Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29
Like Tree2Likes

Wątek: AMERICAN AIRLINES - recenzje

  1. #1
    Awatar maniekklb

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    Ponta Delgada

    Domyślnie AMERICAN AIRLINES - recenzje


    Polecamy

    Kody linii:
    IATA: AA
    ICAO: AAL

    Strona linii lotniczej:
    http://www.aa.com

    Informacje nt foteli:
    http://www.seatguru.com/airlines/Ame...nformation.php

    Informacje nt floty:
    http://www.airfleets.net/flottecie/A...20Airlines.htm
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 09-07-2010 o 23:14
    Pozdrawiam, miłośnik awiacji :)


  2. #2
    Awatar maniekklb

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    Ponta Delgada

    Domyślnie

    Zalozylem nowy temat bo uwagi na temat tej linii nie znalazlem. Lecialem nia wczoraj (30.07) na trasie ORD-MIA. Lot byl ogolnie bardzo fajny, przy wejsciu do samolotu zarobilem zdjatko w kabinie 757;D piloci mili, 4 stewki-wszystkie mile. Samolocik widac ze najnowszy nie byl ale winglety mial. Miejsc wolnych nie bylo, moze tez przez to, ze ten sam lot tylko US Airways'em zostal odwolany dlatego tez wszystkich przekierowano na ten lot(m.in. mnie) W skali od 1 do 10 daje 6. WYPOWIEDZCIE SIE NA TEMAT WASZEGO UCZESTNICTWA NA LOCIE TEJ LINII.
    Ostatnio edytowane przez Raffij ; 09-07-2010 o 23:12
    Pozdrawiam, miłośnik awiacji :)


  3. #3
    wrc
    wrc jest nieaktywny
    Awatar wrc

    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    EPZG & EDDS

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez maniekklb
    Samolocik widac ze najnowszy nie
    ja moge tylko powiedziec ze niedlugo 757 AAL trafiaja kolejno na wymiane siedzen w BC i z tego punktu widzenia powinno sie sporo poprawic

    pozdr

  4. #4
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    Ja latałem na trasie LAX-HNL i LAX-JFK. To były bardzo stare 767 i 757, w środku mocno zużyte.
    Video za bardzo nie działało, gniazda od słuchawek też nie za bardzo. Na Trasie LAX-JFK zamienili mi miejsca, choć miałem zaklepane przy oknie. Stewardesy raczej mało uprzejme i wyglądające na mocno zmęczone pracą Po omlecie na śniadanie musiałem szybko szukać łazienki. Ogólnie to jedne z najsłabszych linii jakimi latałem, na 10 mogę dać 4.
    Może źle trafiłem, ale to było 100/100, czyli zawsze tak samo.
    Gdzieś już to było wcześniej na forum, bo pamiętam polemiki z kolegami z USA

  5. #5

    Dołączył
    Apr 2009
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    wiec tak jak narazie wykonalem jeden lot tymi liniami na trasie LGA-->MIA. Samolot najnowszy nie byl (nie mozna wymagac zeby wszystkie nowe byly) ale najstarszy nie byl. Byl to B738. Na poczatku mialem leciec B757 lecz przez to ze bylem 25 min przed odlotem nie wydano mi karty pokladowej. Pani przy check-in ' ie powiedziala ze nie wie czy mnie wpuszcza do samolotu ale powiedziala ze da mi boarding pass ktory jak sie okazalo jest wydany na inny lot (pani mnie nie poinformowala-myslalem ze dostaje boarding pass na lot ktory mialem zarezerwowany) i bylem na liscie rezerwowych pasazerow. Mialem nr 4 a 5 osob wpuszczono dodatkowo na poklad. Zdziwilem sie zalatwiono wszystko i nie musialem doplacac pieniedzy ani nawet placic za bagaz oddany do luku (normalnie zaplacil bym 15$). Samolot byl pelny. Smieszna sytuacja bo jak zamknieto drzwi i ruszylismy wlaczono instrukcje bezpieczenstwa i jeden z monitorow umieszczonych u gory nie dzialal. Po chwili podeszla stewka ktora walnela z piesci w jego obudowe az wkoncu sie wlaczyl. Wg mnie ocena tej linii lotniczej ode mnie to 8/10. Jak na pierwszy lot nie bylo zle... Zobaczymy jaki bd moj drugi lot MIA-->LGA juz 20.08...

  6. #6
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    8/10 wysoko

  7. #7

    Dołączył
    Apr 2009
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    tak jak mowie ten lot byl nawet udany. byl to moj 4 lot. lecialem 2xWIZZ, 1xEI i to byla moja 4 podroz. Wszystkie podroze na podobnym poziomie. Denerwuje mnie oplata za bagaz (ale tej oplaty nie maja tylko JetBlue). Zdziwilo mnie tez ze jako miedzynarodowy przewoznik USA zachowuje sie jak LCC (samolot przy moim gacie stal tylko ok 30 min i lecial spowrotem).
    link do raportu z tej podrozy:
    http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...tml#post323441

  8. #8
    Awatar voyager747

    Dołączył
    Jan 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    To faktycznie jeszcze nie masz za dużego porównania Ja też nie latałem jeszcze wieloma liniami, ale AA oceniam dość nisko.
    Może na lotach międzykontynentalnych na 777 jest lepiej, ale nie miałem okazji się przekonać.

  9. #9
    Awatar Rob_Sad

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    757 na MIA-SFO - bardzo długi lot jak na trasę lokalną, ale w zamian przystępne koszty. Samolot stary, możliwość "położenia" siedzenia bardzo ograniczona. Wiedziałem, że nie będzie darmowego cateringu, więc zdziwiłem się, że rozdają chociaż wodę za darmo Pomimo, że tylko stare TV nad przejściem, póścili kilka filmów i lot jakoś upłynął (6h). Myślałem, że będzie gorzej. Jak dla mniej 3/10 - ale nie o jakość w tej linii chodzi.

  10. #10
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez daniel_orzel_1991 Zobacz posta
    Denerwuje mnie oplata za bagaz (ale tej oplaty nie maja tylko JetBlue).
    W Southwest wsadzisz bezpłatnie aż dwie sztuki bagażu, podczas gdy w JetBlue tylko pierwszą przewiozą bezpłatnie. Reszta amerykańskich linii już gryzie pod tym względem.

  11. #11

    Dołączył
    Apr 2009
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    zobaczymy juz za 2 dni kolejna podroz z American Airlines. Moze moja opinia zmieni sie. Lot B757. Napewno podziele sie wrazeniami i zaktualizuje swoja opinie

  12. #12

    Dołączył
    Apr 2009
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    tak jak obiecalem wrazenia z mojego dzisiejszego lotu z AA:
    dzisiejszy lot oceniam na 3+/10.
    Uzasadnienie:
    *samolot stary ale nie najstarszy;
    *brudne okna, podlokietniki i skladana tacka;
    *strasznie sprawdzaja czy ma sie z przepisami zgodny bagaz podreczny;
    *stewki nie za ladne;
    *drugi lot i po raz drugi opoznienie (pierwsze 50 min, dzisiejsze 40 min);
    *strasznie malo miejsca na nogi i ciasne fotele

    acha i poprzednia ocene jestem zmuszony zmienic na 7/10 poniewaz nie wzielem pod uwage wszystkich czynnikow

  13. #13

    Dołączył
    Apr 2009
    Mieszka w
    Gdańsk

    Domyślnie

    srednia ocena na dwa loty odemnie to 5/10

  14. #14
    Awatar lofoten

    Dołączył
    Jun 2009
    Mieszka w
    Oslo

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez daniel_orzel_1991 Zobacz posta
    *samolot stary ale nie najstarszy;
    *brudne okna, podlokietniki i skladana tacka;
    Maszyny z czasów młodości Kirka Douglasa.

    Cytat Zamieszczone przez daniel_orzel_1991 Zobacz posta
    *stewki nie za ladne;
    Już mniejsza o to. Moje nie mieściły się w przejściu, narobiły mi siniaków na ramieniu, po czym jedna taka baba-czołg wrzuciła mi bez pytania lód do soku pomidorowego (!), po czym go na mnie wylała. Jak doleciałeś suchy, to gratuluję
    Ostatnio edytowane przez lofoten ; 21-08-2009 o 06:25 Powód: typos
    Paris in the spring? Don't even think about it — the Arctic is where you really want to be.~ Etain O'Carroll

  15. #15
    Zbanowany
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Włocławek

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez lofoten Zobacz posta
    wrzuciła mi bez pytania lód do soku pomidorowego (!),
    Amerykanie pijają sok pomidorowy z lodem. Dla nich to oczywista oczywistość.

  16. #16
    Awatar lofoten

    Dołączył
    Jun 2009
    Mieszka w
    Oslo

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez stenus Zobacz posta
    Amerykanie pijają sok pomidorowy z lodem. Dla nich to oczywista oczywistość.
    Widziałem podgrzewanie szklanki ze szczurem w mikrofalówce jako misterium robienia herbaty, ale nie zbulwersowało mnie to jak lód w soku pomidorowym...
    Paris in the spring? Don't even think about it — the Arctic is where you really want to be.~ Etain O'Carroll

  17. #17

    Dołączył
    Nov 2007
    Mieszka w
    WAW

    Domyślnie

    ja miałem przyjemność lecieć trzy razy AA w lutym br.
    Cóż można napisać
    Samoloty swoje lata mają, obsługa również nienajmłodsza a do tego mentorska i wiecznie nadąsana. Widok ponad 50-letniego stewarda, który musiał założyć okulary żeby sprawdzić co nalewa pasażerowi - bezcenny. Jedzenie okropne, pizza podana jako drugi posiłek, to zdecydowanie najgorsza rzecz jaką w życiu jadłem . To już sam lepiej gotuję...
    Spodziewałem się mega ssyfu i tragicznej obsługi - z takim nastawieniem jak moje, to muszę przyznać, że ogólnie byłem jednak pozytywnie roczarowany, szczególnie, że w jedną stronę samolot był zupełnie pusty i w taki sposób to można te loty transatlantyckie odbywać. Za to z powrotem był już tłok i wtedy, trzeba przyznać mankamenty AA bardziej mi doskwierały.

  18. #18

    Dołączył
    Jul 2008
    Mieszka w
    KRK, NYC

    Domyślnie

    Wprawdzie nie mam jeszcze doswiadczenia z liniami AA, ale niedawno skorzystal z ich uslug moj serdeczny przyjaciel, i teraz juz wiem ze raczej o to doswiadczenie zabiegac nie bede Lecial z Nowego Jorku do Chicago 757 i odrazu po wyladowaniu zadzwonil do mnie zeby sie wyzalic. Dawno nie slyszalam go tak zdenerwowanego. Samolot byl stary i brudny. Fotele mocno zakurzone, lecial w ciemnym garniturze, ktory po tej przygodzie nadawal sie jedynie do prania. W sluchawkach trzeszczalo, ekrany na srodku jak w Locie, personel pokladowy malo uprzejmy i ogolnie stwierdzil ze nawet LOTem mu sie przyjemniej lecialo, a to juz wielkie wyznanie jak na Amerykanina
    If I ever want to fly
    Mulholland Drive
    I am alive

    www.studiowf.pl

  19. #19

    Dołączył
    Aug 2008
    Mieszka w
    Poznań

    Domyślnie

    Z moich doswiadczen to jest najgorsza linia jaka mialem przyjemnosc latac - swoje przygody juz opisywalem kiedys na forum. Raczej nie polece z nimi wiecej przez ocean. W przypadku lotow krajowych jakosc jest zblizona (rownie niska) jak na innych liniach ktorymi latalem w USA (UA, US, Alaska Airlines + jakies niszowe), natomiast gorzej jest na lotnisku - byc moze to byl przypadkek ale na loty AA na odprawe trzeba bylo czekac 30-60. Od czasu jak dorobilem sie FTL w LH , a w USA wprowadzono oplaty za bagaz dla non-status PAX staram sie wybierac Star Alliance

  20. #20

    Dołączył
    Jun 2013

    Domyślnie


    Polecamy

    Na trasie ORD-MIA mam do wyboru 737 i 767.
    737 nowsze, ale trochę mniej miejsca... mam 185 cm

    Co wybrać?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •