Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1

    Dołączył
    Apr 2008
    Mieszka w
    OSL

    Domyślnie KENYA AIRWAYS - opinie, uwagi


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: KQ
    ICAO:KQA

    Strona linii lotniczej:
    http://www.kenya-airways.com

    Informacje nt foteli:
    http://www.seatguru.com/airlines/Ken...nformation.php

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Kenya%20Airways.htm
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 09-07-2010 o 12:22

  2. #2

    Dołączył
    Apr 2008
    Mieszka w
    OSL

    Domyślnie KENYA AIRWAYS - recenzje

    Wybieram się za 3miesiące na Zanzibar.Tym razem wybrałem przelot z LHR do ZNZ przez NBO liniami Kenya Airways.Czy ktoś z Was podróżował już z tym przewoźnikiem?Na forum nic konkretnego nie znalazłem nt jakości obsługi,stanu technicznego ich floty itp.
    Z LHR lecę Benkiem 777-200 a potem z NBO Atr 72(Precision Air).
    Czego się spodziewać?
    Będę wdzięczny za jakieś informacje.
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 09-07-2010 o 12:22

  3. #3
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ja latałem do Nairobi właśnie i było na forum, nawet w raportach z podróży, ale to chyba jeszcze na starym forum.
    Linia bardzo przyzwoita, samoloty nowe, z ptv, czyste, obsługa sympatyczna.
    Ja latałem 767, wtedy jeszcze nie mieli 777, a nasz 767 był nowiusieńki ( chyba z 3 miesiące miał wtedy).
    Ogólnie wspominam miło.

  4. #4
    Awatar Gabec

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    KRK

    Domyślnie

    Mówisz - masz... tyle że tam samego info jest niewiele. Moze Witek Z coś doda, bo chyba latał tymi liniami

    http://www.lotnictwo.fora.pl/raporty...wrot,1742.html

  5. #5
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Nie było za dużo tekstu, nikt nie pytał
    Ja nie za bardzo umiem opisywać tak jak niektórzy na forum

  6. #6
    Awatar Witek Z

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa

    Domyślnie

    Oooo, nie zauważyłem
    Linia generalnie bardzo dobra. Myślę, że dystans między Southafricanem, a Kenyą i Ethiopianem się niestety pogłębił. To znaczy Southafrican się baaardzo rozwinął a dwie drugie linie afryki nie bardzo, ale to nadal jest zupełnie przyzwoita średnia. Myślę, że porównywalna z europejskimi liniami transkonentalnymi. Z Alitalią na pewno z Finnairem też. No i nie gorsze niż LOT. Zwłaszna na dużych maszynach. Na mniejszych czasem jest troszkę dzikiego zachodu, ale to nadal poziom niezły
    „Gdy panowali na ulicy / Drobnomieszczańscy drobni dranie, / Już znakomici „katolicy”, / Tylko że jeszcze nie chrześcijanie; / Gdy się szczycili krzepą pustą,
    A we łbie grochem i kapustą, / Gdy bili Żydów z tej tężyzny, / Tak bili, rozjuszeni chwaci, / Że większy wstyd był za ojczyznę, / Niż litość dla mych bitych braci” Julian Tuwim "Kwiaty polskie"

  7. #7
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    W lutym tego roku właśnie w Tanzanii spotkaliśmy polaków lecących tymi liniami - ich zdaniem dużo powyżej standardu LOT.
    Jeśli chodzi o Precusion to miałem leciec, ale nie poleciałem, bo zjadło mi rezerwacje

  8. #8

    Dołączył
    Apr 2008
    Mieszka w
    OSL

    Domyślnie

    Dziękuję Panowie za opinie.Myślę że spokojnie mogę lecieć

  9. #9

    Dołączył
    Apr 2008
    Mieszka w
    OSL

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Rob_Sad
    W lutym tego roku właśnie w Tanzanii spotkaliśmy polaków lecących tymi liniami - ich zdaniem dużo powyżej standardu LOT.
    Jeśli chodzi o Precusion to miałem leciec, ale nie poleciałem, bo zjadło mi rezerwacje
    Rob_Sad,byłeś w lutym w tanzanii???????No to szkoda że się nie spotkaliśmy

  10. #10
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie


    Polecamy

    Nie masz się co martwić, będzie fajnie.

LinkBacks (?)

  1. 13-02-2012, 10:33

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •