTV we wszystkich klasach i układ 2-5-2, a obsługa może nieco starsza wiekiem niż w LH, ale z odpowiednim podejściem --niekiedy może być dosyć wesoło
    Cena powinna być taka sama jak LH.

    Pozdr
    Dodaj tylko że alko jest płatne na pokładzie UA.
    Pozdrawiam
    Krzysztof Moczulski


Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •