Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23
  1. #1

    Dołączył
    Oct 2011

    Domyślnie Problem z uruchomieniem FSX


    Polecamy

    I Sprzęt
    płyta główna: Intel(R)Com(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz <- płyta główna, a nie procesor!
    procesor: Intel(R)Com(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz
    pamięć: 2046 MB
    karta graficzna: Nividia GeForce 9600 GT
    zasilacz: 300W ale nie jestem pewien
    karta dźwiękowa: WDM <- nie ma takiej, więc pewnie integra.
    peryferia:

    II Oprogramowanie
    system operacyjny: XP
    symulator (nazwa i wersja): Microsoft Flight Simulator X <- dalej nie wiadomo jaka to wersja czy i z jakim Service Packiem.
    dodatkowe oprogramowanie do symulatora:
    zainstalowane dodatki: nie posiadam zadnych, wszystkie usunąłem. Gra jest nowa, nie wiem co się stało.

    III Opis problemu
    Konczenie instalacji, generowanie indeksów plików scenerii - taki się pojawia komunikat. Po dojsciu do 100% nic się nie dzieje. Grę kupiłem nową. Otwiera się okno główne, zaczyna się ładować, lecz do załadowania nie dochodzi. Pojawia się klepsydra, ktora i tak nie znika. Proszę o pomoc.


    Korekta - ortografia, interpunkcja:_W poście została wykonana korekta ortograficzna/interpunkcyjna. Kolejne posty z błędami mogą zostać usunięte, a piszący może otrzymać ostrzeżenie.
    Ostatnio edytowane przez RzEmYk ; 23-10-2011 o 14:24 Powód: Całokształt.

  2. #2
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    Takie proste pytanie na początek - próbowałeś po prostu poczekać 10 minut aż się załaduje?
    Pozdrawiam, Pluxe

  3. #3
    Moderator
    Awatar RzEmYk

    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Tarnów i okolice

    Domyślnie

    Ile razy i na ilu jeszcze forach trzeba Ci mówić, żebyś uzupełniał informacje? Dalej się nie można doprosić żebyś powiedział czy usuwałeś FSX.cfg.
    No i widzę, że o pisownię też ciężko zadbać...
    Zanim napiszesz- przeczytaj! UWAGA NOWE ZASADY W DZIALE.
    Ostatnio edytowane przez RzEmYk ; 23-10-2011 o 14:18
    [Blaszak: MSI Z87-G43, 4670K, 4x4GB dual, GTX970, W7 Ult 64b SP1, P3D v4.2. EOS 500D+C 15-85 IS USM]

  4. #4
    Awatar macli

    Dołączył
    Dec 2009

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kamiluseku Zobacz posta
    zasilacz: 300W ale nie jestem pewien
    do procesora potrafiącego zeżreć niemal 120W?

    Reszta danych do uzupełnienia. Jaka płyta główna?

  5. #5

    Dołączył
    Oct 2011

    Domyślnie

    Nazwa procesoru pisze mi Intel GTL+ Przepraszam ale jestem nerwowy bo wszystko chodzilo a nagle koniec. Czekałem 3 godz i nic klepsydra i na tym sie konczy

    nie usowalem FSX.cfg. ale nie moge go nigdzie znalezc

    [Scalenie, poprawiać mi się tego nie chce, bo to napisanie postu od nowa. Zamiast floodować, siądź, poszukaj coś sam, a nie tylko czekaj na gotowce. Wystarczy wpisać w google "fsx.cfg". - Rz]
    Ostatnio edytowane przez RzEmYk ; 23-10-2011 o 20:57 Powód: Scalenie

  6. #6
    Awatar piotrekc64

    Dołączył
    Jun 2010
    Mieszka w
    Lublin

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kamiluseku Zobacz posta
    dodatkowe oprogramowanie do symulatora:
    zainstalowane dodatki: nie posiadam zadnych, wszystkie usunąłem. Gra jest nowa, nie wiem co się stało.
    Czyli jak dobrze rozumiem wcześniej już FSX był zainstalowany i wszystko było w porządku? Dlaczego instalowałeś od nowa (wgrywany od nowa system, uszkodzony FSX, czy za dużo "śmieci" się zrobiło)?
    Bez tego ciężko cokolwiek powiedzieć. Najprawdopodobniej zostały jakieś śmiecie w rejestrze po poprzedniej instalacji jak nie czyściłeś systemu.
    Na początek jednak trzeba przed instalacja usunąć wszystkie pliki FSX. Nie tylko z głównego katalogu, ale też w przypadku XP: C:\Documents and Settings\xxxxxxx\Dane aplikacji\Microsoft\FSX; C:\Moje dokumenty\Flight Simulator X Files.
    Potem pozostałości z rejestru.

  7. #7
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cześć.
    Pozwoliłem sobie odkopać ten wątek, ponieważ mam ten sam problem.
    FSX oczywiście oryginalny, robiłem reinstal (pliki usuwałem ręcznie, z płytki i przez panel sterowania, więc nic po FSie nie zostało), naprawiałem z płytki, usuwałem pliki z Moje Dokumenty->Flight Simulator X files. Pliku fsx.cfg nie mogę w ogóle znaleźć.

    Ktoś ma jakieś sugestie?

  8. #8
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    A gdzie szukasz?
    Pozdrawiam, Pluxe

  9. #9
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    W okienku "Wyszukaj programy i pliki".
    Gdzie znajdę ten plik?

  10. #10
    Awatar piotrekc64

    Dołączył
    Jun 2010
    Mieszka w
    Lublin

    Domyślnie

    Jak byś podał system operacyjny to by było łatwiej. Dla XP odpowiedz znajdziesz wcześniej #6
    (pliki ukryte muszą być widoczne).

    Poza tym możliwe, że trzeba będzie wywalić wpisy w rejestrze po starej instalacji. Można do tego użyć: http://tweakfs.com/download/fsx_reg_utility.zip.

  11. #11
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    Wyszukiwarka nie działa, bo to jest ukryty folder.
    Pozdrawiam, Pluxe

  12. #12
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez piotrekc64 Zobacz posta
    Jak byś podał system operacyjny to by było łatwiej.
    Win 7.

  13. #13
    Awatar piotrekc64

    Dołączył
    Jun 2010
    Mieszka w
    Lublin

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Matiseq Zobacz posta
    Win 7.
    C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\FSX

  14. #14
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Niestety nic nie pomogło

  15. #15
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    Masz włączone pokazywanie ukrytych plików i folderów?
    Pozdrawiam, Pluxe

  16. #16
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Tak, mam włączone. Jeśli zmierzasz do tego, czy usunąłem fsx.cfg, to usunąłem.

  17. #17
    Awatar Pluxe

    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    EGLL

    Domyślnie

    To nie umiesz go znaleźć, ale usunałeś...? Pogubiłem się.
    Pozdrawiam, Pluxe

  18. #18

    Dołączył
    Jun 2012
    Mieszka w
    Tarnów

    Domyślnie

    Nie wiem czy dobrze rozumiem problem - chodzi o to, że nie chce się ponownie zainstalować po odinstalowaniu? Bo jeśli tak, to miałem niedawno ten sam problem i to pomogło Fix problems with programs that can't be installed or uninstalled.

  19. #19
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie

    Więc od początku.
    Wszytko usunąłem- fsx.cfg, REGi, loty defaultowe. Reinstal był robiony setki razy. Nic nie pomogło.
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły.

    Oczywiście mam Windowsa 7.

  20. #20
    Awatar Skoneczny

    Dołączył
    May 2012
    Mieszka w
    EPWA

    Domyślnie


    Polecamy

    Cytat Zamieszczone przez Skoneczny Zobacz posta
    Więc od początku.
    Wszytko usunąłem- fsx.cfg, REGi, loty defaultowe. Reinstal był robiony setki razy. Nic nie pomogło.
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły.

    Oczywiście mam Windowsa 7.
    Nikt nie pomoże?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •