Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 99
  1. #1

    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    warszawa

    Domyślnie AIR POLAND - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: brak
    ICAO: AEI

    Strona linii lotniczej:
    Air Poland: About us

    Informacje nt foteli:
    brak

    Informacje nt floty:
    http://airfleets.net/flottecie/Air%20Italy%20Polska.htm
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 30-07-2011 o 18:54

  2. #2
    Awatar Tufli

    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Tychy EPKM/EPKT

    Domyślnie AIR ITALY POLSKA - opinie, uwagi

    Czy na trasie Katowice - Hurghada podają ciepły posiłek itp.
    Ostatnio edytowane przez Gabec ; 03-07-2010 o 20:25
    [']

  3. #3
    Awatar Maciej_EPWA

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    EPWA/WAW

    Domyślnie

    Ciepły posiłek nie jest w cenie biletów jeżeli lecisz z biurem podróży. Możesz zrobić zakupy w "podniebnym barku " kupując sobie jakąś przekąskę czy coś innego.

    Pozdrawiam

  4. #4
    Awatar Tufli

    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Tychy EPKM/EPKT

    Domyślnie

    Dzięki, Pozdrawiam.
    [']

  5. #5
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    To wszystko zalezy od biura podrozy, czy wykupilo posilki na pokladzie czarteru.

  6. #6
    Awatar Arthur1975

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    Belfast

    Domyślnie

    W UK jest tak ze mozesz sobie wykupic posilki na lot ,lub nie. Chyba ze w pakiecie masz od razu. Wszystko zalezy od biura podrozy no i Ciebie

  7. #7

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie Air Italy Polska - co się dzieje...wasze opinie

    Zastanawia mnie jedna rzecz:duzo latam zwłaszcza po krajach muzulmańskich, ale nigdy żadne linie lotnicze nie zachowały się jak wlaśnie Air Italy...Przy wylocie na trasie WAW-HRG opóżnienie ponad 2 godzin-siedzieliśmy od 7 rano do 9.Przylot był jeszcze gorszy zamiast do Wawy polecieliśmy do Katowic z 7 godzinnym opóźnieniem, bo...samolot się zepsuł.I to nie jest pierwszy raz... i pewnie nie ostatni.Przecież ich B757-200 nie są stare i chyba nie wymagaja aż takiej kontroli :/

  8. #8
    Awatar jubell

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPWA/EPSY

    Domyślnie

    Tak naprawdę, to AEI ma tylko jedną maszyną - EI-IGC. Druga jest obsługiwana przez AEU (Astraeus). Zwylke jest to G-OPJB (posiada zresztą odpowiednie oznaczenia AEI), ale jeśli leci na przegląd lub ma jakąś awarię, to jednak AEU odpowiada za podstawienie innej maszyny. Jest jeszcze SU-BPY od EUD (EuroMediterranean), który niby jest w grupie AirItaly, ale też nie jest "własnością" AirItalyPolska. Tak więc nie ma co zwalać winy na AEI, bo ich EI-IGC lata chyba bez większych opóźnień i problemów.

  9. #9

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    Nic dziwnego, że tak jest.
    Przy jednej czy dwóch maszynach wystarczy drobna awaria żeby rozsypał się rozkład na cały tydzień.

  10. #10

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jubell
    Tak naprawdę, to AEI ma tylko jedną maszyną - EI-IGC. Druga jest obsługiwana przez AEU (Astraeus). Zwylke jest to G-OPJB (posiada zresztą odpowiednie oznaczenia AEI), ale jeśli leci na przegląd lub ma jakąś awarię, to jednak AEU odpowiada za podstawienie innej maszyny. Jest jeszcze SU-BPY od EUD (EuroMediterranean), który niby jest w grupie AirItaly, ale też nie jest "własnością" AirItalyPolska. Tak więc nie ma co zwalać winy na AEI, bo ich EI-IGC lata chyba bez większych opóźnień i problemów.
    N



    Niestety nie SU-BPY od EUD wracaliśmy, bo podstawili go zamiat AEI.Do diaska chyba AEI jest linią obsługujacą nie tylko jeden kraj z przelotem godzinnym.Mogliby się bardziej postarac.

  11. #11

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie Re: Ciepły posiłek - Air Italy Polska

    Cytat Zamieszczone przez Tufli
    Czy na trasie Katowice - Hurghada podają ciepły posiłek itp.
    Niestety nie :/ ale żarełko na zimno też niczego sobie :P

  12. #12

    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    Somewhere...

    Domyślnie

    Leciałam linią Air Italy Polska z WAW do GRO (rejs AEI4060). Oczywiście było opóźnienie, w moim przypadku 2-godzinne... Leciałam Benkiem 757-200 wypożyczonym (chyba) razem z załogą od Gadaira (EC-JRT).
    Lot był przyjemny, Benek oferuje dużo miejsca na nogi, załoga hiszpańska, ale bardzo sympatyczna. Każdy pasażer otrzymał 7day'sa i napój (do wyboru kawa, herbata, soki). Gdyba nie to opóźnienie to wszystko było godne polecenia.
    W drodze powrotnej było 3-godzinne opóźnienie i zamiast do WAW polecieliśmy do KTW (zapytałam stewkę dlaczego i powiedziała, że już od 1,5 roku Okęcie od 24 do 06 jest zamknięte), planowany wylot był o bodajże 19:15, wylecieliśmy 3 godz. później. Oczywiście Boeing 757-200, ale już w barwach Air Italy (GO-PJB) rejs AEI4061 Tym razem catering był płatny. Załoga polska, też pomocna i sympatyczna. W KTW podstawiono autokary i 3,5 godziny jechaliśmy na lotnisko w WAW. Gdyby nie te opóźnienia to Air Italy Polska byłaby świetną linią czarterową.
    THE END

  13. #13
    Zbanowany
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    ETM/WAW/KRK

    Domyślnie

    Bo do KTW też latają i mają już tam umowę podpisaną z GTL i nie muszą się bawić w inne papierkowe kwestie.

    Co do kilometrów to najkrótsza trasa:
    Katowice - Warszawa 290 km
    Poznań - Warszawa 307 km

    Poza tym z KTW masz tzw "Gierkówkę" i to troszkę powiększa komfort jazdy.

  14. #14
    Awatar AllOver

    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    AllOver :)
    Wpisów
    263

    Domyślnie

    Firmy lataja z lotnisk ktore wybieraja tour operatorzy. Jednym slowem skad chca latac klienci. Tak jest i z AIP. Jezeli chodzi o lotnisko zapasowe z powodow ruchwych (WAW noca) lub pogody to decyzja nalezy do kapitana i opsow.
    AllOver

  15. #15
    Awatar AllOver

    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    AllOver :)
    Wpisów
    263

    Domyślnie

    Jak widac humory w AIP dopisuja

    http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6320013
    AllOver

  16. #16

    Dołączył
    Dec 2007

    Domyślnie

    Wracając jeszcze do kwestii płatnych czy bezpłatnych posiłków na pokładzie.

    Nie sądzę, żeby zależało to od biura podróży czarterującego miejsca w samolocie tylko od linii lotniczych.
    Bo niby przy podawaniu posiłków stewardessy mają sprawdzać który pasażer z kim leci?

    W FFP było tak, że każdy dostawała posiłek a dodatkowo mógł skorzystać z podniebnego barku LOT Catering a'la CLW

  17. #17

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    EPKT

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Piter2
    W FFP było tak, że każdy dostawała posiłek a dodatkowo mógł skorzystać z podniebnego barku LOT Catering a'la CLW
    W FFP posiłek otrzymywało się tylko na transatlantykach. W rejsach do Egiptu czy Tunezji można było skorzystać wyłącznie z płatnego podniebnego barku. I tak samo jest w Air Italy.

  18. #18
    Awatar Katowiczanin

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Katowice

    Domyślnie

    nie powiedziałbym, że tylko na transatlantykach. Leciałem FFP do Maroka i też posiłek podawali, a stewardessa mówiła, ze "Zaraz podamy posiłek zamówiony dla Państwa przez biura podróży", co by wskazywało, że to jednak od biur zależy.
    ..::WizzAir::..
    Now We Can All Fly :)

  19. #19

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Piter2
    Wracając jeszcze do kwestii płatnych czy bezpłatnych posiłków na pokładzie.

    Nie sądzę, żeby zależało to od biura podróży czarterującego miejsca w samolocie tylko od linii lotniczych.
    Bo niby przy podawaniu posiłków stewardessy mają sprawdzać który pasażer z kim leci?

    W FFP było tak, że każdy dostawała posiłek a dodatkowo mógł skorzystać z podniebnego barku LOT Catering a'la CLW
    jesli sie pytasz jak niby mialy by to sprawdzic ,to nic trudnego. w loadscheet'cie napisane jest wszystko o pasazerachale jezeli biuro podrozy wysyla cie lotem to na pewno dostaniesz posilek,jesli centralwingsem to musisz sobie go juz kupic

  20. #20
    Awatar Maciej_EPWA

    Dołączył
    Dec 2007
    Mieszka w
    EPWA/WAW

    Domyślnie


    Polecamy

    Miałem już przyjemność lecieć 6 razy Air Italy Polska. Zacznę od najdłuższego lotu, luty 2008 WAW via SMA to VRA; mimo, że lot trwał 14,5h wszystko było ok. Ciepły posiłek był wliczony w cenę. Lot powrotny również bez zastrzeżeń, minął szybciej ponieważ trwał nocą. Niestety irytujące było bezczynne siedzenie przez 1h na Azorach, w czasie tankowania ale takie są procedury. Kolejne loty to aktualne wakacje. WAW-HRG 1h opóźnienia ale w powietrzu nadrobiliśmy 30h. Cały lot przegadany ze znaną załogą. Lot powrotny to największa niespodzianka. 13h opóźnienia z powodu awarii przewodu paliwowego w prawym silniku, kolejna doba w hotelu i nerwówka pasażerów. Zamiast lądowania o 6.25 w WAW, mieliśmy lądowanie 19.30. Ostatnie loty w te wakacje to trasa WAW-AGA (Agadir) oraz powrót. WAW-AGA 1h opóźnienia, mocno trzęsło tego dnia ale to nie wina przecież AIP. Niezły approach znad gór Atlas, gdzie już był prawdziwy rollercoaster.
    AGA-WAW (wczoraj), cały lot bez żadnych zastrzeżeń, na czas. Z reguły nie śpie w samolocie i tym razem też tak było, przegadałem go ze znajomym cabin crew.

    6 lotów z Air Italy Polska pokazało mi,że może ta firma w przyszłości może stać się polskim czarterem na miarę europejską. Wszystkie loty tym samym samolotem EI-IGC zresztą moim ulubionym b757!
    Wielkie podziękowania dla AllOvera, za cenne informacje o lotach. Mam nadzieję,że kolejnym razem uda się polecieć razem.

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •