Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    p1_11
    Goście

    Domyślnie Problem z uruchomieniem silników w samolocie "pmdg Jetstream 4100"


    Polecamy

    Witam serdecznie

    Zaistniał u mnie następujący problem. Nie mogę uruchomić silników w
    samolocie "pmdg jetstream 4100". Zjawiska jakie tego dotyczą to:
    Przekręcam kontrolkę w "Start master" na lewy silnik z kolei. Naciskam na guzik "Start". W tym momencie zaczyna się problem. Guzik "Start" jest podświetlony i nie chce zgasnąć, co wskazuje na to, że proces uruchamiania silników nie dobiega końca. Poza tym z silników wydostaje się regularnie lekki biały dym i lekki czarny(nie chodzi tu o pożar jednego z nich).
    Czym to może być spowodowane? Przepatrzyłem całą instrukcje, postępowałem według niej. Checklisty też nie pomogły.


    Proszę o pomoc

    Paweł

  2. #2
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    Wrzuć screena panelu overhead przy twojej procedurze rozruchu, może cis wykombinuję.

    Edit: o ile w Jststreamie jest takie coś...

    I proste dwa pytania:
    1. Masz paliwo?
    2. Włączyłeś pompy paliwa?
    Pozdrawiam, Pluxe

  3. #3
    Awatar aliant

    Dołączył
    Mar 2010
    Mieszka w
    Jaktorów

    Domyślnie

    Nie wiem czy Jetstream ma coś takiego ale masz włączone APU.

  4. #4

    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Łódź

  5. #5
    p1_11
    Goście

    Domyślnie


    Polecamy

    Dzięki za odpowiedzi udało mi się znaleźć rozwiązanie 5min po umieszczeniu tego postu.

    Po prostu na jednym z kilku tutorialu dopatrzyłem się, że rączki od silników mają być na reverse, a dopiero później na power. W każdym razie plus za realność dla j41.
    Ostatnio edytowane przez Staford ; 25-09-2010 o 22:45 Powód: Scalone dwa posty.

LinkBacks (?)


Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •